Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Гуми за офф на L200?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Гуми за офф на L200?

много благодаря за включването
    не предполагах, че има вариант още малко да са по- голями

Бихте ли дали малко повече инфо за натягането на торсионите - как се прави и на какво влияе, променя ли се много поведението на асфалт и въобще каквото се сетите ще е от полза - все пак се надявам да ползвам гумите поне две години без да правя лифтове и по- сериозни модификации

ПС аз съм с новото L200, дали случая е аналогичен?
    Зима иде

Коментар

Гудрич АТ според мен са най-добрите гуми за всекидневна употреба.
      От калните съм карал най-неагресивните, карал съм и най-агресивните, както и най-скъпите. Ако джипа е за офроуд разходки, стават. Но ако се кара повече по пътища, МТ е чист мазохизъм. Верно джипа става офроуд анимал, ама и на водача почва да му хлопа дъската, и все се набутва на невъзможни места, минаването през които е неизбежно свързано с поръжения по купето. Така че лично аз вече предпочитам да заобикалям екстремите, ако няма друг варянт дори да затъна и да ме дърпат, пред това да летя по деретата и да троша огледала за по 1000лв. Макар че колкото и странно да звучи с кални гуми съм затъвал повече от колкото с АТ. Просто с АТ не се набутвам в приключения.

Plamen Mitev кара Гудрич АТ на новото Л200. Можеш да го питаш на ЛС за размера.

Коментар

Първоначално публикуван от huko Преглед на мнение
        Бихте ли дали малко повече инфо за натягането на торсионите - как се прави и на какво влияе, променя ли се много поведението на асфалт и въобще каквото се сетите ще е от полза - все пак се надявам да ползвам гумите поне две години без да правя лифтове и по- сериозни модификации

За торсионите сме писали, можеш да потърсиш. Но ти не си ли отпред с пружини?

Относно гумите тук едни хора твърдят, че са сложили на твоя модел 285*75*16 BFGoodrich ALL-terrain

Коментар

1. За новото L200 мисля, че е малко по-различно, но не съм компетентен.
          2.Торсионите ми ги натегнаха в сервиза, където си качих гумите, т.к. предните опираха в калобраните при междинно завито положение.

Абсолютно съгласен с KINEX, аз ползвам пикапа както като ежедневен, така и като семеен автомобил, както и за прекарване на моторите, също и за лов...Но не за екстрийм, не че става де...
          Моето L200 всеки ден е в София, може и за го пробваш, макар, че по-добре да пробваш новото на колегата.

П.С. Подробно разисквах с г-н Пламен Петров какво окачване ми е нужно за моите изисквания към пикапа - и сега очаквам един специално подбран кит от Трайал Мастер до 2 седмици, със съвсем лек лифт отпред(15 мм), но с по-добри характеристики на пружини, амове и ресори.
          Mitsubishi L200 DobbleCab

KTM XC 450 RW 2009
          KTM 350 SX 2011

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            За торсионите сме писали, можеш да потърсиш. Но ти не си ли отпред с пружини?

Относно гумите тук едни хора твърдят, че са сложили на твоя модел 285*75*16 BFGoodrich ALL-terrain
            Отпред съм с пружини за съжаление, но за сметка на това на асфалт съм като спортна кола

Линка към руския форум е много полезен. За съжаление в близките 2 години не се виждам с лифт, затова поръчах BFG T/A 265/70R16 (31") които очевидно влизат без проблеми.

След две години, живот и здраве, или ще преправям пикапа брутално или ще намеря отнякъде едно вранглерче и с него газ през шипките..
            Зима иде

Коментар

Ето едно включване от мен:

Хахаха, тук въпрост е "Къде се връзва въжето???"

Гумите са 235/70R16 Good Year MT\R
              Само да добавя - по-лепкава и тежка кал от тая през живота си не съм виждал. Вижте само по капака на пикапа какви са буци от 20 метра каране и ще добиете много бегла представа какъв беше след километър и половина отпред и отзад в каросерията. Та забележки за сега към гумите нямам, макар да бих предпочел да се самопочистват по-лесно.
              Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

тия дето се самоочистват лесно не стават за асфалт...
                помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

леле, аз в тая кал с BFGто сигурно ще мога, ако някой ме извлачи до високото само да се пусна по пързалката

ПС Този пикап има ли блокаж на задния диф?
                  Последно редактирано от huko; 19-02-08, 17:23.
                  Зима иде

Коментар

Май от гуми за офф стана гуми за софф, но няма значение, поне са големи 265/70R16. Гумите не опират абсолютно никъде.

Тук демонстрираме паркетна артикулация след монтажа

А тук забелязваме, че и още може (поне задния мост)

Зима иде

Коментар

Този пикап има ли блокаж на задния диф?
                      Да има, ама аз до сега не съм го ползвал. Гледам че колегата го включва от време на време, ама то си е до маниера на каране. Аз като видя място където може да ми потрябва съм го преценил предварително и съм го минал с газ и засилка, докато той кара леко и като остане на място тогава се сеща за копчето
                      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

http://photofile.name/photo/quadra/2...e/70964481.jpg
                        Колеги това ако са насаждения надявам се не карате по тях.

Коментар

Баш насаждения са си. И карам по тях. Щот трябва да си свърша работата. И докато тъпия селски тракторист е изорал прекия път до телевизонна кула, аз ще си направя път през насажденията за да стигна до мястото където трябва да свърша работа. Надявам се да напишеш на дебила с трактора "Колега това път ли е? Надявам се няма да го изорете и да го засеете с насаждения"
                          Щот си има кадастър и карти на които ясно е показано къде е пътя, ама някои хора в желанието си да вземат някой лев повече не се интересуват дали други могат да си стигнат до работата.

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                            Баш насаждения са си. И карам по тях. Щот трябва да си свърша работата. И докато тъпия селски тракторист е изорал прекия път до телевизонна кула, аз ще си направя път през насажденията за да стигна до мястото където трябва да свърша работа. Надявам се да напишеш на дебила с трактора "Колега това път ли е? Надявам се няма да го изорете и да го засеете с насаждения"
                            Щот си има кадастър и карти на които ясно е показано къде е пътя, ама някои хора в желанието си да вземат някой лев повече не се интересуват дали други могат да си стигнат до работата.
                            Да в твоя случай и аз така бих постъпил след като е изорал пътя.
                            То си е и случвало да мина през нива защото човека е решеил да забогатее с 20 квадрата път.
                            Надявам се когато става въпрос за разходки да няма умишлено каране по насаждения което доста тъпо.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X