Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фарове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Фарове

Здравейте,колеги
    Някой ще може ли да ми каже,какъв е процентът на наклон на фаровете,за да мога да ги регулирам? Фаровете са ми сменяни и този процент го няма написан върху тях,освен ако не е на друго място,което не мога да открия.
    Бъди себе си,има достатъчно други хора!
    Проблемът не е в бобината,а от магарето в кабината!

От: Фарове

Върти ми се 1.2%, ама не съм много сигурен...

Коментар

Отиваш в пункт за ГТП и ти ги регулират като свят за 5 минути, в някои даже е безплатно. На платено са ми вземали 7 лв.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

А не е ли по-лесно да се избегне това плащане,колкото и малко да е то? Според мен,тогава се губи идеята на форума,след като сервиза е най-лесното и бързо решение.
        Колега brum,съмнявам се да е 1.2% ,защото имам и форд,на който на самите фарове си пише - 1.2%,а Паджерото е значително по-високо. Все пак ти благодаря,че отдели време за коментар!

Коментар

1,2 е за лека кола. За джип няма да е...
          Ако някъде намерите пункт, където да могат да работят с машината и се навият да регулират фарове, пишете да го знаем всички къде е това вълшебно място...В поне 20 софийски пункта съм питал-машината за фарове или им стои прашасала в най-далечния ъгъл и в пункта няма жив човек, който да знае как се работи с нея, или казват, "ние правим ГТП, не сме сервиз", оправдавайки се с камерите...
          Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

"Н"трябва да е 36 мм, демек 1.2% на 3м. Допустими граница са 21 / 51 мм.
            Нета е пълен със схеми за регулиране на фарове.
            На пунктовете за ГТП това им е едно от задълженията. Да регулират фаровете.

Коментар

Колега nnikbg,съгласен съм,че им е здължение,НО ,погледни мнението на колегата santaclash. Живеем в България!

Коментар

Първоначално публикуван от Otherside21 Преглед на мнение
                А не е ли по-лесно да се избегне това плащане,колкото и малко да е то? Според мен,тогава се губи идеята на форума,след като сервиза е най-лесното и бързо решение.
                Колега brum,съмнявам се да е 1.2% ,защото имам и форд,на който на самите фарове си пише - 1.2%,а Паджерото е значително по-високо. Все пак ти благодаря,че отдели време за коментар!
                Съгласявам се с теб (донякъде).Ти как правиш регулирането , как ги мериш градусите , какво означават и на какво влияят?
                Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Ето схемата за П4.
                  Не се мери градуси а % наклон. 1.2 % означава, на 1метър 1.2 сантиметра.
                  Във Варна даже и крушка ми смениха хората. Ходил съм за реглаж на фарове и ей така, без да минавам ГТП.

Коментар

Аз , понеже работя със същия апарат , който е на техническите прегледи в това кралство...и нямат задължение да регулират.Направо се ебават за нй-малкото отклонение ( по тази причина на ги долюбваме педалите).
                    Та , като фанеш на четирите точки фара и на колонката си има раззграфено на колко да се позиционира ъгъла.
                    сичко е тинтири-минтири , когато ти карат насреща на , може и само един дълъг , ма свето по-...
                    Колега , с 5% няма да поразИш никого.Не се коркай.

Коментар

по стари правила късите трябва да светят на 40 метра.
                      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
                      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

От много време карам коли с ел. моторчета на фаровете и там тия коефициенти не играят много, защото има копче и могат да се вдигат/свалят. Много години наред, още от времето когато Лада се броеше за кола, тук си регулирахме фаровете срещу стената на близкия трфопост. С комшията я бяхме разчертали като на горната картинка и методът работи горе-долу.
                        Не е неудобно и не е достатъчно точно.
                        Съботата ми вървеше добре докато не осъзнах, че е понеделник.

Коментар

Колегата попита как да си регулира фаровете САМ.

Ако ги хакне на 5%, ще му светят на 10 метра пред колата. Със сигурност няма да заслепява никой.

Чико написа 40 м, това са точно 1.2%

Това копче се използва в зависимост от това, колко народ си качил в колата и колко торби цимент имаш в багажника.

Дори и на кола с последен модел адаптивни диодни или лазерни фарове се прави регулиране ако е необходимо.

Коментар

Първоначално публикуван от nnikbg Преглед на мнение
                            Колегата попита как да си регулира фаровете САМ.

Ако ги хакне на 5%, ще му светят на 10 метра пред колата. Със сигурност няма да заслепява никой.

Чико написа 40 м, това са точно 1.2%

Това копче се използва в зависимост от това, колко народ си качил в колата и колко торби цимент имаш в багажника.

Дори и на кола с последен модел адаптивни диодни или лазерни фарове се прави регулиране ако е необходимо.
                            Специално за теб : 5% допуск в регулирането за неточност!
                            А не -% в наклона спрямо нивото на автомобила!
                            Ма големи настройки догаждате на дувар.
                            Ся да ми обясните на мене , тъпия , как ги вкарвате в съосие и двата фара на тоа дувар , па и в съосие с автоНобила
                            Шот ша светат на ниво , ма в лево и десно , как ги синхронизирате.И колко е верно?И колко време ви отнема?
                            За автора на темата - на 80 см височина е -1,25%.

Коментар

Първоначално публикуван от Asen Kushlev Преглед на мнение
                              Отиваш в пункт за ГТП и ти ги регулират като свят за 5 минути, в някои даже е безплатно. На платено са ми вземали 7 лв.
                              Давам 70 лева - от Добрич съм - колата - мазда 6 - 2009 г .
                              Може и двойно да го вдигна само да има ефект .
                              В 4 пункта съм ходил - всичките наточени ...после мънкат - не ставало!
                              Много сложно било - затова не карам вечер. С тази кола...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X