Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Загуба на охладителна течност

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: загуба на охладителна течност

Колега, имах подобен проблем като твоя в края на миналата година.
    Аз съм с Паджеро 1 и не знам дали ще помогне, но ще споделя.
    И при мен губеше антифриз по 1 - 1.5 литра /до нивото на термостата/. На място като работи няма никакви течове. В движение /при повишено налягане/ губи антифриз.
    Джипа ходи на майстор, и се оказа изгнила тръбичката която тръгва от водната помпа, минава покрай двигателя и зад него, и на нея е закачен входящият маркуч на парното. За 35 лв. си взех една по-читава от моргата и готово. Старара тръбичка беше много изтъняла и на микроскопични дупчици. Не знам при 2.8 дали е като при 2.3 но се надявам да помогне.

Коментар

Здрасти , надявам се да не е главата или гарнитурата и дано да излезе нещо друго,но ако си привърженик на добавките ,има такива които запълват пукнатините на главата или ако ти е издухана гарнитурата преди да си похарчил сумати пари и нерви да си разглобиш двигателя .

Коментар

Никъде не прочетох за водната помпа-някога имах проблем с нея на Нисан Прейри при твоята симптоматика.За мен имаш просто теч-я маркуч ,я тръбичка.
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Губи вода,а вода под колата и в купето няма.Вьпроса е...........познай кьде е водата.

Глава

Няма да питам и има ли топлообменник сьс скоростите - ако имаше да са клекнали вече.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
            Губи вода,а вода под колата и в купето няма.Вьпроса е...........познай кьде е водата.

Глава

Няма да питам и има ли топлообменник сьс скоростите - ако имаше да са клекнали вече.
            Ако антифриза влиза в цилиндрите ще пуши страшно. А тая не пуши.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Знам,но ПУШИ е относително понятие в случая.Казва,че под нея не тече,а това трудно може да не го забележи.Вече дали пуши и колко пуши за мен се явява относително.

Литьр на 200 - 300 километра си е много.Ако е водна помпа ще тече на загасена кола и може да не губи толкова на ход.Парно има и вьтре е сухо,под колата няма течове,а губ на ход.................Глава
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Ей нямам спиране,цял ден я мисля тая кола

При една друга марка на едни други мотори им слагат една пласмасова снадка на маркучите на парното която се слави като едно от слабите места на колата.На десетина години се сменя защото от температурни разлики и с времето се цепи и почва да капе охладителна течност.Тая снадка е зад мотора и ТОЧНО НАД АУСПУХА на колата.И да капе леко не се забелязва много под колата.

Една суха бяла салфетка и леко по маркучите,ако капе от някьде се хваща много лесно.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

За мен не капе ,а просто се изпарява на незабележимо място,което съхне бързо,и пуща при сериозно налягане.Защо не отваря термостата?Вярно той работи по температура,ма тя прави и налягане ,а налягането е по-ниско-вероятно изтичане(изпаряване)Нещо ме гложди ,че точно когато термостата отваря,нещо се случва с водата!
                  Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Имах същия проблем на 2.8тд късо и при мен губеше антифриз,а не капеше.След внимателен оглед на загрял мотар забелязах капчици пот водната помпа.Водната помпа беше сменявана и течеше от гарнитурката и..
                    тел.0878908334-ИВО:roll:

Коментар

Колеги, направих тест за газове в охладителната система. Теста е отрицателен. Оставих джипа в сервиза да го оглеждат.
                      LZ1UX

Коментар

Това е добре, дано да не е нищо сериозно

Коментар

Намерен е първият теч. Тече някъде до вакумната помпа отпред. (Говорих с майстора по телефона и немога да дам конкретна информация от кое точно тече) Теча е малък и огледа продължава.
                          LZ1UX

Коментар

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                            Намерен е първият теч. Тече някъде до вакумната помпа отпред. (Говорих с майстора по телефона и немога да дам конкретна информация от кое точно тече) Теча е малък и огледа продължава.
                            Дай инфо за проблема ти,какво излезе най-накрая
                            [FONT=Comic Sans MS]
                            [/FONT]

Коментар

До: Загуба на охладителна течност

Спукана глава при 3-ти цилиндър. Изпратихме главата в София снимаха я и ще я лепят.
                              LZ1UX

Коментар

До: Загуба на охладителна течност

Първоначално публикуван от redex Преглед на мнение
                                Спукана глава при 3-ти цилиндър. Изпратихме главата в София снимаха я и ще я лепят.
                                Sorry ,ама помниш ли за ,,вулкана канещ се да изригне''.Успешен ремонт ти желая колега и да и се радваш дълго време без поводи да я намразваш
                                [FONT=Comic Sans MS]
                                [/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X