Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПАДЖЕРО 2.5 ТД с огромeн разход. Моля за помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ПАДЖЕРО 2.5 ТД с огромeн разход. Моля за помощ!

Здравейте, имам Паджеро 2.5 ТД 116 коня.2002 година, но със стария мотор.Два пъти го засичах и на градско ми дава около 20л. на 100.Не става въпрос за офроуд.Струва ми се невъзможно.На 110 хил. километра е(проверявал съм го в Балканстар) и в перфектно състояние.Възможни причини за това.Възможно ли е датчика на резервоара да е повреден?Или други възможни причини.Основните километри са сутрин и вечер от и до работа, но и за студен двигател ми се струва много, не го и настъпвам???Иначе върви много добре.Не мога да си обясня.Помогнете.

До: ПАДЖЕРО 2.5 ТД с огромeн разход. Моля за помощ!

Здрасти.
    Къса, дълга база? Автомат, ръчка? Пушеци, течове? Работна температура на двигателя? Размер на гумите?

Коментар

Как го засичате?
      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнение
        Здравейте, имам Паджеро 2.5 ТД 116 коня.2002 година, но със стария мотор.Два пъти го засичах и на градско ми дава около 20л. на 100.Не става въпрос за офроуд.Струва ми се невъзможно.На 110 хил. километра е(проверявал съм го в Балканстар) и в перфектно състояние.Възможни причини за това.Възможно ли е датчика на резервоара да е повреден?Или други възможни причини.Основните километри са сутрин и вечер от и до работа, но и за студен двигател ми се струва много, не го и настъпвам???Иначе върви много добре.Не мога да си обясня.Помогнете.
        И аз да попитам как се засича този разход? Пълно - празно,,или?

Коментар

Здравей ! Имал съм такова Паджеро закупено ново от Балкан стар 3,2ДИД мотора 163к.с. харчеше 17л/100км смесено(много са тежки) а твоето с този слабия мотор просто не си го представям.В тези случаи е по добре да с кара бензиновата вариация на модела
          [FONT=Comic Sans MS]
          [/FONT]

Коментар

Първоначално публикуван от greatmanx Преглед на мнение
            Ами за мен дори при такава експлоатация разхода е много. За сравнение, засичано няколко пъти при пълен -празен, и при същата експлоатация, не ми е давал повече от 13, даже зимата при вкючено 4х4. Нещо има нереодно, или в начина ти на засичане, или в машината.Дано е първото

Коментар

Kъса база, ръчка, няма пушеци, има само обичайния лек теч на масло от турбото, някой път намирам капки в гаража.Засичам го като го пълня до горе(60 л) и карам докато падне стрелката до червеното.Забелязах че горивомера не отчита много равномерно.Скоростите са мн къси, не знам при вас така ли е?На 140 км /ч отива в критичните.Има лифт на окачването , не знам да не би скоростната да е пипана нещо.

Коментар

Щом има лифт, предполагам, че и гумите са по-големи?
                Работата отива към нормален разход, особено ако караш така - 140 км/ч и обороти в червеното В съседна тема писах, при такова каране чакай проблеми много по-големи от голям разход...

Коментар

Ти никога ли не с засичал разход на мпс пълниш резервоара до дупка(до гърловината докато видиш горивото) караш 100км и пълниш по същия начин,колкото допълниш това ти е разхода,всички останали методи водят до грешки,а пропуснах да кажа,че бензиностанцията трябва а е една и съща по възможност (заради колегите от мерки и теглилки) успех и да кажеш новия разход
                  [FONT=Comic Sans MS]
                  [/FONT]

Коментар

както казва колегата,така е най-правилно,зарежда се пълно-пълно,и налятото гориво делиш на изминатите километри,не обратното)
                    за по-голяма достоверност е хубаво изминалите километри да са повечко,аре да не са 100 точно
                    какъв е размера на гумите колега,имам догадка,че са малко по-големшки,в такъв случай виж и това впредвид,има калкулатор за гуми,там ще се пресметне точно с колко е грешката,да не се окаже,че за София ти е горе-долу нормален разхода,особено за зимата
                    и апропо-резервоара не требе ли да ти е 91 литра а не 60,поне така го дават за след 1993 година,и тея 116 коня ми идват у повече,ако е стария двигател 2.5 турбо би трябвало да е 99,нещо да не е тунингован?

Коментар

Като чета за тези разходи, направо тръпки ме побиват...
                      Тамън съм харесал едно Pajero Sport 2.5td произведено 2005 на добра цена и мислех да го купувам, но нещо ме отказвате.
                      А иначе за замерването сте прави -пълниш до ръб караш (колкото повече, толкова по-добре) пак наливаш до ръба -кръстиш се и смяташ ;-)
                      Жалко, че никой не го е правил за Pajero Sport 2.5td /2005 да сме наясно каква е истината с разхода.
                      Иначе ще се радвам ако някой сподели друга техническа (и икономическа) информация за експлоатацията на тези модели.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Щом има лифт, предполагам, че и гумите са по-големи?
                        Работата отива към нормален разход, особено ако караш така - 140 км/ч и обороти в червеното В съседна тема писах, при такова каране чакай проблеми много по-големи от голям разход...
                        Просто споменах че на 140 отива в червеното,къси скорости! Интересуваше ме и вашите ли са така, иначе го карам извънградско не повече от 120-130, на 4X4 не повече от 100.Тея дни отива към червеното резервоара, предния път заредих 60л и сега ще го напълня пак до горе и ще видя за засечените километри колко ще долея до горе.Щом казвате че след 93-та резервоарите им са 90л. (и на късата база ли?)значи горивомера е повреден, защото когато е на червено със 60л. го пълня до гърлото. Гумите са 235/70/16.Не са кой знае колко огромни.Джипката върви перфектно, мотора е часовник, нищо не пуши, не трака, не мога да си обясня разхода.Дори и за градско ми се струва много.Все пак мотора не е мн. коне?

Коментар

265/70/16 обърках размера по горе.

Коментар

Значи гумите са нормален размер и отпада грешка, внасяна от тях.
                            По отношение на късите скорости, освен тях има и различни комплектации диференциали. Може при теб и те да са с голямо предавателно число, за сравнение при мен на 3000 об/мин са 110 км/ч на пета. За 140 нямам наблюдение, но все пак мисля, че ще е далеч преди червеното...
                            Покарай още и дай разход на дълъг път, градското каране е много относително, за да правиш изводи.

Коментар

Извинете за невежеството има ли сариозна разлика между показание и деиствителен път при PAJERO II 2,5 TDI с гуми 31х10,5х15/има ли метод на пресмятане/
                              MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X