Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фарове

По метода с дувара не може да се хване център на колата. Това първи проблем. Пробвал съм да го преодолея с две лазерни показалки от левче, хванати с магнити отстрани на вратите. Проектират червена точка върху стената. Разстоянието между тях е център на колата. Ясно, че е с грешка, ама като няма риба и ракът е риба....
    Много по-сложно е как да застане колата така, че предницата да е успоредна на стената с картинката. Е тука е вече драмата. Защото и един градус отклонение ще дадат много голяма разлика колко в страни ще осветяват фаровете.
    Изобщо...тоя метод води единствено до голяма лична самозаблуда, че след като е загубил толкова време и все пак е постигнал някакъв резултат, човек е успял да си регулира фаровете. Та отговорът на въпроса как човек да си регулира САМ фаровете за мен е, че няма такъв начин, който да дава задоволително точен резултат. Не става-трябва си техника.
    Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Тва да си настройваш фаровете сам, без апаратура си е жива утопия.
      А пък направо се втрещявам, че в Родината в център за ГТП отказват да го правят, или че не знаели, или не разбирали, или незнам си кво там.
      Тука при нас е абсолютно задължително като минава колата на ГТП да ти ги регулират, ако е необходимо. Те си го знаят и си го правят веднага без някой да им го напомня и да ги подканва. Да не говорим пък, че и в най-смотания селски авто сервиз като спреш и ги помолиш довличат апарата и ти ги регулират за нула време, и никой не ти иска никакви пари.
      Колега, не се тормози, отиди да ти ги оправят, щом трябва дай им някой лев и карай спокойно. Нощно време с кьорави фарове е гадно, а и опасно, да не говорим, че очите ти стават на компот и главата те заболява!
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
        Специално за теб : 5% допуск в регулирането за неточност!
        А не -% в наклона спрямо нивото на автомобила!
        Ма големи настройки догаждате на дувар.
        Ся да ми обясните на мене , тъпия , как ги вкарвате в съосие и двата фара на тоа дувар , па и в съосие с автоНобила
        Шот ша светат на ниво , ма в лево и десно , как ги синхронизирате.И колко е верно?И колко време ви отнема?
        За автора на темата - на 80 см височина е -1,25%.
        Ляво-дясно с подлагане на шайби под болтовете на фара
        Работеше перфектно на Форд Ескорт... докато не падна мъгла и не стана ясно колко криви са всъщност.

42

Коментар

Извинявайте, ама изкарахте регулирането на фарове ядрена физика.

Коментар

Първоначално публикуван от Rachido4x4 Преглед на мнение
            Давам 70 лева - от Добрич съм - колата - мазда 6 - 2009 г .
            Може и двойно да го вдигна само да има ефект .
            В 4 пункта съм ходил - всичките наточени ...после мънкат - не ставало!
            Много сложно било - затова не карам вечер. С тази кола...
            Дали на тази кола ще го докарат не знам. На моята има видим ефект, два пъти съм го правил. Това в Габрово. Мога да кажа сервизите. Втория път - сменях фаровете с нови. За регулирането сам на дувар - ми не знам ляво-дясно как ще се докара. При новите ми фарове, на левия бай тайванец не беше завил винта за регулиране като свят, та на него му регулираха само ляво-дясно. После у дома му оправих винта, и с рулетката на вратата на гаража, ама си взех ниво от другия фар.
            Ford Maverick II 2.3 XLT
            Ford Mondeo MK5

Коментар

Колеги,толкова ли е трудно някой ,който притежава същият модел автомобил (Паджеро) да погледне стъклата на фаровете си (моите са сменяни) и да каже,какъв е процетът на наклон!?! Не знам,може този процент да е на друго място,а не на самият фар,но - аз не го зная. А иначе,най-елементарният и точен метод за регулиране на фаровете е : доближаваш колата до стена,залепяш хартиено тиксо,изолирбанд,или друга подобна лепенка на височината на светлината от фара. Дърпаш колата на 7.5метра и - сваляш,или вдигаш,но искам да зная,какъв е процентът на наклон. Има много колеги ,които имат същият ("танк") ,както го нарича жена ми,но е друг въпросът дали искат да помигнат с нещо,което не представлява никакво усилие.
              Модератора може да заключи темата!
              Бъди себе си,има достатъчно други хора!
              Проблемът не е в бобината,а от магарето в кабината!

Коментар

Първоначално публикуван от Otherside21 Преглед на мнение
                Колеги,толкова ли е трудно някой ,който притежава същият модел автомобил (Паджеро) да погледне стъклата на фаровете си (моите са сменяни) и да каже,какъв е процетът на наклон!?! Не знам,може този процент да е на друго място,а не на самият фар,но - аз не го зная. А иначе,най-елементарният и точен метод за регулиране на фаровете е : доближаваш колата до стена,залепяш хартиено тиксо,изолирбанд,или друга подобна лепенка на височината на светлината от фара. Дърпаш колата на 7.5метра и - сваляш,или вдигаш,но искам да зная,какъв е процентът на наклон. Има много колеги ,които имат същият ("танк") ,както го нарича жена ми,но е друг въпросът дали искат да помигнат с нещо,което не представлява никакво усилие.
                Модератора може да заключи темата!
                Това което постнах е от инструкцията за Паджеро 4.
                Свали си една инструкция за твойта и си гледай кефа. Има един руски форум http://www.pajeroclub.ru

Коментар

Добре де, щом толкова ти е зор сам да ги настройваш, кажи какво да ти кажа, доколкото виждам аватара и говорим за П2. Сега се зверих, на моите фарове има всичко друго, но не и проценти.
                  Ford Maverick II 2.3 XLT
                  Ford Mondeo MK5

Коментар

Днес гледах фаровете на нашето,нищо не пише,а е с оргиналните фарове.
                    Mitsubishi Padjero II 2.8 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от slaf4u Преглед на мнение
                      Ляво-дясно с подлагане на шайби под болтовете на фара
                      Работеше перфектно на Форд Ескорт... докато не падна мъгла и не стана ясно колко криви са всъщност.
                      И тябва да са криви, особено левия.
                      8)

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X