Обява

Свий
Няма добавени обяви.

моля за съдействие от колегите с новото L200

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• моля за съдействие от колегите с новото L200

Колеги,
    след намеса от вносителя (смениха пръта на волана, беше заводски дефектен и тропаше) волана не само седи настрани в движение, но и оборотите вляво и дясно са различни като брой.
    Моля споделете колко оборота прави волана, при положение, че няма намеси по колата.
    Благодаря предварително
    Зима иде

До: моля за съдействие от колегите с новото L200

не знам точно колко оборота прави твоя волан, но би трябвало да са около 3.2-3.5, поне на повечето автомобили е така. Лесен начин за установяване; навиваш волана до края на една страна, почваш да въртиш в другата посока и броиш оборотите; полученото делиш на 2 - това са ти оборотите които трябва да прави във всяка посока; навиваш отново до края , завърташ в другата посока броя обороти за една страна; слизаш и гледаш - гумите трябва да са направо и волана да е направо; откачваш кормилния прът от където е по лесно и коригираш ако е нужно. излючително внимателно с еърбега!
    Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
    http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
    http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

това ми е ясно, въпросът е дали фабрично има разлика в броя завъртания в двете посоки.
      че няма да се мине без да оправям мърлящината на висококвалифицираните специалисти - факт (fucked)
      Зима иде

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
        това ми е ясно, въпросът е дали фабрично има разлика в броя завъртания в двете посоки.
        че няма да се мине без да оправям мърлящината на висококвалифицираните специалисти - факт (fucked)
        С марката и по-специално с модела нямам опит, ама едва ли е по-различно от останалите автомобили. Когато свалям волана и изгубя позиция си го правя по изключването на мигачите, демек да изключва мигачите симетрично, много е удобно за груба настройка на място.

Другия вариант е да качиш колата на стенд за реглаж на ходова част, там да ти сложат според комп гумите за на право, да откачиш волана и да си го монтираш, така че да си стои като за на право. този метод има и положитена страна - разбираш как ти е окачването.

Според мен, за да не си загубиш гаранцията ще трябва да идеш да направиш рекламация при доставчика, така ще разберат че си мнителен(което си е твое право срещу торбата с пари дето си им дал) и ще внимават повече с колата ти.

Коментар

Има разлика от другите автомобили. Радиуса на завоя е по малък от този на пикапите от конкурентните марки а това е постигнато като колелета се завъртат повече от там и волана се върти с оборот и половина повече от нормалните автомобили. Колега с удоволствие ще ти кажа колко оборота прави ама все се сещам като се пребера и ти прочета темата. Ако не си решил още проблема ми звънни на тел: 0897/900 920 Пламен
          И ще ти кажа.

Коментар

Какво има да се чудиш нали волана стои настрани.....Отивай и им казвай на Балканстар да ти го оправят....

Коментар

Мноого поучително! Тънките специалисти откриват заводски дефект, оставен от японеца, "отстраняват" го и те пускат да си ходиш с крив волан, като освен това ще правиш повече ляв отколкото десен завой!
              Добре поне, че не става дума за нещо важно! Кормилна система неква...

Коментар

Първоначално публикуван от jimmy Преглед на мнение
                Какво има да се чудиш нали волана стои настрани.....Отивай и им казвай на Балканстар да ти го оправят....
                На приказки звучи лесно но явно си нямал досег до сега с Балканстар.

Коментар

Някой си е оставил ръцете. Не са зацепили правилно волана. Отиди скоро защото може и да не са го стегнали . Да не стане ти да завиеш а гумите не. Много е неприятно...

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Mitev Преглед на мнение
                    На приказки звучи лесно но явно си нямал досег до сега с Балканстар.
                    Имам си най-редовно за съжаление.....

Коментар

лошото е, че колата ми трябва ежедневно, но явно пак ще трябва да я оставя "докато се открие проблема".
                      най- тъпото беше, че това стана като колата беше на няма 4000 км и като "бонус" за ремонта, келемето ми е надрало волана с отверката, с която се е опитвал да махне капака на клаксона.
                      Абе, балканска орисия, дано ако оправят това не спре да работи нещо друго...
                      Зима иде

Коментар

... Абе, балканска орисия, дано ако оправят това не спре да работи нещо друго...
                        Не е само балканска. Автомонтьорите от всички страни имат мнооого общи неща ...

Преди години от изданието на Шведския съюз на автомобилистите си бяха направили следния експеримент: Взели 10 коли Волво, спретнали им по една сериозна повреда (от тип, който може да те вкара в сериозно приключение) и ги дали на 10 оторизирани от Волво сервиза. Само в 3 (три) от сервизите бяха открили и отстранили повредата. И това в Швеция, в сервизи за шведска кола ...
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги,
                          след намеса от вносителя (смениха пръта на волана, беше заводски дефектен и тропаше) ....Моля споделете колко оборота прави волана, при положение, че няма намеси по колата.
                          Благодаря предварително
                          И при мен се появи този дефект но го оправиха без проблем.
                          Може би моят механик от Балкан стар да е бил в отпуска и да са извикали склададжията да ти го смени...
                          Отиваш там и за един час ще ти го оправят иначе им спретваш един екшън план все едно си заварил крадец у вас ....

Звънни ми утре сутрин към 8-8:30 сутринта и ще ти кажа колко оборота прави.

Коментар

Първоначално публикуван от Plamen Mitev Преглед на мнение
                            Има разлика от другите автомобили. Радиуса на завоя е по малък от този на пикапите от конкурентните марки а това е постигнато като колелета се завъртат повече от там и волана се върти с оборот и половина повече от нормалните автомобили. Колега с удоволствие ще ти кажа колко оборота прави ама все се сещам като се пребера и ти прочета темата. Ако не си решил още проблема ми звънни на тел: 0897/900 920 Пламен
                            И ще ти кажа.
                            Идеята ми беше че е система за управление с 2 водещите колела, а не като някои изпълненията на хонда и алфа с 4-ри завиващи колеа, с ъгъл на сходимост зависещ от скоростта. При леките автомобили мерцедес пак си е нормална система за управление, просто има един доплнителен ъгъл на отколонение с който се увличава допустимата скорост за маневра.
                            Ако някои знае къде има стенд за рглаж на 4 завиващи колела, нека сподели че един приятел с хонда акорд го е фтасал малко.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X