Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с горивомер, теч на масло.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с горивомер, теч на масло.

Здравейте отново.

1. За съжаление уреда, който ми мери нафтата във резервара не работи правилно Като го напълня стои най - горе, но изведнъж започва да пада много по - бързо от колкото трябва и когато имам вече половин резервар то ми показва, че няма нищо. Моя майстор не е специалист и намери такава джаджа дето се пъха в резервуара и я смени, но проблема не се реши

2. От някъде тече масло. Сутрин като погледна от долу има локвичка. Има едно много малко маркуче от турбуто към картера който се беше раздул и скъсал и го смених със някакво друго, обаче се оказа, че и то се е раздуло В момента моя майстор е сложил някакво маслоустойчиво, но не съм сигурен, че всичко е наред, затова искам да ви попитам какво може да причинява раздуването на маркучето и дали ми трябва просто по - добро маркуче или това е знак, че нещо не е наред?
    GSM: 0898 554713
    Уебсайт: BULEXTREME.com

До: Проблем с горивомер, теч на масло.

Първоначално публикуван от empty Преглед на мнение
    Здравейте отново.

1. За съжаление уреда, който ми мери нафтата във резервара не работи правилно Като го напълня стои най - горе, но изведнъж започва да пада много по - бързо от колкото трябва и когато имам вече половин резервар то ми показва, че няма нищо. Моя майстор не е специалист и намери такава джаджа дето се пъха в резервуара и я смени, но проблема не се реши

2. От някъде тече масло. Сутрин като погледна от долу има локвичка. Има едно много малко маркуче от турбуто към картера който се беше раздул и скъсал и го смених със някакво друго, обаче се оказа, че и то се е раздуло В момента моя майстор е сложил някакво маслоустойчиво, но не съм сигурен, че всичко е наред, затова искам да ви попитам какво може да причинява раздуването на маркучето и дали ми трябва просто по - добро маркуче или това е знак, че нещо не е наред?
    По т.1 Проблема би могъл да се реши с допълнителен резистор,последователно вързан във веригата.
    ПО т.2 Ако е наистина маслоустойчиво не трябва да се раздува, освен ако няма нещо запушено. Мисля, че това е за отвеждане на картерните газове. Може да си за сегменти.Откачи го от към турбото и виж какво излиза при работещ двигател.

Коментар

Ами масло тече В смисал поне на масло прилича.

Коментар

Това е маркучето, по което се връща маслото, което смазва и охлажда турбото.

Коментар

Хора моя майстор дето си му имам доверие и си ми работи по колите които съм имал до сега явно не може да разбере какво става. Можете ли да ме посъветвате къде да ида след нова година да ми го погледнат и да оправят тези 2 неща защото аз съм съкат и почти нищо не разбирам... Търсих из форума и видях, че много ревът от Рубин и в една дълга тема, където са осъкатили един човек и са му дали двигателя разглобен в кашонче се стреснах. Там пишеше, че отишъл във Виликар. Добри ли са и мога ли да им се доверя?

Забравих да напиша, че джипа е Паджеро 2.5 ТДИ супер селект 96та.

Коментар

колега,бих те посъветвал да не обръщаш особено внимание на по-маловажните неща,като например ,че не ти мери съвсем точно горивото в резервоара,92 литра е прави си горе долу неква сметка и не викай гявола...човек кога изкусури всичко нъл знаеш ко става
            виж второто -може да се окаже изневиделица голям проблем и работата да стане ДЕБЕЛА...имам една мисъл,че може да се окаже маркучето което е за хидравликата,то е за високо налягане,към 20 сантиметра дълго,няма ги,но се правят без проблем,ще ти обясним къде,че не на всякъде е както требе
            уточни точно за къде иде реч,и прави сметка ,че има фалшив китайски маслоустоичив Симперит дето кара ден до пладне евентуалише

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
              колега,бих те посъветвал да не обръщаш особено внимание на по-маловажните неща,като например ,че не ти мери съвсем точно горивото в резервоара,92 литра е прави си горе долу неква сметка и не викай гявола...човек кога изкусури всичко нъл знаеш ко става
              виж второто -може да се окаже изневиделица голям проблем и работата да стане ДЕБЕЛА...имам една мисъл,че може да се окаже маркучето което е за хидравликата,то е за високо налягане,към 20 сантиметра дълго,няма ги,но се правят без проблем,ще ти обясним къде,че не на всякъде е както требе
              уточни точно за къде иде реч,и прави сметка ,че има фалшив китайски маслоустоичив Симперит дето кара ден до пладне евентуалише
              Ти го знаеш тоя маркуч. Паджеровода каза - изходящия маркуч за маслото на турбото. И с входящия, и с изходящия майтап не бива. Като избие, за нула време двигателя е без масло!

Коментар

Да точно това се случи с мен при това по пътя за Сливен... Там го смених и пак течеше. Смени го и майстора ми и пак тече Казвайте къде да ходя да сменя и 2те. И на хидравликата и на турбуто.

Коментар

Въпросът е по-скоро къде да отидеш за качествена диагностика, защото щом е сменяван два пъти има някакъв проблем.
                  За горивомера трябва да се разглобява таблото, там има електроника и проблемът е в нея, щом сте сменявали поплавъка и не се е оправил.

Коментар

Благодаря ви за помоща. Можете ли да ми кажете къде да отида и да съм спокоен, че хората ще проверят всичко качествено и ще могат да отсранят проблема? Аз съм комютърджия и нищо не вдявам от коли Ако разбирах щях и сам да си го оправя, но ми се налага да разчитам на професионалисти. Вие къде бихте ме пратили да го погледнат? По - важен е проблема с маслото за момента, а това с горивото може да почака временно. Ще се радвам ако някой от вас е съгласен да му хвърли едно око, защото и вие карате такива коли и ви имам повече доверие отколкото на всеки друг майстор в софия...

Коментар

Къде в София си?

Коментар

Аз съм в кв. Х. Димитър, но мога да отида където кажете. Само казшате дестинация и ще го докарам.

Коментар

Първоначално публикуван от empty Преглед на мнение
                          Ще се радвам ако някой от вас е съгласен да му хвърли едно око,
                          ако не намериш друг, звънкай да се пулим заедно
                          0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

колеги сме,требе да си помагаме! и аз съм на среща-бе направо да направим консилиум

Коментар

Ами сигурните ти варианти с гаранция за извършената работа и оригинални части са два.Ратола и Рубин.И на двете места не са майстори по всичко,ами само Мицубиши.А истории във форума и за двата сервиза-колкото щеш.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X