Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджерото гасне

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджерото гасне

Колеги от известно време се случва нещо мн странно. След като измих двигателя на моето Паджеро 2 2.5ТДИ, колата започна да гасне в движение Случи ми се 2-3 дена след миенето за 200 метра загасна 4 пъти, първите 2 пъти след 3-тото превъртане палеше и тръгва след това започна да пали само с напомване на помпата която е над филтъра. След това сигурно 10 дни абсолютно никакви проблеми, топла студена пали си от 1/4 оборот. Докато вчера със скорост от над 100км/ч колгата угасна и повече не пожела да запали, акумулатора падна от въртене, помпих от помпата и нищо, викнах един приятел да ме тегли до сервиз, само че реших да пробвам да запаля и О ЧУДО от 1-я метър запали
    Замислих се дали има някаква цетка или нещо подобно в резервоара което евентуално да се запушва и да прави проблема.
    Въздушния филтър е на 9000км но изглежда чист, горивния е на 400км.
    Някакви идеи

До: Паджерото гасне

Има цетка вътре в резервоара на тръбата която отива напред.много е финна и може да е полепнала с боклуци.

Коментар

Днеска ще го вдигнем да видим тая цетка
      А има ли някаква букса която да сме намокрили и да не прави винаги контакт или вакум по двигателя който да се откачил и заради тях да прави тези проблеми.

Коментар

Възможно е.но виж и цедката.

Коментар

Цедката ще бъде почистена, нещо друго което мога да профилактирам в случая Утре ще ходя на 150 км и не ми се ще да ме остави някъде

Коментар

Цедката беше като нова, даже не беше почерняла от нафтата, вътре нафтата като стъкло, от дренажа на филтъра потече нафта чиста като олио За сега проблем няма ще видим дали ще ме закара утре

Коментар

Първоначално публикуван от maxko Преглед на мнение
              А има ли някаква букса която да сме намокрили и да не прави винаги контакт
              Има, клемата на магнетвентила на ГНП-то. Ако той не е захранен - няма палене.

Коментар

Първоначално публикуван от maxko Преглед на мнение
                Докато вчера със скорост от над 100км/ч колгата угасна и повече не пожела да запали, акумулатора падна от въртене, помпих от помпата и нищо,
                Е това е супер хитър ход :кола която е угаснла при движение с 100км в час , после да въртите на стартер докато падне акумулатора

Коментар

Подобен проблем пак с Пажеро беше от вакуум в резервоара, от повреден одушник.
                  Когато изгасне, отвори капачката на резервоара и пробвай пак.
                  Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от superMAX Преглед на мнение
                    Е това е супер хитър ход :кола която е угаснла при движение с 100км в час , после да въртите на стартер докато падне акумулатора
                    Да ама предишните пъти палеше

Проблема се оказа в инжектора този през който минава нафтата на който се завива и горивния филтър. Имал някаква клапа вътре и при мен не винаги сработва, така поне казаха майсторите тия дни ще прескоча да взема нов и ще видим резултата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X