Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Регулиране на фаровете

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Регулиране на фаровете

Светна ми лампичката, която показва, че не работи функцията за автоматично регулиране на фаровете.
    Може ли да се оправи лесно, за сервиз ли е? И мога ли да карам така или може да стане беля?
    В хубава позиция са замръзнали фаровете и на равен път осветяват добре, само дето не се местят на наклони. Но то на повечето коли май изобщо не се местят.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:farove.jpg
Прегледи:1
Размер:177.4 КБ
ID:6146888
    www.offnews.bg

От: Регулиране на фаровете

Първоначално публикуван от Владимир Йончев Преглед на мнение
    Светна ми лампичката, която показва, че не работи функцията за автоматично регулиране на фаровете.
    Може ли да се оправи лесно, за сервиз ли е? И мога ли да карам така или може да стане беля?
    В хубава позиция са замръзнали фаровете и на равен път осветяват добре, само дето не се местят на наклони. Но то на повечето коли май изобщо не се местят.
    [ATTACH=CONFIG]958988[/ATTACH]
    ....първо си проверете датчиците за наклон....те се намират на от лявата част на автомобила ,съответно предно и задно ляво колело.......корпуса на датчика е закрепен посредством планка неподвижно за шасито,а рамото му е закрепено и се движи послредством биалетка за носача......когато носача си промени наклона, то и рамото се движи и съответно датчика генерира сигнал към ЕКУ-то , който пък управлява моторите на фаровете......доста чест проблем е ,шарнирните болтове на биалетката да са клеасали и тя да не се чупи-кълчи,като стане това ,то или се чупи планката за която е захваната, или датчика се чупи.....за съжаление този датчик а скъп (около 500 лв.) и НЕ е потенциалометър ,на какъвто изглежда ,а си е сериозен такъв ,който генерира напрежение от -2.5 волта ,до +2.5 волта.....ако позицията на варовете е добра и ви устройва, откачете буксите на моторите им, защото идва един момент ,в който ще се разместят и лошо, тогава или ще бият много високо, или много ниско......
    Аз имах такъв проблем и след като купих такъв датчик, монтирах го , но за съжаление изкара много малко , 8-9 месеца и пак , а беше оригинален......тогава си преправих цяалта система, и разкарах датчиците и си сложих ръчно регулиране, с бутон от на Галант ЕА сериите бутон.....мислех да го монтирам на таблото , но и до сега нещо ме мързи и си го държа при бушоните....

Коментар

Моите фарове още бачка. Забелязах, че това е доста срещан проблем. Ето една препратка към друг многоуважаван форум https://r.tapatalk.com/shareLink?url...0&share_type=t

Аз обаче все още си мисля, че това е един прост потенциометър.
      Намерих, че напрежението се изменя от 0.5V до 4.5V.

Колега, а от какво ти свети чека на двигателя?

Коментар

Благодаря на DJ Tymbi за подробния отговор.
        А чека свети заради катализатора.
        www.offnews.bg

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X