Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Pajero II 3.0 V6 '92

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпроси за Pajero II 3.0 V6 '92

С горното си мнение исках да кажа, че щом Паджерото не дава дефекти, и на човека си му харесва няма смисъл да се вкарва у филми, особенно с рав4.

Коментар

Първоначално публикуван от trimata Преглед на мнение
      Естествено, че е по-зле на асвалт. Най-малкото като разход! Едно е 13/100 извънградски, друго е 9/100, нали? Предполагам че РАВ-а на асвалт ще се държи по-добре. Не е за това дискусията все пак.

Ако човекът ще кара предимно асвалт и няма да прави някакви хард изпънения, то РАВ-а е по-логичния избор.
      Недей,бреТи тогава що си взе пахерос ,а не рав-че...Ако 3-те литра разлика в разхода ще му обърнат каручката на човекО то значи въобще не е за джип-велосипеди колкото щеш...Джип с разход под 11 не е джип,казва един виден наш съфорумец...
      За душичката трЕбва да си платиш-нЕма начин...
      Последно редактирано от Вальо; 13-02-09, 17:23.
      08седемшест5едно513четири

Коментар

Абе то е малко офф,ама по-добре Ауди с куатро,отколкото Рав-чето....

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
          А относно разхода-това си е двутонен камион с трилитров шестак-няма как да ти харчи колкото скутерче...примири се с разхода,сложи газ(по-добре недей,обаче) или продавай машината
          Понеже искам още една джипка съм се огледал и аз в едно такова паджеро - защо не газ?
          Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
          Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
          ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от musovir Преглед на мнение
            Понеже искам още една джипка съм се огледал и аз в едно такова паджеро - защо не газ?
            От скромния ми опит досега съм забелязал един недостатък (може да се каже че ми е почти втора джипка) - РАЗХОДА. Знам, че зависи от много фактори, но това Паджеро успя да изяде 100 лв. гориво за 120-130 км. по магистрала. Скоростта доколкото знам не е падала под 140 км/ч.

Информацията за несъвместимостта с газ дойде от Вальо. Аз хванах и потърсих малко, но информацията е много оскъдна. Доколкото успях да се запозная проблема е в клапаните и леглата им. При работа на газ заминавали за нула време. Материала бил "непригоден" за работа на пропан-бутан поради по-високата температура на изгаряне на газта (цитирам по памет).
            Георги Гатев

Коментар

От скромния ми опит досега съм забелязал един недостатък (може да се каже че ми е почти втора джипка) - РАЗХОДА. Знам, че зависи от много фактори, но това Паджеро успя да изяде 100 лв. гориво за 120-130 км. по магистрала. Скоростта доколкото знам не е падала под 140 км/ч.

Информацията за несъвместимостта с газ дойде от Вальо. Аз хванах и потърсих малко, но информацията е много оскъдна. Доколкото успях да се запозная проблема е в клапаните и леглата им. При работа на газ заминавали за нула време. Материала бил "непригоден" за работа на пропан-бутан поради по-високата температура на изгаряне на газта (цитирам по памет).
              Тази седмица надявам се,че ще идем до сервиза.Освен "особеният" материал на серията 91-94 година проблем оказвала и големината на самият клапан-при 24 клапановите машини от същият период този проблем с газта не съществува...
              Абе в сервиза ще се разбере истината.

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                Сега остава да кажеш,че на асфалта трилитровият шестак с нещо е по-зле от двулитровата тойота???Или пък супер-селекта се държи по-зле от измисленото 4х4 на равчето???
                Колега май нещо не си ме разбрал.Не съм казал че RAV-а е по добър
                0887632135-Краси

Коментар

Мии,на Валентин джипа със 100 евро бензин бил минал към 800 км,пак с таз скорост.При положение,че в чужбината тунджата е 1.20 евро....литърът..

Коментар

Вальо.. като имаш резултат от ходенето в сервиза - свирни да знам за ко иде реч.. да слагам ли газ или не..

Коментар

Сега се връщам от там.Де да знам какво да те посъветвам-от една страна при яко каране газта до някъде ти се рентира,от друга-твърде вероятно е да си разсипеш иначе хубавата колица.Проблема не е само в използваният материал за клапаните,а и в това,че са много големи и постъпващата газо-въздушна смес отгоре ги разсипва.При 24-клапановите глави този проблем не се забелязвал.Аз лично не мисля да слагам газ на моята,тъй като хем е сериозна първоначална инвестиция (ако все пак се газифицира-само газов инжекцион),а и вероятността да разсипе двигателя не е за пренебрегване.
                      Тук разбира се много газаджии ще ме оборят,че говоря глупости,но аз просто споделям това,което съм чул.
                      А и ако съпоставим бензин 3.0 литра,12 клапана и дизел 2.8 ,бензина харчи към кило повече(и то не много сигурно) на дълъг път.Аз моят камион въобще не мисля да го мъча по софийските задръствания,където разхода е на моточас...
                      Въобще джип+евтино е трудно да ги вържеш-както знаеш всичко е относително и е въпрос на гледна точка.
                      Поздрави.

Коментар

Благодарско... аз все пак мисля да му хакна един газов инжекцион.. заради душевния мир на стария.. все пак съм му го оставил.. през по-голямата част от времето той ще го кара.. по-добре 1200-300лв за инжекцион отколкото 3-4000 за по-икономична таратайка за баща ми

Коментар

Първоначално публикуван от precision Преглед на мнение
                          Благодарско... аз все пак мисля да му хакна един газов инжекцион.. заради душевния мир на стария.. все пак съм му го оставил.. през по-голямата част от времето той ще го кара.. по-добре 1200-300лв за инжекцион отколкото 3-4000 за по-икономична таратайка за баща ми
                          Явно газифицирането не е толкова страшно. Аз ще сложа газ, намерил съм едни страхотни в съотнопение цена/качетво, ако те интересува пиши .
                          Георги Гатев

Коментар

А бе вие луди ли сте най-нормално газово за 350-400лв. чисто ново,колата е с метални всмукатели и се държи перфектно и може да си регулираш разхода и вървенето (обезателно е, по ефтино от дизелака )
                            [FONT=Comic Sans MS]
                            [/FONT]

Коментар

Явно газифицирането не е толкова страшно. Аз ще сложа газ, намерил съм едни страхотни в съотнопение цена/качетво, ако те интересува пиши .
                              Късмет!
                              Аз ще черпя челен опит от теб.

Коментар

Ще ти дам идея какво да сложиш сещал ли си се,че на паджеро 3000V6 блока на двигателя от главите надолу съвпада с митсубиши GT3000 twin turbo искам да видя паджеро с 2 компресора ама май няма място за тях...........Бахти идеята чак сега видях какво съм написал още утре ще започнат експериментите имаме и такава смляна кола със здрав мотор и интеркулери,ако станат изпускателите и се намери място за турбините не ми се мисли......................ще ми раждяса лебетката

Вальо.. като имаш резултат от ходенето в сервиза - свирни да знам за ко иде реч.. да слагам ли газ или не..
                                [FONT=Comic Sans MS]
                                [/FONT]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X