Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помагайте братя, не ще да сменя скоростите

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Помагайте братя, не ще да сменя скоростите

Круме и да не забравяш че нивото на маслото на автоматика се мери на РАБОТЕЩ двигател и след като е загряла кутията и е прекарана през всички предавки
    VPetrov.photography

Коментар

ако е под нивото дали няма да светне лампата

Коментар

Един приятел имаше такова пажеро обаче бензиново автоматик , проблема му беше с термостата , джипа не искаше да сменя скоростите , само до 3-та и както си караше прехвърли 4-та веднага свали 1-2 скорости без да прави нищо и като смени термостата вс. се оправи ...
        П.п Успех с откриването на проблема !
        Последно редактирано от MoT; 02-01-09, 13:12.
        三菱帕杰羅
        Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

Коментар

Първоначално публикуван от MoT Преглед на мнение
          Един приятел имаше такова пажеро обаче бензиново автоматик , проблема му беше с термостата , джипа не искаше да сменя скоростите , само до 3-та и както си караше прехвърли 4-та веднага свали 1-2 скорости без да прави нищо и като смени термостата вс. се оправи ...
          П.п Успех с отриването на проблема !
          А да не е забравил да ти каже останалото?
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Ми не , ако можеш сподели , не съм мн. запознат с автоматиците , просто се опитвам да помогна и споделям каквото знам ... Мисля че е сменил и маслото на автоматика , но не съм сигурен ...
            三菱帕杰羅
            Цитат:"Нямам Хоби Без Двигател" еми и аз така ...

Коментар

Здрасти на всички и ЧНГ
              Предварително изкам да благодаря на всички за съветите които ми дадохте и да се извиня че не написах нищо за развоя на събитията с моя проблем, но веднага се поправям.
              Преди празниците не ми се разваляше настроението с ремонти та реших да карам както си беше но се отдадох на четене и проучване от различни източници какво може да се случва. Предположения всякакви. Разни "Пишман" колеги,разбирачи отцепиха "Направо нова СК" .
              На 05.01.09 - нова година, нов късмет, с посъбраната теория и помощта на не безизвестния БАТКО Славчо с дивата уаз-ка, започнахме от горе надоло по двигатела. Интеркулер, малко кабели и т.н. да не задълбавам. Целта беше да провериме колко стегнати са жилата на газта и дали не натискат твърде рано кикдауна. Както казах по-горе аз предпочитам преди да се зарова на дълбоко да провера елементарните неща. Жилата обаче се окозват добре. Над тях виждаме също така потенциометър и решихме да го измериме така и така на "гюме", върти се с "газта", явно има отношение и какво да ви кажа, като се сещате подаваме газ промяна в показателите никаква. Сваляме го и се оказва че липсва привода който го върти, /простичко казано тръбичка 10мм дълга/. Отидохме до книжарницата, купихме пластелин, взехме формата, занесохме при стругара той отреагира мигновенно/много ни е верен тоя бай Данчо, да му е честит именния ден и на всички други Иордановци/.
              След 30-35 минути от началото всичко беше сглобено автомобила тръгна.Сменя всички скорости почти незабележимо на 1400-1500об.
              И както казват хората всичко е добре когато свърва добре. Отново благодарности на всички и специално на Славе и Славе.

И само за статистиката да отбележа стойността на ремонта 1лев-пластелин, 7лева-бай Данчо /той изкаше 5 ама сърце не ми даде/

Коментар

Винаги е най сладко като се справи сам човек с проблема. Браво колега добре си се справил.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X