Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за стартерен проблем - 2.5TD'92

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за стартерен проблем - 2.5TD'92

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
    Моите дифове са с предавателно отношение 4.625:1.
    Други близки стойности, които се монтират на разните модели са 4.636:1 4.875:1 и 4.900:1.
    Изчислих че ако на моя човек дифа е 4.9:1, при 3000 об/мин на двигателя и еднаква 5та, разликата в скоростта ще е 6.1 км/ч (в твоя полза разбира се). Тази разлика я сметнах при диаметър на гумата 0.76 м., и излизат 108.5 км/ч за теб и 102.4 за него.
    Ясно е че дори с най-голямата разлика в дифовете, нечии оборотомер или скоростомер лъже.

Коментар

За оборотомера не знам дали и как се получава разлика в отчитането. За скоростомера обаче мога да кажа, че съм засичал моя (2.5 ТД '91) с ГПС и имаше 3-4 км/ч разлика. При скорост 50км/ч на таблото ГПС казваше 47. Увериха ме че с ГПС не може да има отклонение в измерването.

Коментар

тва е много гадно! преди 3 дни моя джип беше в бокса точно по тази причина! първо му оправих стартера,който беше много зле....,но гадният звук продължаваше да се чува.... оказа се,че венеца на маховика е изпилен целият...../тва с обръщането е гаден, но сравнително по-евтин вариянт/...и никъде не продават само венец за паджеро та цял маховик си купих...... но сега е супер пали от рас и изобщо не се мъчи!
        ако ще ти отварят джипа по-добре виж дали има и друго да му се прави,че после пак ще плащаш и то не малко за отваряне! аз така направих! смених си феродовия диск и два тампона,а и някаква гумичка на помпата.....и така сега си сменям скоростите много лесно, съединителят се натиска като детска играчка,много лесно
        абе хората са казали: "всяко зло за добро!"
        айде чао и успех!
        НЕ ИСКАМ МНОГО,ИСКАМ ВСИЧКО!:D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X