Обява

Свий
Няма добавени обяви.

L200 2008г. какво масло и кога да го сменя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: L200 2008г. какво масло и кога да го сменя

Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнение
    Не бих отишъл при вносителя при положение че не съм го всел от тях.
    Офертата на БАЛКАНСТАР беше с 20 000 лева повече.
    По междо другото открих книжката на колата- бая дебела.
    Ето малко инфо :

Маслото е SEA 10W-30 за наште температури и климат -20+40
    Първа смяна на 10 000км. + смяна на масло ,маслен и въздушен филтър и смяна на всеки 10000 км, горивния на 20000 км.

По междо другото се оказа че комшията ми в Лозен работи в сервиза на Mitsubishi но на предишния вносител Ratola (маи се намира в СБА то на Горубляне - пътя за Панчарево) и той потвърди това което пише в книжката .
    Направо ще се оговоря с него и ще ходя да смени всичко и да гресира малко кадето трябва и до огледа дали още нещо не трябва да се прави.

Благодаря за мненията , надявам се и аз да съм полезен.

Не е вярно. Смяната на европейските модели е на 20000км, в България го бяха направили на 15000, но сега са го вдигнали и те на 20000. Митсубиши в Европа няма интервли на 10000км от години.

Период на разработване няма.

Виж каква книжка гледаш и за какъв пазар. Ако твоята е за близкия изток, и колата ти е от там - наистина по-добре я спазвай.

Конкретно в България използват масла Castrol - мисля за двигателя беше 5W30 или 10W40 - Magnatec.
    Последно редактирано от jimmy; 10-02-09, 11:49.

Коментар

Аз карам L200 закупено от Балкан Стар и ме привикват на всеки 15,000км. а първото масло смених на 1,500км. пак по тяхно настояване.
      Имам още една година до изтичане на гаранцията и досега все на 15 хил км.

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
        Аз карам L200 закупено от Балкан Стар и ме привикват на всеки 15,000км. а първото масло смених на 1,500км. пак по тяхно настояване.
        Имам още една година до изтичане на гаранцията и досега все на 15 хил км.
        Бре, на 1,500км си е била някаква приумица на Балканстар по онова време, като си вземал колата.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Ами отиваш при официалния вносител и там ще ти кажат и направят всичко необходимо.

След всяко посещение на служебения Паджеро Спорт в гаранционния сервиз Балканстар следва ПРОБЛЕМ.
          И не оставяй в колата нищо, ако не е наистина здраво закрепено
          Ако можеш заобикаляй ги отдалече - рядко некадърни, некоректни, крадливи и алчни!!! (казвам го без угризения)
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

+1

100% съгласен.

Коментар

Сега се сетих, даже на 45,000км ми регулираха клапаните за моя сметка.
              Така трябвало, на всеки 45хил. да се регулират...
              А за по-горното, имам го нанесено в сервизната книжка.

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
                Не е вярно. Смяната на европейските модели е на 20000км, в България го бяха направили на 15000, но сега са го вдигнали и те на 20000. Митсубиши в Европа няма интервли на 10000км от години.

Период на разработване няма.

Виж каква книжка гледаш и за какъв пазар. Ако твоята е за близкия изток, и колата ти е от там - наистина по-добре я спазвай.

Конкретно в България използват масла Castrol - мисля за двигателя беше 5W30 или 10W40 - Magnatec.
                Потвърждавам - днес сключих договор за ново L200 и обслужването е твърдо на 20000. Това е от официалния вносител.

Коментар

Аз само едно въпросче към батковците тук. Наистина ли мислите, че със скапаните горива и постоянното пъплене на полусъединител и спри-тръгни е добра идея да карате по 20 000 км? Карам кола на, която градското е като българското магистрално и пак искат да се сменя на 10 000 км. За 20 000 в БГ маслото ще е черно като катран. Карате с л..на в резервоарите в страшен трафик. 20 000 е много.
                  https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Нещо за Балкан Стар прочетох.Там ползваха Кастрол,сега пердашат с ШЕЛ.

Масла 229.31 им дават 15 000,масла 229.51 им дават 20 000 километра,за моточасове нищо не се казва.

Кастрол играе в тая категория с маслата:

Castrol EDGE Formula RS SAE 0W-40
                    Castrol EDGE Turbodiesel SAE 0W-30

Ако това което чета или по-точно маслата които са написани ги карате по 20 е МНОГО.На тях им дават 15 000 километра като точно това искат да кажат.20 000 километра без система за следене на вискозитета на маслото е много,а като сложим фактора БГ и изброените масла и става сьвсем горница.

За БГ аз бих карал макс 15 000 километра масло 229.51 и макс. 10 000 километра масло спец. 229.31

Лично мнение,и на мен както на брата това ми се вижда МНОГО километри с едно масло.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
                      Аз само едно въпросче към батковците тук. Наистина ли мислите, че със скапаните горива и постоянното пъплене на полусъединител и спри-тръгни е добра идея да карате по 20 000 км? Карам кола на, която градското е като българското магистрално и пак искат да се сменя на 10 000 км. За 20 000 в БГ маслото ще е черно като катран. Карате с л..на в резервоарите в страшен трафик. 20 000 е много.
                      Каквито и да са българските горива, по стандарт са по-добри от американските. Виж, маслата са разнообразни и често налитаме на ментета. Не знам, как е при вас.

Коментар

Ще отнесем темата ма си модератор и ще триеш ако залитаме много.

Ако си говорим за октаново число само Европа е едни гьрди пред Щатите.Ако си говорим за това какво сипвам аз тук и какво сипвате вие там е сьвсем друга работа.Да не се врьщаме кьм темата за контрола на горивата в БГ.
                        За маслата е сьщата работа - вериги магазини нато УОЛМАРТ имат договор за продажба на масла като ги взимат на много по-ниска цена от всички други / имаше и письк по вьпроса / и маслото на ьгьла,маслото при дильра и маслото в УОЛМАРТ са еднакви.

Прах тук много няма,горивото по стандарт е с присадки в него / закон за Калифорния /няма голями темпераурни разлики,с 2200 говедото вади над 130 км/ч и задраствания много няма / +- 2 часа на месец/.
                        Масло карам 229.5 Мобил 1 синтетика 0/40 и сменям на 7 000 мили или +- 12 000 километра.

Нов дизел в БГ да го карам 20 няма да стане.Лично мнение и не ангажирам никой с него.

На големички дизели V16 им сменяме маслото на около 100 часа,ако собственика мрьнка може и на 300.Тия 300 се явяват около 10 000 километра нонстоп каране.Правят се химически анализи редовно и за сега проблем няма.

Как да е,аз масло 20 000 километра не карам и много ми се вижда.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                          Ще отнесем темата ма си модератор и ще триеш ако залитаме много.

Ако си говорим за октаново число само Европа е едни гьрди пред Щатите.Ако си говорим за това какво сипвам аз тук и какво сипвате вие там е сьвсем друга работа.Да не се врьщаме кьм темата за контрола на горивата в БГ.
                          За маслата е сьщата работа - вериги магазини нато УОЛМАРТ имат договор за продажба на масла като ги взимат на много по-ниска цена от всички други / имаше и письк по вьпроса / и маслото на ьгьла,маслото при дильра и маслото в УОЛМАРТ са еднакви.

Прах тук много няма,горивото по стандарт е с присадки в него / закон за Калифорния /няма голями темпераурни разлики,с 2200 говедото вади над 130 км/ч и задраствания много няма / +- 2 часа на месец/.
                          Масло карам 229.5 Мобил 1 синтетика 0/40 и сменям на 7 000 мили или +- 12 000 километра.

Нов дизел в БГ да го карам 20 няма да стане.Лично мнение и не ангажирам никой с него.

На големички дизели V16 им сменяме маслото на около 100 часа,ако собственика мрьнка може и на 300.Тия 300 се явяват около 10 000 километра нонстоп каране.Правят се химически анализи редовно и за сега проблем няма.

Как да е,аз масло 20 000 километра не карам и много ми се вижда.
                          Все пак тези 20000 километра са предписани от производителя. Не виждам смисъл да дават неразумни препоръки, тъй като всяка повреда по двигателя ще остане за тяхна сметка (поне първите три години и 100000 километра). Нямам никаква представа как са изчислени тези километри, но са факт. Явно технологиите доста дърпат напред, защото моят Гранд 5.9л 1998 си иска смяна на маслото след три до пет хиляди мили пробег по книжка, което пък ми се вижда неоправдано малко, но го спазвам. По принцип според мен е добре маслото да се сменя когато си светне индикацията за съответната профилактика или на интервалите описани в книжката. А ако се сипе гадно масло менте, то тогава може и 1000 километра да не изкара, но все пак и в България има достатъчно търговци, които продават само качествени продукти.

Коментар

Виж сега - много малко - 20000км. Няма как да се сменяш маслото в друг интервал и да искаш, понеже тия интервали не са само за масло и не се определят от клиента. Другия вариант е да кажеш, че машината се използва в тежки условия и тогава се сменя на 10000км.

Аз разлика между нафта читава в Европа и OMV премиум/алпин в БГ не намирам, а и тестовте показват същото.

Така, че....

Коментар

Пак ОФФ,милост

Значи ли това,че ако отида в сервиза и искам да ми сменят маслото и да го отбележат в сервизната книжка те ще ми откажат???Трябва ли да им обяснявам и да се оправдавам защо така искам???

Цитираното горе масло го дават 15 000 километра и да не се повтарям,но моточасовете в БГ и по света са различни.
                              Последното масло 229.51 е за дизеляк с филтри по трьбите и му дават 20 000 километра,НО НЕ Е ЦИТИРАНОТО МАСЛО ГОРЕ.

И без да обиждам нашите в сервиза,но я някой да каже какво масло са му сипали или с какво масло кара или какво показва на тубата / ако има такава / и да видим дали му дават 20 000 километра.

Интервала на смяна може да са го удьлжили от фирмата производител,но си иска маслото което дьржи толкова и нормално каране без толкова моточасове.

Как да е,тая тема няма стигане еле като не се знае кой какво масло кара.Изброените горе масла нямат интервал 20 000 километра за дизели.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Производителя е сметнал средно аритметично условия на каране. От това къде и как караш много зависи интервала на смяна на масло и други консумативи. Това всички го знаем. Не знам за стандарта в БГ и California кой е по добър- факт е че колата ми няма горивен филтър, които се сменя. Карам с минерално масло и маслото след 5000 км е чисто като в деня на сипването му. Дисковете са ми оригиналните /170 000км/, свещи сменям на 150 000 км. Това всичко ми е по кника. Ако я закарам тая кола в БГ пак ли така да правя ? Колите, които съм карал в БГ след 1000 километра маслото става черно като катран. Кара се много по задръствания. Бензина е кофти- не го знам стандарта пак казвам, но тука ауспуха ми е бял и катализатор се задръства на 300 000 и нагоре километра. Дилъра го е сметнал по каталог и официални данни с какъв бензин ще се карат тези коли. Е за това е 20 000. Данните на дилъра са неверни, краде се по бензиностанциите. Най лесно е да се сложи такова масло на кола, която си го следи електронно и ще си покаже. Съмнявам се да изкара 20 000. Аз не бих рискувал, колите са ваши. Успех.
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X