Имам Pajero и незнам какви гуми да сложа за зимата, искам да са хубави за сняг, а също за кал и за асвалт да са хубави. Но и да не са много скъпи и скапи да са пак ми помогнете. Благодаря Ви!!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Съвет за избор на гуми???
Свий
X
-
До: Гуми???
По - добре да не взимаш зимни гуми а АТ. Най - доброто според повечето съфорумници е BF Goodrich All-Terrain. Стават и за зиме и за лето и за секи сезонGSM: 0898 554713
Уебсайт: BULEXTREME.com
-
Първоначално публикуван от tagamiso Преглед на мнениеИмам MITSUBISHI Pajero и незнам какви гъми да сложа за зимата ,искам да са хубави за сняг ,а сщо за кал и за асвалт да са хубави. Но и да не са много скъпи и скапи да са пак ми помогнете. Благодаря Ви!!!
Абе търся ги от доста време ама нямаТЛК 80 4,2ТД-95г
Коментар
-
имаше едно време /по-старото поколение знае/ гума дето отговаряше на скромните ти изисквания,и за кал и за асфалт,и за студ и за пек,и за гроб и за зоб дет се казва,пък не беше и скъпа-2-3 гуми една заплата.... то други и немаше тогава,търси "VIDA" брат,те тва е твоята гума))))))
иначе ако откриеш,сфеткай ни лампата,че и аз търся такъв пенкилер,ама..тццц,нема ги масово
Коментар
-
Първоначално публикуван от tagamiso Преглед на мнениеИмам MITSUBISHI Pajero и незнам какви гъми да сложа за зимата ,искам да са хубави за сняг ,а сщо за кал и за асвалт да са хубави. Но и да не са много скъпи и скапи да са пак ми помогнете. Благодаря Ви!!!
Коментар
-
Вие направо му разбихте амбицията на момчето
Колега, ще ти дам моето мнение. И аз като теб, когато купих първия джип се чудех какви гуми да взема и първата ми идея беше универсални гуми за всички терени. След, като изчетох тук почти всички теми за гуми си купих гуми за кал ( Кобра) и гуми за шосе ( четирисезонни) и ги сменявам според това къде ще карам. Гума за всичко няма. А и неси писал къде ще караш джипа и за какво ще го използваш.
Успех в избора.2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT
LZ3STO
Коментар
-
това е най-добрия вариант,макар ,че според мене няма всесезонни гуми,но колегата в Лом най-вероятно си има двор,гараж или поне навес,в София знаеш ли как се мъкнат и сменят гуми според обстановката,пък и да отидеш някъде дето знаеш,че е калиляк ама до там има примерно 100 километра..ко правим тогава?
бих посъветвал сега съвсем сериозно колегата,по-евтина от Малатестата нема,значи единя вариант е изцяло зимни и ги търкаляш 2-3 години нонстоп и зиме и лете и после хвърляш,или ако ще се кара предимно на кал взимаш Кобрите...с много едно наум зимата!
а за АТ гумите ....не те съветвам,нема такова животно,всякакъв терен..или никакъв терен,аз съм с BFG AT и щом ти го казвам,вервай!
Коментар
-
Да имам гаражи, затова си позволявам да сменям гумите. Четирисезонните ги взех с презумцията точно затова, примерно тръгвам и имам 100-200 км асфалт и после терен с вероятност за кал ( неголяма) та четирисезонните са малко по-добре в малка кал от летните ( изпробвано) също и за зимата, когато е утъпкан снега, кобрите неса от най-стабилните на утъпкан сняг. Иначе да хамалогията е голяма със сменянето на гумите но аз дори съм возил кобрите отзад в джипа и преди калта съм ги монтирал, след това ги свалям и.тн но това е манящина и въпрос на възможност.2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT
LZ3STO
Коментар
-
Мнение на huko за BFG A/T по въпроса за Гумите в отговор на някой мои въпроси.
(thefog) Знаеш от форума и аз карам Л200 и съм с оригиналните гуми, но ми се иска да взема други , повече за асвалт (soft off)
сподели за твоя избор гуми ?
Дали да сменя фабричните ?
(huko) Фабричните са отвратилни, возят твърдо, абеее гуми за бус са, така да се каже.
С тези возията стана много приятна и "къчовете" отслабнаха
(thefog) По добре ли се държи на асфалт (особенно задницата)?
(huko) Задницата се държи значително по- добре, колата е като цяло по- стабилна. Единственото е, че се накланя една идея повече в завоите, но мисля, че само шофьора го забелязва
(thefog) Как е при мокър асвалт?
(huko) На мокър асфалт е много добре - тръгване, спиране и завиване, предвид широчината на гумите. Кусур е, че аквапланинга им е много зле, ама то не може хем сняг да хапе като верижно, хем водата да излиза
(thefog) Как е на сняг? (на кал е по добре със сигурност)
(huko) На сняг - е те тука е силата на гумата, дълбок сух сняг й дай, номер едно е. В гъста кал е много зле, сравнена с гумите за кал, спрямо шосейните е много добре.
(thefog) Вдигна ли разхода с тоя по голям размер?
(huko) Ами мисля, че вдигна с около половин литър, но пък след чипа свали с около литър... та все тая, сега харчи по малко откакто я купих.
(thefog) При висока скорост по шумни ли са?
(huko) Има лек шум, но не е като при калните определено, иначе си карам 160 без грижи.
Интересното е, че с тоя размер GPS-а и километража показват едно и също, а с оригиналните километража лъже
(thefog) Колко пари ги взе?
(huko) Ами честно да ти кажа - не помня вече, мисля, че беше към 1200 комплекта, ама да не те излъжа. Приятел ми ги уреди от вносителя...
(thefog)С колок се повдигна камиона?
(huko) Ами камиона се повдигна значително, стойката му е по... масивна, въобще всичките ми приятели не възприемат другите L200 на сериозно след като са свикнали с моето.
Тези гуми са 31 инча, оригиналните - 29, значи чисто с инч нагоре са дифа и праговете.
Коментар
-
Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнениеАми камиона се повдигна значително, стойката му е по... масивна, въобще всичките ми приятели не възприемат другите L200 на сериозно след като са свикнали с моето.
Коментар
-
Само не разбрах от каде да се поръчат тези BFG A/T?
Има ли ги налични някаде или само по поръчка се доставят?
В интрернет излиза че МАРГЕЛ е вносителя , но няма налични , не намирам други фирми който да имат налични или да продават.
Та гуми избрах, но ОТКАДЕ?
Коментар
-
Тук ги има/ (Несъм работи с този магазин). Просто Ви насочвам.
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.p...hse=&LoadRange=2022' JEEP JL Wrangler Rubicon , 33 Yokohama Geolandar G 015 AT
LZ3STO
Коментар
-
Първоначално публикуван от redex Преглед на мнениеТук ги има/ (Несъм работи с този магазин). Просто Ви насочвам.
http://ssl.delti.com/cgi-bin/rshop.p...hse=&LoadRange=
Извън темата:
redex и аз съм от Лом принципно. Един ден ако успея най на края да си оправя джипката и си ида до Лом може да си организираме някоя разходка тамGSM: 0898 554713
Уебсайт: BULEXTREME.com
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар