Здравейте, имам Паджеро 2.5 ТД 116 коня.2002 година, но със стария мотор.Два пъти го засичах и на градско ми дава около 20л. на 100.Не става въпрос за офроуд.Струва ми се невъзможно.На 110 хил. километра е(проверявал съм го в Балканстар) и в перфектно състояние.Възможни причини за това.Възможно ли е датчика на резервоара да е повреден?Или други възможни причини.Основните километри са сутрин и вечер от и до работа, но и за студен двигател ми се струва много, не го и настъпвам???Иначе върви много добре.Не мога да си обясня.Помогнете.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ПАДЖЕРО 2.5 ТД с огромeн разход. Моля за помощ!
Свий
X
-
До: ПАДЖЕРО 2.5 ТД с огромeн разход. Моля за помощ!
Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнениеЗдравейте, имам Паджеро 2.5 ТД 116 коня.2002 година, но със стария мотор.Два пъти го засичах и на градско ми дава около 20л. на 100.Не става въпрос за офроуд.Струва ми се невъзможно.На 110 хил. километра е(проверявал съм го в Балканстар) и в перфектно състояние.Възможни причини за това.Възможно ли е датчика на резервоара да е повреден?Или други възможни причини.Основните километри са сутрин и вечер от и до работа, но и за студен двигател ми се струва много, не го и настъпвам???Иначе върви много добре.Не мога да си обясня.Помогнете.
Коментар
-
Здравей! Имал съм такова Паджеро закупено ново от Балкан стар 3,2ДИД мотора 163к.с. харчеше 17л/100км смесено(много са тежки) а твоето с този слабия мотор просто не си го представям.В тези случаи е по добре да с кара бензиновата вариация на модела
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
Коментар
-
Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнениеЗдравейте, имам Паджеро 2.5 ТД 116 коня.2002 година, но със стария мотор.Два пъти го засичах и на градско ми дава около 20л. на 100.Не става въпрос за офроуд.Струва ми се невъзможно.На 110 хил. километра е(проверявал съм го в Балканстар) и в перфектно състояние.Възможни причини за това.Възможно ли е датчика на резервоара да е повреден?Или други възможни причини.Основните километри са сутрин и вечер от и до работа, но и за студен двигател ми се струва много, не го и настъпвам???Иначе върви много добре.Не мога да си обясня.Помогнете.
Коментар
-
Kъса база, ръчка, няма пушеци, има само обичайния лек теч на масло от турбото, някой път намирам капки в гаража.Засичам го като го пълня до горе(60 л) и карам докато падне стрелката до червеното.Забелязах че горивомера не отчита много равномерно.Скоростите са мн къси, не знам при вас така ли е?На 140 км /ч отива в критичните.Има лифт на окачването , не знам да не би скоростната да е пипана нещо.
Коментар
-
Ти никога ли не с засичал разход на мпспълниш резервоара до дупка(до гърловината докато видиш горивото) караш 100км и пълниш по същия начин,колкото допълниш това ти е разхода,всички останали методи водят до грешки,а пропуснах да кажа,че бензиностанцията трябва а е една и съща по възможност (заради колегите от мерки и теглилки)
успех и да кажеш новия разход
[FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
Коментар
-
както казва колегата,така е най-правилно,зарежда се пълно-пълно,и налятото гориво делиш на изминатите километри,не обратното)
за по-голяма достоверност е хубаво изминалите километри да са повечко,аре да не са 100 точно
какъв е размера на гумите колега,имам догадка,че са малко по-големшки,в такъв случай виж и това впредвид,има калкулатор за гуми,там ще се пресметне точно с колко е грешката,да не се окаже,че за София ти е горе-долу нормален разхода,особено за зимата
и апропо-резервоара не требе ли да ти е 91 литра а не 60,поне така го дават за след 1993 година,и тея 116 коня ми идват у повече,ако е стария двигател 2.5 турбо би трябвало да е 99,нещо да не е тунингован?
Коментар
-
Като чета за тези разходи, направо тръпки ме побиват...
Тамън съм харесал едно Pajero Sport 2.5td произведено 2005 на добра цена и мислех да го купувам, но нещо ме отказвате.
А иначе за замерването сте прави -пълниш до ръб караш (колкото повече, толкова по-добре) пак наливаш до ръба -кръстиш се и смяташ ;-)
Жалко, че никой не го е правил за Pajero Sport 2.5td /2005 да сме наясно каква е истината с разхода.
Иначе ще се радвам ако някой сподели друга техническа (и икономическа) информация за експлоатацията на тези модели.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеЩом има лифт, предполагам, че и гумите са по-големи?
Работата отива към нормален разход, особено ако караш така - 140 км/ч и обороти в червенотоВ съседна тема писах, при такова каране чакай проблеми много по-големи от голям разход...
Коментар
-
Значи гумите са нормален размер и отпада грешка, внасяна от тях.
По отношение на късите скорости, освен тях има и различни комплектации диференциали. Може при теб и те да са с голямо предавателно число, за сравнение при мен на 3000 об/мин са 110 км/ч на пета. За 140 нямам наблюдение, но все пак мисля, че ще е далеч преди червеното...
Покарай още и дай разход на дълъг път, градското каране е много относително, за да правиш изводи.
Коментар
-
Извинете за невежеството има ли сариозна разлика между показание и деиствителен път при PAJERO II 2,5 TDI с гуми 31х10,5х15/има ли метод на пресмятане/MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар