Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мицубиши паджеро 2.5

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Мицубиши паджеро 2.5

Здравейте колеги,нов съм във форума,изчетох много теми ,но не можах да намеря решение на моя проблем за това реших да пусна нова тема и се надявам някой да помогне,благодаря предварително. Карам Мицубиши паджеро 2ра генерация с 2.5 мотор,115коня . Когато запаля сутрин двигателя не може да се форсира-мисля че не му достига горива,няма мощност и излиза бял пушек от аспуха,чува се и някъкво странно тракаме мисля че е аванса на горивната помпа,това го прави само когато температурите паднат под 10 градуса,мина през много майстори но никой не разбра от какво е проблема. Сменил съм всички филтри,проверени са магистралите за гориво и са сменени всички маркучета с нови,резервоара е изчистен и цедката в него,пробвал съм и с прозрачни маркучи като горивото е в туба,но проблемът си остава,търсих и за цедка в гнп-то,но явно при мене няма.През лятото нямам никакъв проблем с джипа ,но паднат ли температурите мъките започват

От: Мицубиши паджеро 2.5

Виж си подгрева.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
      Виж си подгрева.
      Проверил съм всичко,свещи,релета,релетата съм ги пренавил даже

Коментар

Първоначално публикуван от Ста Преглед на мнение
        Проверил съм всичко,свещи,релета,релетата съм ги пренавил даже
        Подобен проблем - само че по лек - даже насред лято не щеше да пали кат хората - докат загрее бяли пушеци и кълбета.
        меря на ток подгрева - покзва ок.
        Кат махнах свещите и ги тествам на тезгяха- ток тече ама дет се вика едвам загряват.
        Та таз кола свщите дето вършат работа трябва да стант почти жълти дет се вика- ако са леко зачервени - не става -пак е кофти подгрева.
        И запомни едно -ако е бял пушека -обикновено е неизгоряла нафта,така че е да не му достига гориво не е невъзможно ама е малко вероятно.

На таз кола не вярвам да има промяна на ъгъла на пръскането на нафта като е студена,ама ако има виж и това.

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
          Подобен проблем - само че по лек - даже насред лято не щеше да пали кат хората - докат загрее бяли пушеци и кълбета.
          меря на ток подгрева - покзва ок.
          Кат махнах свещите и ги тествам на тезгяха- ток тече ама дет се вика едвам загряват.
          Та таз кола свщите дето вършат работа трябва да стант почти жълти дет се вика- ако са леко зачервени - не става -пак е кофти подгрева.
          И запомни едно -ако е бял пушека -обикновено е неизгоряла нафта,така че е да не му достига гориво не е невъзможно ама е малко вероятно.

На таз кола не вярвам да има промяна на ъгъла на пръскането на нафта като е студена,ама ако има виж и това.
          Благодаря за съвета колега,ще проверя и това.Свещите съм ги сменил миналата година,но не купих оригиналните 6 волтови а 12 волтови,казаха ми че нямало да има проблем пък и са и по евтини,майсторите изведоха едно копче за допълнително подгряване и се получи джипа пали от четвърт оборот,с паленето проблем нямам и на -40 съм сигурен че ще запали,но тя мощност се губи някъде.Днес говорих с един майстор на помпи и каза че може и от нея да и тази седмица ако ми остане малко свободно време ще я сваля и ще му я закарам да я провери и евентуално отремонтира ако има проблем.То само помпа и турбо остана да сменя всичко друго е сменено

Коментар

Колега,провери и вакуумните маркучи дали няма някой откачен или скъсан.

Коментар

Първоначално публикуван от Ста Преглед на мнение
              Благодаря за съвета колега,ще проверя и това.Свещите съм ги сменил миналата година,но не купих оригиналните 6 волтови а 12 волтови,казаха ми че нямало да има проблем пък и са и по евтини,майсторите изведоха едно копче за допълнително подгряване и се получи джипа пали от четвърт оборот,с паленето проблем нямам и на -40 съм сигурен че ще запали,но тя мощност се губи някъде.Днес говорих с един майстор на помпи и каза че може и от нея да и тази седмица ако ми остане малко свободно време ще я сваля и ще му я закарам да я провери и евентуално отремонтира ако има проблем.То само помпа и турбо остана да сменя всичко друго е сменено
              От дизели не разбирам, но от електротехника разбирам. Ако на 12 волтова свещ даваш 6 волта(2 последователно явно) ще имаш
              около 4 пъти по-слаб подгрев.
              Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
              Телефон - в профила!

Коментар

Подгрева е. Пробвай да задържиш повече време бутона, че да видим има ли подобрение.
                За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Усещането за мощност е доста относително...

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                    Подгрева е. Пробвай да задържиш повече време бутона, че да видим има ли подобрение.
                    Еее...подгрева е първите 5-6/10 сек.
                    Споменава че и не се форсира,на мой дизел,не същия,без нито една подгревна свещ,пуши леко първите секунди,форсира се без проблем ,с лек бял дим.Понякога(много рядко) отказва да пали от първия път.
                    Разлика в мощност няма,запали ли,му е все тая има ли или няма свещи.

п.п Ако свещите са 6 волта,а си му сложил 12 волтови без преправяне на инсталацията се отписвам от темата
                    Последно редактирано от Roninn; 08-10-18, 22:43.
                    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                    Анатолий Пейчинов o8875о9815
                    https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      Днес пробвах да задържа повече бутона на подгрева и наистина проблема го нямаше,нямаше пушаци,имаше мощност,всеедно се качвам на друг джип и си викам ще сменя свещите с оригиналните 6 волтови и всичко ще се оправи,но уви,тръгвам за Шумен и точно преди Шумен има един голям баир,подадох повече газ преди баира,но джипа не реагира,гледам на огледалата пак се появиха белите пушаци и с 300 зора изкачих баира с 40 км. Изкачих баира ,загасих джипа и след като го запалих всичко се опарави,джипа хукна да върви като нов,това ме навежда на мисълта че не е от подгрева,джипа беше загрял,а при заграл двигател подгрева не работи.Но друго ми направи впечатление,имам малко прозрачно филтърче преди големия филтър и то беше празно ,имаше съвсем малко гориво в него,а знам че трябва да е пълно и това ме навежда пак на мисълта че не му достига гориво или дърпа въздух от някъде. Всичко от резервоара до помпата е проверено и е изправно,остана проблема да е в самата помпа.Утре ще гледам да проверя и вакумните маркучета

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Еее...подгрева е първите 5-6/10 сек.
                        Споменава че и не се форсира,на мой дизел,не същия,без нито една подгревна свещ,пуши леко първите секунди,форсира се без проблем ,с лек бял дим.Понякога(много рядко) отказва да пали от първия път.
                        Разлика в мощност няма,запали ли,му е все тая има ли или няма свещи.

п.п Ако свещите са 6 волта,а си му сложил 12 волтови без преправяне на инсталацията се отписвам от темата
                        Незнам какво е правил електротехника,но ми е първи батовчед и вярвам че всичко е напарвено както си трябва

Коментар

Пробвай на система с туба директно към помпата. Може да е поизгнил горивопровода (тръбичките към резервоара.
                          8)

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                            Пробвай на система с туба директно към помпата. Може да е поизгнил горивопровода (тръбичките към резервоара.
                            Проверих и така,но няма разлика

Коментар

Първоначално публикуван от tola Преглед на мнение
                              Не пипай помпата,преди да направиш това което ти е написал колегата
                              Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                              Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                              Анатолий Пейчинов o8875о9815
                              https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X