Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПАДЖЕРО 2.5 ТД с огромeн разход. Моля за помощ!
Свий
X
-
До: ПАДЖЕРО 2.5 ТД с огромeн разход. Моля за помощ!
ако приемем 235/75/15 за оригинален размер,31/10.5/15 най-грубо да го приемем за 265/75/15 за по-лесна работа с калкулатора за гуми/ а то е и малко повечко/ се вижда ,че с тях диаметъра на гумите е с 45мм в повече,което дава 6 километра разлика на 100,което ще каже,че ако реалната скорост е 100 километра-скоростомера ще показва 94,и съответно обратното ,ако километража ти показва ,че си изминал 100 километра реалното е 106,те тва е в общи линии
Коментар
-
Колега, никога недей да вярваш на стрелката за горивото на Митсубиши.
На родителите ми митсубишито е бензин, няма нищо общо с твоето, и пак страда от подобна "болест". Като удари стрелката на минимум (ама съвсем на минимум, вече почва да пада под чертичката за нулата), пак остават около 17 литра бензин, и дори още не е светнала лампата за резервата. В интерес на истината - никога не съм я виждал да светва. А си е там.
За мерене на разход - спазвай съветите по-горе, и не се води по стрелката. На повечето японски автомобили стрелките са колкото да не е без хич. Нямат никаква претенция да са точни.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Значи, цифрите, които даваш и така влизат в 10% грешка, което може и нормално да е. Нямам данни за допустима грешка.Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнениеПахов, виж Паджеровода какво казва - на 3000 об.-110, ти си на 100, а аз що съм на 90 бе хора?
Освен това различните модели скоростни кутии и дифове правят основната разлика. Има модели скорости с предавателно число на пета скорост 0.86, 0.83... На автоматите четвърта (която при тях е ускоряващата) достига до 0.68!
При дифовете има от (грубо) 3.8 до 5.3...
Коментар
-
Интересно по VIN дали може да разберем с коя ск. кутия е окомплектован нашия автомобил и сътветно предавателните числа?И да не забравяме , че скоростомера взима информация от ск.кутия , а не от дифа . Естествено редуктора на жилото има предавателно число съобразено с предавателното на главното предаване/дифа./И не на последно място лично аз не смятам за изключено предишен собственик в резултат на повреда да е направил някое свободно съчинение .

MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.
Коментар
-
Първо, както пише един колего по-горе - смени си бензиностанцията или сипвай от предварително оразмерени туби.
Второ - едно от двете ми мицубишита е Паджеро класик 2,5 ТД 1999 г.(99 к.с.), къса база. Кара я жената всеки ден из София. Понеже си ми е жал за нея (за жената де
) съм и казал зимата да не я гаси, дори и да чака децата 1 час пред училище(проверено - излиза по-евтино от разболяване и лекуване). Даже сутрин я пали поне 10 мин по-рано, да загрее, особено в големите студове. Тази зима, особено преди 2-3 седмици при студовете, по-голям разход от 14 градско не е обявявала. А обикновено градското и е 11-12. Зарежда засега само от Лукойла до нас. И се зарежда до "спиране на пистолета + 5 литра", за да е еднакво. Обикновено на всички бензиностанции количеството гориво е "+-"...е за клиента процента е обикновено само "-"...Така, че съди сам - реалния разход е около 5% по-надолу вероятно.
За съжаление не мога да дам отговор на въпроса ти, но споделям моята статистика.
Ааа...забравих, ГНП-то и дюзи и т.н. са профилактирани миналата година при оня майстор в Яна. Срещу 400 лв. Нямам забележки. Разхода преди не знам, щот е внос колата...Не знам името на майстора, щот е много "крив"...и връзката ми е чрез приятел.Mitsubishi L200 DobbleCab
KTM XC 450 RW 2009
KTM 350 SX 2011
Коментар
-
Аз поне не можах да стигна до предавателните числа директно през декодера. Директно до модела кутия стигам през този. След това до самите числа през сервизен каталог.Първоначално публикуван от pahov Преглед на мнениеИнтересно по VIN дали може да разберем с коя ск. кутия е окомплектован нашия автомобил и сътветно предавателните числа?
Коментар
-
Момчета, твърдо 16-17/100.Днес за изминати 300(градско) км долях 51 литра до гърлото, предния път за 100 км долях 16л.Джипката продължава да върви перфектно , пали от половин оборот, не пуши, не трака.Според вас какво да правя.Да отида ли в сервиз или да се примиря, че разхода е нормален???
Коментар
-
+1Първоначално публикуван от miki64 Преглед на мнениеИ се зарежда до "спиране на пистолета + 5 литра", за да е еднакво. Обикновено на всички бензиностанции количеството гориво е "+-"...е за клиента процента е обикновено само "-"...
Обикновено след изключването на "пистолета" с кандилкане, изчакване, бълбукане и бльокане през отдушника, пак кандилкане и т.н. успява да поеме поне 2-3 литра, докато видя в гърловината бистра нафта. Ама трябва да си намериш много търпелив бензинджия

Ето моята статистика до момента. Аз съм 2,5 TDI, 97-a, къс, мотор 4D56 и щатните гуми 235/75/15.
Това е при около 3/1 градско/извънградскоПрикачени файловеПоследно редактирано от denislav; 03-02-09, 20:30.
Коментар
-
Харченето на една кола е толкова комплексно, че не може да се обхване и е свързано с;начин на каране(табиет на превключване на предавки),
качество на горивото,
състояние на автомобила(редовна смяна на консумативи,възд.филтри и др.),
сезон(най-харчим зимата
),
колко човека се возят,
дистанций за време(дали не се кара на малки растояния през половин час в студено време)
денивелация на трасето,
промени по колата и мн.др. така ,че колкото толкова,ако можете да ги научите като моята да вървят с вода ще сте супер 

[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
Коментар
-
Предавателните числа на мойта ги има в оригиналната книжкаПървоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеАз поне не можах да стигна до предавателните числа директно през декодера. Директно до модела кутия стигам през този. След това до самите числа през сервизен каталог.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар