Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем в задния блокаж на pajero !!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем в задния блокаж на pajero !!!!!

Имам проблем! Купих си PAJERO 2 вс. му работи скоростите са супер селект но мисла чe неработи блокажа на задния диф..Когато го включa озат се получава едно жужене,и на таблото мига лампичката не гаснее като другите...!!! искам да ма упътите какво да правя.

До: проблем в задния блокаж на pajero !!!!!

Правиш следното: палиш жипката, намираш най дълбока и лепкава кал в района, завираш се вътре докато не спреш. След това караш онова нещо ОЗАТ да почне да жужжи, включваш първа или втора бързи или бавни на суперселекта и пускаш съединитела леко подавайки газ....... Ако жипката се покрива с еднакъв слой кал и от двете страни - ЕВАЛА, блокажа работи. Ако е само от едната страна - не. След това търсиш приятел с лебедка или трактор да те извади. Това е.

ПС. Не се майтапя. Точно това направих за да проверя дали ми работи блокажа на Патроля. За справки: коко11....
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

аз са забих в сняг и ми вартат само 2 предно и задно ляви!!!А блокажа го включих ама неварти!!! искам да попитам казаха ми да исчистя клеми нешто имало.Нешто др да ми кажете да направа????

Коментар

Да си изчистиш клемите.
        Да оправиш правописа.
        В профила да посочиш откъде си.

След което енвентуално ще се намери някой, който е от твоя район, наясно с нещата и ще ти съдейства максимално.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!

Коментар

Първоначално публикуван от nonko Преглед на мнение
          аз са забих в сняг и ми вартат само 2 предно и задно ляви!!!А блокажа го включих ама неварти!!! искам да попитам казаха ми да исчистя клеми нешто имало.Нешто др да ми кажете да направа????
          Колегата Злой е прав ,но има един американски уестърн ,,Добрия, Лошия и Злия'' и аз засега ще го играя Добрия.Имаш едно моторче навряно в заден ляв калник ,което създава вакуум и посредством тънко маркуче, което отива до моста отзад зацепва диференцияла.Поблемите може да са няколко;моторчето ти е износено и не създава вакуум;маркучето някаде е прискрипано и вакуума не стига до моста или чисто електричеки проблем като бушон ,кабел скъсан,изгоряло моторче и т.н.Проверката на всички тези неща се извършва за 5мин.при добро желание,но тя трябва да се извърши в сервиз понеже ти трябва канал или подемник и да свалиш задълително вътрешния панел на калника.Действай.Успех
          Последно редактирано от Злой; 24-02-09, 21:30.
          [FONT=Comic Sans MS]
          [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от tsonko Преглед на мнение
            Колегата Злой е прав ,но има един американски уестърн ,,Добрия, Лошия и Злия'' и аз засега ще го играя Добрия.Имаш едно моторче навряно в заден ляв калник ,което създава вакуум и посредством тънко маркуче, което отива до моста отзад зацепва диференцияла.Поблемите може да са няколко;моторчето ти е износено и не създава вакуум;маркучето някаде е прискрипано и вакуума не стига до моста или чисто електричеки проблем като бушон ,кабел скъсан,изгоряло моторче и т.н.Проверката на всички тези неща се извършва за 5мин.при добро желание,но тя трябва да се извърши в сервиз понеже ти трябва канал или подемник и да свалиш задълително вътрешния панел на калника.Действай.Успех
            ОК, Аз пък за малко ще си изляза от ролята Щом онова нещо си бучи отзад, то би трябвало помпата, за която говори Цонко да е в работещо състояние, като и всичко що е по електричеството до нея. Остава да провериш маркучето/като и дали в него, или на изхода на помпата да има вакуум/, и ако не - проверка на задния мост.....

Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от nonko Преглед на мнение
              Имам проблем! Купих си PAJERO 2 вс. му работи скоростите са супер селект но мисла чe неработи блокажа на задния диф..Когато го включa озат се получава едно жужене,и на таблото мига лампичката не гаснее като другите...!!! искам да ма упътите какво да правя.
              Извинявам се не прочетох първия ти пост, защото този с правописа ме грабна Злой те упъти точно не вярвам да има проблем в дифа,най-вероятно ти е сдухано моторчето(помпичката).
              [FONT=Comic Sans MS]
              [/FONT]

Коментар

проблем в задния блокаж

имам mitsubishi pajero 1995г имам един проблем със болкажа на задния дифренциал като го вклуча и се слуша едно жужене и ламбата мига и като потегла пак се слуша едно жужуне и тогава ламбата светне бес да мигал.Някои знаел зашто е тка
                Мерси

Коментар

До: проблем в задния блокаж

Първоначално публикуван от tagamiso Преглед на мнение
                  имам mitsubishi pajero 1995г имам един проблем със болкажа на задния дифренциал като го вклуча и се слуша едно жужене и ламбата мига и като потегла пак се слуша едно жужуне и тогава ламбата светне бес да мигал.Някои знаел зашто е тка
                  Мерси
                  ,,Ламбата'' включва блокажа, всичко ти е наред,така и требе да си е,като тръгнеш зацепва.
                  [FONT=Comic Sans MS]
                  [/FONT]

Коментар

Мерси много

Коментар

Първоначално публикуван от tagamiso Преглед на мнение
                      Мерси
                      Мигането и постоянното светене на ламбата е нормално, но "жуженето" трябва да се чува само докато включи (5-10 секунди) и да спре или не потегляш преди да спре.
                      Трябва да се учи и българска граматика, това м/у другото.
                      Колкото е по-добър джипа, толкова по-далеко ходиш за трактор и попадаш на по-пиян тракторист

Коментар

Блокажа на задния диф. на паджеро се включва само на бавните.
                        8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                          Блокажа на задния диф. на паджеро се включва само на бавните.
                          Не е така. Включва се само когато е блокиран и централния диференциал, т.е. в режими 4HLc и 4LLc.
                          Георги Гатев

Коментар

и аз мисля,че се включва само като е на бавните....моето поне е така

Коментар

На моето 2.8 се включва и на 4HLc, и мисля че така е при всички.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X