Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем в задния блокаж на pajero !!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем в задния блокаж на pajero !!!!!

Блокажа може с малко работа да се направи да си работи без значение на какво предаване си.Само задно предно или каквото да е.

Коментар

Момци , аз също имам този проблем обаче последния път , когато ръчках по привода разбрах , че в маркуча от прословутото моторче не е вакум . Духаше . Кой ще каже със сигурност ВАКУМ или НАЛЯГАНЕ ?
      MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Ами налягане от 0.25 до 0.4 атм. според документа
        https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...nij%20most.pdf

Ето и ел. схема на блокажа на задния диф
        Прикачени файлове
        Последно редактирано от Паджеровод; 25-02-09, 21:24.

Коментар

От: проблем в задния блокаж на pajero !!!!!

Здравейте Колеги!
          Прощавайте, че се включвам малко неуместно в темата, но ще съм благодарен ако ми помогнете за сходен проблем.
          От няколко дни съм собственик на Паджеро 2.8 тди 1997. Днес реших да проиграя положенията на трансмисията и не можах да включа блокажа на задния диференциал, а в автокъщата преди три дни, продавачът го включи пред мен, непосредствено преди да го натоварим на платформата. Пробвах всякакви последователности но индикацията не светва. Помислих си да не би да има някаква особеност на включванеля (r/d lock) на таблото? Просто нямам идея, какво ще му стане от 3 дни престой на място?
          Благодаря предварително!!!

Коментар

Той включва само при 4HLLc и при 4LLc и при включването му трябва да чуеш едно бръмчене от задната страна на колата ...
            MITSUBISHI PAJERO 3000 V6 Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор
            MAZDA 323 1.6 16V 4X4 ...150 ps+...Турбото е болест, която трови кръвта във вените ти

Коментар

Пробвах и на тези положения, но сякаш нищо не се чува. Явно е накаква електрическа повреда и освен да се е получила при транспорта???

Коментар

Първоначално публикуван от antmadara Преглед на мнение
                Явно е накаква електрическа повреда и освен да се е получила при транспорта???
                По-вероятно е търгашчето да те е изработило, не се мисли чак за такъв късметлия, че да минеш без нищо.
                Това е черен хумор.
                Нищо не се чува и нищо не светва?

Коментар

Ако правилно съм разбрал това което изчетох по темата до тук е, че жуженето на моторчето се чува само за момент след натискане на бутона и като потеглиш блокажа зацепва и лампата спира да мига. А какъв би могъл да е проблема ако жужи постоянно и лампата не спира да мига????

Коментар

Първоначално публикуван от axell73 Преглед на мнение
                    А какъв би могъл да е проблема ако жужи постоянно и лампата не спира да мига????
                    Неплътност някъде по връзките след компресора - загуба на налягането.

Коментар

Ще проверя като се постопли.
                      Благодаря колега
                      А възможно ли е да е износване на компресора който създава налягането и как мога да го проверя??

Коментар

Здравейте, аз миналата зима имах същият проблем с блокажа, като натисна бутона за включване започваше да се чува жужене и лампата да мига но блокажа така и не заработваше. Вкарах го на канала включих го на бавни и натиснах бутона на блокажа след което слязох в канала да видя какво толкова жужи, установих че тръбичката за вакума е пробита (разядена от ръжда) махнах маркучето поправих тръбичката и след това всичко си заработи. Но това до тази зима когато ми се наложи да го използвам пак, включвам и този път нищо нито жужене нито дявол и така си блъсках главата от какво може да не ми работи блокажа да не реагира изобщо, и така докато един ден преди два месеца се наложи смяната на съединителя, на раздатката има един датчик който отчита че си включил на бавните и подава информация че вече може да се използва и блокажа, кабелчето на буксата му беше скъсано.
                        Според мене почти сигурно е че при тебе проблема е във вакума, успех.
                        [URL="http://forum-lines.ru/"][img]http://forum-lines.ru/rez/ab99319.gif[/img][/URL]

Коментар

Преди един два дни ми остана време и качих Паджерото на канала. Огледах хубаво маркучите идващи от кампресора и отиващи към задния диференциал и установих следното: Маркуча който излиза от купето, т.е. идва от компресорчето, минава през неподвижен метален преход закрепен за купено и от там друго маркуче продължава до тръбичката на задния диф. Последователно извадих маркучите преди прехода, след прехода и там където влиза в дифа. Не открих никъде спукано или прекъснато маркуче. Копресорчето работи макар , че на ръка не мога да преценя налягането което подава, но ми се струва доста слабо. От колегата Паджеровод разбрах, че и според техническото описание не е високо, но как да разбера при мен колко е точно не знам ?!? Направи ми впечатление, че като запуша с пръст маркучето компресора спира да жужи, но в сглобен вид отново същата картинка моторчето не спира да жужи, а лампата на таблото не спира да мига. Какъв ли може да е в случая проблема ?!?!?

Коментар

Хайде колеги, няма ли някой да подскаже и друг вариант на проблема ????

Коментар

Ako няма неплътност остават вариантите: или износена помпа, която не може да вдигне достатъчно налягане за да изключи, или датчикът за налягане изключва помпата по-рано от необходимото налягане. Ще ти трябва манометър, включен във веригата, за да разбереш какво става. Например от 0 до 1 bar, atm или кг/см2; а също 0 - 100 кРа.

Коментар

Първоначално публикуван от axell73 Преглед на мнение
                                ....... като запуша с пръст маркучето компресора спира да жужи, но в сглобен вид ...... моторчето не спира да жужи, а лампата на таблото не спира да мига....
                                Най-вероятно недостатъчно налягане. Необходимото налягане е от 25 до 40 кПа.
                                Да не питаш за мерни единици: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...8%D1%86%D0%B0).
                                п.с.Линка нещо беше бъгав. Оправих го.
                                Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 26-05-12, 18:21. Причина: линк
                                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X