Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за избор на гуми???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гуми???

Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнение
    Kakъв размер са 16' на Кума ти 1000 лв ли са или са на 1000 км?
    на мен 16' ми трябват 165/70 R16
    гумите са на 1000 километра,235/70/16 ще се дават за 850 лева на примоция!

Коментар

Има една зависимост;колкото по-шумни, толкова по-проходими компромиси с проходимоста не се правят,,лош джип няма има лоши гуми'' казва един приятел и май е така,а там, кадето минават компромисните гуми най-верояно ще мине и лека кола
      [FONT=Comic Sans MS]
      [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от tsonko Преглед на мнение
        Има една зависимост;колкото по-шумни, толкова по-проходими компромиси с проходимоста не се правят,
        Проходими къде? На дълбок сняг, утъпкан сняг, кал, трева? Шумните MUD гуми ще ти извадят от калта, ама ще закъсат на утъпкан сняг, където ще мине лека кола с зимни гуми! Та за каква проходимост и какви гуми говориш?!
        יעבור
        «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Skorpion_BG Преглед на мнение
          Проходими къде? На дълбок сняг, утъпкан сняг, кал, трева? Шумните MUD гуми ще ти извадят от калта, ама ще закъсат на утъпкан сняг, където ще мине лека кола с зимни гуми! Та за каква проходимост и какви гуми говориш?!
          Нали говорим за джипове 4х4 Всеки знае за кал-бутонки,за рали-по-неагресивни и т.н., но една рошава гума не би те оставила никаде при внимателно шофиране,а компромисната ще,ей такава ми беше мисълта и дано да остана разбран.Поздрави
          [FONT=Comic Sans MS]
          [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от tsonko Преглед на мнение
            Нали говорим за джипове 4х4 Всеки знае за кал-бутонки,за рали-по-неагресивни и т.н., но една рошава гума не би те оставила никаде при внимателно шофиране,а компромисната ще,ей такава ми беше мисълта и дано да остана разбран.Поздрави
            Съгласен съм с теб, че за всеки терен има идеална гума!
            יעבור
            «И това ще мине»

Коментар

A дали има някой мнение за Silverstone » AT-117 SPECIAL

Коментар

Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнение
                A дали има някой мнение за Silverstone » AT-117 SPECIAL
                И аз съм се огледал в тези колега, но в момента ги нямат така че ще търся нещо друго. Поздрави
                [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

До: Съвет за избор на гуми???

Здравейте колеги. Такаааа да започна от далеч, че да съм по ясен. Карам Паджеро2 , доиде от Австрия с ламаринени джанти 6 JJ и гуми 235/75/15. При 2.5ат.напопване изглеждат направо на пукната гума. Джипа се клати като патка. Моето не професионално мнение е, че тези гуми идват доста широки. Понеже го ползвам за лов но и малко по асфалт/става въпрос за зимата/. Какви гуми да сложа на тези джанти? Един гумаджия ме насочи към някакъв регенерат "Сахара" 215/80/15/доста едрограеферна гума/.
                  А също така имам и алуминки 7" на тях за лятото какви да сложа /риболов и "леки" разходки в балкана/
                  Дайте компетентни мнения моля.
                  Станимир Дочев - тел.0888 939 434; 0897 800 790.
                  Jeep Grand Cherokee * WJ * 4.7 V8 * Quadra Drive * LPG LR

Ако можеш - дай, ако неможеш - признай!

Коментар

Първоначално публикуван от Дочев Преглед на мнение
                    Здравейте колеги. Такаааа да започна от далеч, че да съм по ясен. Карам Паджеро2 , доиде от Австрия с ламаринени джанти 6 JJ и гуми 235/75/15. При 2.5ат.напопване изглеждат направо на пукната гума. Джипа се клати като патка. Моето не професионално мнение е, че тези гуми идват доста широки. Понеже го ползвам за лов но и малко по асфалт/става въпрос за зимата/. Какви гуми да сложа на тези джанти? Един гумаджия ме насочи към някакъв регенерат "Сахара" 215/80/15/доста едрограеферна гума/.
                    А също така имам и алуминки 7" на тях за лятото какви да сложа /риболов и "леки" разходки в балкана/
                    Колега гумите не са широки. Аз даже бих сложил 245/70/15 или 245/75/15... Но се помпят максимум на 2 атмосфери. Моите са напомпени на 1,7 предни и 1,9 задни и возията е перфектна. За зимата "кални" гуми не ти вършат работа. По добре си вземи всесезонни, нещо от рода на A-T/S... BFGoodrich, Yokohama, Toyo......пък и попрочети из форума, за гуми има ужасно много написано.....

Коментар

ламаринени джанти 6 JJ и гуми 235/75/15. При 2.5ат.напопване изглеждат направо на пукната гума. Джипа се клати като патка. Моето не професионално мнение е, че тези гуми идват доста широки. Понеже го ползвам за лов но и малко по асфалт/става въпрос за зимата/. Какви гуми да сложа на тези джанти? Един гумаджия ме насочи към някакъв регенерат "Сахара" 215/80/15/доста едрограеферна гума/.
                      На тези джанти максимумът е 235/75/15. Аз съм с такива в момента и няма тези ефекти, за които говориш. Но гумите са нови и качествени.
                      На тези вече може и 265/70/15.
                      Това е за размерите, за типа и марката има изписано много в съответния раздел.

Коментар

Надявам се, че не е проблем да използвам тази тема за да задам и моята питанка. В момента паджерото (двойка дълга база) е с 31-ци, но им е дошло времето за смяна, а и се движа предимно в града - така че няма много смисъл от толкова големи.

Позагледах се в едни Генерал Грабер АТ 265/70/15 в горепосочения английски сайт (Гудрич гуметата ми идват малко по-скъпички, а и единствения избор от тях са 31-ци). Видях, че в друг сайт са поставили и сравнителна таблица с данни от потребители За любопитните. Сегашните ми са Пирели Скорпион АТ и са на стъкло.

И тук имаше тема за Генерал Грабер-а ама не успях да извлека доста инфо. Както казах движа се основно в града. В кал не газя щото преди сме имали лоши изживявания с едно Диско и...страх лозе пази.

Коментар

Първоначално публикуван от bodo Преглед на мнение
                          Колега гумите не са широки. Аз даже бих сложил 245/70/15 или 245/75/15... Но се помпят максимум на 2 атмосфери. Моите са напомпени на 1,7 предни и 1,9 задни и возията е перфектна. За зимата "кални" гуми не ти вършат работа. По добре си вземи всесезонни, нещо от рода на A-T/S... BFGoodrich, Yokohama, Toyo......пък и попрочети из форума, за гуми има ужасно много написано.....
                          На коя джанта на 6 или 7

Много много ама нищо конкретно
                          Последно редактирано от huko; 09-06-09, 23:46. Причина: сливане

Коментар

Ще си съсипеш гумите на 2,5 атм. Ето - и аз съм с Паджеро2 - 235/75/15 - так положено по инструкции, не са му широки

Коментар

Първоначално публикуван от denislav Преглед на мнение
                              Ще си съсипеш гумите на 2,5 атм. Ето - и аз съм с Паджеро2 - 235/75/15 - так положено по инструкции, не са му широки ...
                              А колко инча ти е ширината на джантите? Моите са тенекяни и са 6 JJ.
                              Последно редактирано от huko; 12-06-09, 12:23. Причина: премахната снимка от цитата

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                На тези джанти максимумът е 235/75/15. Аз съм с такива в момента и няма тези ефекти, за които говориш. Но гумите са нови и качествени.

На тези вече може и 265/70/15.
                                Това е за размерите, за типа и марката има изписано много в съответния раздел.
                                Абсолютно не съм съгласен, колега.Моите джанти са шест инчови и без проблем събират 32-ки гуми.Сега съм с 31-ци и определено смятам, че пасват идеално едни към други.
                                08седемшест5едно513четири

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X