Обява

Свий
Няма добавени обяви.

L200 2008г. какво масло и кога да го сменя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: L200 2008г. какво масло и кога да го сменя

Няма хардтоп който да си струва парите никога не бих купил тази пластмаса за толква пари.
    вземи повози се и помисли, но моя съвет е купи най евтиния който намериш (всички вършят една и съща ребота а не са някаъв компонент от коирото зависи сигурноста или комфорта на колата)
    Този който ми оферират от пловдив е на пазарна цена 1860Е с боя и монтаж.
    Аз поисках по ниска цена без боя и без включен монтаж и сега офертатат ми е 1460Е
    което е каде по добре.
    Имам компресор и пистолет и малко опит разбира се и монтажа е за 1 час.

така че това е най евтиното в момента макар пак да е скъпо (проверил съм доста фирми) .
    Реалната цена е е около 1350 до 1500 лева при цена в Thailand например от
    380$ до към 560$ на фирми като cerryboy например

Така че не се хвърляй на скъпото - евтиното е почти същото.

А за кучетата е мъка без Хардтоп.
    Връзване по средата на каросерията с къси поводи така че да не скочат в движение.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
      Ами аз имам такъв от 4000 и мисля, че качеството и монтажа от Балканстар не струват и половината.
      Разбира се че не струва за това което се предлага .Всъщност вече коментирах колко би трябвало да стуват тези покриви.
      А за монтажа - мърлячи.

Коментар

Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнение
        Няма хардтоп който да си струва парите никога не бих купил тази пластмаса за толква пари.
        вземи повози се и помисли, но моя съвет е купи най евтиния който намериш (всички вършят една и съща ребота а не са някаъв компонент от коирото зависи сигурноста или комфорта на колата)
        Този който ми оферират от пловдив е на пазарна цена 1860Е с боя и монтаж.
        Аз поисках по ниска цена без боя и без включен монтаж и сега офертатат ми е 1460Е
        което е каде по добре.
        Имам компресор и пистолет и малко опит разбира се и монтажа е за 1 час.

така че това е най евтиното в момента макар пак да е скъпо (проверил съм доста фирми) .
        Реалната цена е е около 1350 до 1500 лева при цена в Thailand например от
        380$ до към 560$ на фирми като cerryboy например

Така че не се хвърляй на скъпото - евтиното е почти същото.

А за кучетата е мъка без Хардтоп.
        Връзване по средата на каросерията с къси поводи така че да не скочат в движение.
        Колега, на линка който съм дал цялия масраф излиза 2165 ЛВ. по днешния курс, боядисан и с три години гаранция. Тури и за транспорт 200-300 лв., пак е много по-малко от 1460 евро. Пък има 3-ти стоп, отопление на задното стъкло, подвижно стъкло до кабината, изолация против конденз и т.н.

Провери линка и дай акъл и ти.

Коментар

Доставката е EUROPE PALLET/BULK ORDER £295 Hardtops and Heavy weight.
          В момента си пиша с тях и чакам отговор за доставка до БГ и наи ниската цена която бих амогли да ми дадът за Експорт (махат 15% VAT но тук трябва да се плати 20% ДДС.
          Ще видя какво ще ми кажат и ще те информирам.

Коментар

Какъв е смисълът да платиш 20%ДДС тук, вместо 15% ДДС там?

Коментар

Забравих и двете страни са EU
              няма смисъл да.

Коментар

Доставката е EUROPE PALLET/BULK ORDER £295 Hardtops and Heavy weight.
                В момента си пиша с тях и чакам отговор за доставка до БГ и наи ниската цена която бих амогли да ми дадът за Експорт (махат 15% VAT но тук трябва да се плати 20% ДДС.
                Ще видя какво ще ми кажат и ще те информирам.
                Лъжат те, колега. От Германия е ~ 60 EUR, от острова ми обявиха ~100 GBP. Две-три седмици. За два и повече месеца ми обявиха безплатна доставака в София на тази цена или 100 GBP отстъпка. Писането не помага - звънни им по телефона най-добре.

Коментар

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                  Какъв е смисълът да платиш 20%ДДС тук, вместо 15% ДДС там?
                  Нямаш избор, колега. Или имаш ВАТ(ДДС номер) и "плащаш тук" или нямаш и ти начисляват техния там.

Коментар

Аз си поръчах фулбокс в Истамбул (още през 2007)Цената беше 1200 Е.Платих 50% аванс и след 3 седмици съчетах една командировка до Т-я и го монтираха докато изпия няколко чая.Свалям го за 5 мин. когато се наложи...

Коментар

Първоначално публикуван от michu Преглед на мнение
                      Аз си поръчах фулбокс в Истамбул (още през 2007)Цената беше 1200 Е.Платих 50% аванс и след 3 седмици съчетах една командировка до Т-я и го монтираха докато изпия няколко чая.Свалям го за 5 мин. когато се наложи...
                      Колега, дай някакъв контакт, ако случайно още имаш.
                      Мерси предварително.

Коментар

За съжаление не съм запазил адреса ,но ако излезе от някъде,имаш го.

Коментар

Та да се върна на темата с маслото :0
                          Има продължение

както споделих сменихме го филтър и други.

Отивам вторник до офиса с камиона и гледам маслена следа която води до под моето Л200. - ужас. Под колата локва и църцори (капе ама силно)- лампа не мие светкала!
                          Погледнах по пътя масло изтекло МНОГО.
                          След оглед под капака видях че е текло от филтъра.
                          Обадих се на комшията който ми го смени (Ратола Сервиз) и тои веднага дойде до офиса с нов филтър и масло.
                          По теча на пръв поглед отпадна филтъра (беше сух) ,наи омаслено (капеше) беше около масления датчик , но след като препалих за 3 сек. се видя че хвърля от уплатнението на филтара (м/у филтара и двигателя.
                          КАКВО СЕ ОКАЗА.
                          При смяната на филтъра е останал стария О -ринг и така след 2 дни каране накрая изхвърли маслото.
                          След доливане се оказа че от 7 л. са останали 2 л .

До някаде вината е моя защото при смяната бързах сутринта да не закъснея за работа.
                          Но комшията се напсува в простата си глава и каза "това на оригинален Японски филтър , ми се случва за първи път"
                          Наистина на филтъра на О-ринга има борд кито е застъпен от самия филтър , точно за тази цел - при смяна уплатнението да остава на филтъра .
                          Притегнахме филтъра , сипахме 3л масло (за сметка на сервиза разбира се) и сега е ОК

Представям си ако се беше случило след смяна на масло в БС или в друг сервиз кадето не ви познават....................
                          - ще платите рапатрак до сервиза.
                          - от сервиза няма да си признят грешката
                          - наи вероятно ще кажат че е масления датчик.
                          - плащате пак масло

Споделям го с вас за да знаете че може да се случи , колкото и малко да е вероятно.

Коментар

Колега - радвам се че всичко има благополучен завършек.
                            Но имам една забележка:
                            От твоя пост оставам с по-скоро с впечатлението, че в случая в "твоя" сервиз са допуснали груба грешка, а и изречението "това на оригинален Японски филтър , ми се случва за първи път" ми звучи странно. Случвало се е и друг път, но на не-оригинален (хммм...), или се е случвало и друг път, но на не-японски?
                            Както и да, но защо накрая обобщаваш:
                            Представям си ако се беше случило след смяна на масло в БС или в друг сервиз кадето не ви познават....................
                            - плащате пак масло
                            Мисълта ми е, че не е коректно от некадърността на един сервиз (в случая Ратола) да се прави субективно предположение за (не)коректността на друг сервиз, в който дори не си бил. Не защитавам никого (аз не съм бил нито в БС, нито в "друг сервиз" с моето Л200), но когато критикуваме, нека да бъде обосновано с факти, а не с гадаене.

П.П. Между другото, докато трае европейската гаранция на Митсубиши, репатрирането на автомобила от всяка точка на Европа до
                            най-близкия сервиз е безплатно, а на пътуващите в колата се заплаща билет за влак до местоживеенето им (ако пътя е до 4 часа) или самолетен такъв (ако е над 4 часа). Когато автомобила е готов (ако не е поправян в твоя град), могат да ти платят обратния билет, или да ти го докарат у вас, за което си плащаш нафтата. Тази асистенция на пътя е в сила дори за ситуации, като оставане бе гориво, сипване на лошо такова, и т.н. и напълно безплатна. Така че, поне за репатрирането, не си прав със сигурност.

Коментар

- плащате пак масло

Споделям го с вас за да знаете че може да се случи , колкото и малко да е вероятно.
                              Здравей колега!
                              Имам един въпрос: мислиш ли, че служителите на БС, било то в сервиза или продажби са комшии с всичките си клиенти?

Звучиш като типичен НЕклиент НЕ получил новият си автомобил на половин цена

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от No_Dignity Преглед на мнение
                                Здравей колега!
                                Имам един въпрос: мислиш ли, че служителите на БС, било то в сервиза или продажби са комшии с всичките си клиенти?

Звучиш като типичен НЕклиент НЕ получил новият си автомобил на половин цена

Поздрави!
                                Звучиш като типичен навъсен/и недотамкомпетентен служител на БС. Е И?
                                Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
                                Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X