Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преден мост - зацепване?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Преден мост - зацепване?

Със запушени клапани системата няма да работи.

Коментар

Първоначално публикуван от VenPS Преглед на мнение
      От заигравките покрай вакумната система на предния мост мога да кажа, че не съм срещал само мембрана (не казвам че няма предлагане) а целия актуатор.
      Логически ако държи вакум от едната страна би трябвало да държи и от другата. Пробвай на двата щуцера на актуатора (достъпа е лесен). Моста е в нормално включено положение и при наличие на вакум в системата изключва. За да остава включен има проблем най-вероятно с магистралата (на маркучето с жълт пунктир) или клапана с жълта точка. Заглушките не са тапи а един вид филтри.
      Има и други варианти да не ти изключва моста, но започни от проверка на маркучетата и клапаните. Имай в предвид, че маркучетата преминават и в тръбички огледай и тях.

Успех
      Принципно е така, няма логика да издиша само в едната посока, но е факт. Играх си няколко часа с една вакуумпомпа, като елиминирах всеки компонент поотделно, докато разуча как точно работи системата. Сега съм запушил разтоварващия вентил с глухи маркучета, както и на мястото на заглушката на първия клапан съм сложил пак такова и след известно каране моста изключи. Но вчера ми потрябва предно и трябваше да измъкна маркучето за да се включи.
      П.П. Напротив, само така работи в случая.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

https://www.offroad-bulgaria.com/sho...d.php?t=150764

В тази тема има препратки кам всичко което ти е необходимо за да разбереш как работи системата.

Коментар

В алиекспрес 25лв е актуатора и 25лв са клапаните комплект. Ако мембраната не е пробита, проблема ще е в някой клапан. По снема има и едно невъзвратно клапънче, може и то да се ебава.

Коментар

Еднопосочния вентил го проверих, даже допълнително сложих силикон на маркучетата, че малко паянтово се държаха. Проверил съм цялата система, купих си вакуумпомпа с манометър за целта. Всичко е плътно, само актуатора като разкача и двете маркучета в посока изключване на моста държи ваккум, който постепенно спада, но може и помпата да изпуска по малко. На другото маркуче не държи хич. Сега сглобих цялата система в оригинален вид с изключение на заглушките. Като ги сложа системата не държи никакъв вакуум. Там съм затапил отворите да видим какво ще стане. Ако изключи моста и после си включи нормално, проблемът вероятно ще е в тях или вентилите. Абе направо ще си взема един комплект нови за всеки случай. P.S. Поръчах соленоидите вече. В английския иБей са 15 паунда, в Алиекспрес са 17 долара. Актуатора в Англия е 47 паунда, в Али е 54 долара. Цените са с доставка до адрес в Англия, не съм в България от 3 години вече.
            Последно редактирано от kuzdov; 03-10-18, 16:39.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Имам развитие и по тази тема . Сложих новите соленоиди, наредих маркучетата, омотах еднопътния вентил с тиксо за да не се разместват маркучетата и работата се успа. Моста включва и изключва на момента. Явно оригиналните не са затваряли достатъчно плътно. Заглушките не съм ги чупил да видя какво има вътре, но според начина на работа и на новите, те служат за разтоварване на системата, чрез калиброван отвор предполагам и филтър за да не засмуква боклуци едновременно.
              Последно редактирано от kuzdov; 06-10-18, 15:53.
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Полезно
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  Полезно
                  Бъпреки , че е инженер си остава свестен!
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
                    Бъпреки , че е инженер си остава свестен!
                    Кажи го това на бившата ми жена
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                    X