Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заварени хъбове - проблеми ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Заварени хъбове - проблеми ?

Здравейте ,
    какви проблеми да очаквам от заварени хъбове на Мицубиши Л300 (води се 89г.) при експлоатация по асфалт ?

Каним се да закупим машината в това състояние и разбира се да видим как точно са заварени и да ги сменим с ръчни.

Проблемът е,че ще се наложи използване на буса по асфалт преди да сме успели да оправим хъбовете.

Въпросът е дали това не се е отразило фатално на някои по-скъпи елементи по задвижването и какви проблеми могат да се прояват в следствие.

До: Заварени хъбове - проблеми ?

Само леко повишен разход на гориво.

Коментар

Не бих казал само, инак нямаше да има хъбове изобщо... Все пак ако става дума за докарването му от няколко стотин км не би следвало да се очават проблеми, камо ли сериозни. Все пак такъв род натаманявания са излишни при 1 сериозна машина и спокойно могат да се отстранят...

Би следвало да се повиши износването на всички чарколяци, които не спират да се въртят, а по план от завода би трябвало. Би следвало да се повиши и нуждата от по-честичка смяна на масла и греси. А какво става със заварката ако не е добра и се спраска? Изобщо каква може да е причината за заварка точно там, ако не и проблем в миналото, отстранен набързо с 2 малко или повече несигурни заварки.

Чифт добри хъбове за това мицубиши не би следвало да са голяма сума, а ще си карат маса време, но нека някой с повече опит да каже, аз съм с перманентно 4х4 все пак...

Коментар

Именно заради перманентните 4Х4 не съм съгласен че ще има повишено износване и т.н. като нещо кой-знае какво за отбелязване.
        Теоретично - да. На практика едва ли ще даде отражение.

ПП: Визирах дали това с хъбовете ще доведе до повреди и т.н. най-вече ...

Коментар

Перманентното все пак е смятано да е така, а това с хъбовете не е...

Не казвам много е страшно, но не ми и допада това побългаряване...

Смяната може и да не е спешна, но е наложителна, лично мнение...

Коментар

Принцопно съм съгласен с Насов. Но все пак става въпрос за 20 годишна кола, колкото се е износило се е износило, от сега нататък няма да има кой знае какво значение за доизносването. Но ще има по-голям разход на гориво особено при по високите скорости. Хубаво е да ги смениш, но не е фатално ако караш така. Ако повече ще го караш по асфалт от колкото по черно, сменяй при първа възможност. М/у другото и аз съм така с хъбовете, и поради тази причина повече от 80-90 избягвам да карам т.к. разхода скача рязко, а и не съм съгурен дали предния диф е сметнат за такива високи скорости.
            О899 2б2 1З2

Коментар

Ми незнам аз, но точно за стара кола ми се струва още по-притеснително, ако се е износило при нова няма да е толкоз, но за стара, означава, че много вероятно да каже скоро щрак и някаде нещо да даде фира. Кой знае от кога не са сменяни масла и греиси, то в бг само на двигател и скорости се сменя що-годе щесто/а и не само в бг/. Виждал съм от диф да изтича нещо 2-пъти по-гъсто от боза, та тече даже не е подходящо да се каже. Аз не бих се и замислял за смяна, по скоро му кажете на човека от каде да си купи хъбове и ако знаете какви пари са, че аз съм много бос по тая част...

Коментар

Има един комплект на един опел монтери .така като ги гледам са същите като на мойта тойота ланд круйзер 70.Хъбовете са ръчни ако искаш втора употреба ще питам за колко могат да се вземат!!!!! ако те устройва иса същите в което сам сигурен 99% ми пиши лично съобщение или виш номера ми от моя профил.

Коментар

Няма проблеми с такива хъбове.само повишен разход на горива 2 литра например.едното ми паджеро е с такива както и стария ми нисан.
                  хъбовете струват 400лв двата .ръчни.от офроуд техник пловдив.май почти всички струват толкова.имам впредвид всички марки.хъбовете им са испански или бразилски и са добри.на две коли съм слагал от техните няма оплакване.

Коментар

Първоначално публикуван от joro-g Преглед на мнение
                    Има един комплект на един опел монтери .така като ги гледам са същите като на мойта тойота ланд круйзер 70.Хъбовете са ръчни ако искаш втора употреба ще питам за колко могат да се вземат!!!!! ако те устройва иса същите в което сам сигурен 99% ми пиши лично съобщение или виш номера ми от моя профил.
                    Нови нямам идея колко струват???Ако някой от колегите знае нека да пише !!!!!!!

Коментар

Днеска си получих хъбовете от ГЛАДИАТОР за мицубиши цена та е 392лв.

Коментар

Благодаря за отговорите...При първа възможност ще бъдат сменени с ръчни, все още не съм видял точно как са заварени.

И аз се опасявам, че не е предвидено продължително движение с висока скорост по асфалт при включени хъбове.

Предполагам могат да се купят и втора употреба. Същите като на Паджеро ли са ? Има ли нещо по което се познава дали са читави ?

Коментар

Колега карай и да не ти пука .Все едно си с ръчни и си ги оставил постояно заключени. Аз цяла зима карам така и то съм вдигал доста повече от 80-90км.няма проблем.А другото хубаво е че можеш да включваш 4х4 и в движение без да се налага да спираш само да окротиш малко мотора.
                          sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от filtu Преглед на мнение
                            И аз се опасявам, че не е предвидено продължително движение с висока скорост по асфалт при включени хъбове.

Предполагам могат да се купят и втора употреба. Същите като на Паджеро ли са ? Има ли нещо по което се познава дали са читави ?
                            Същите като на Паджеро са. По-трудно ще намериш ръчни втора ръка, защото масово се търсят за смяна на автоматите.

Коментар

на мен ми остават едни автоматични хъбове излишни за мицубиши

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X