Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за термометър на офроуд прибори на pajero

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за термометър на офроуд прибори на pajero

Някой да знае къде може да се намери датчика за вътрешната температура. До колкото разбрах става въпрос за термистор. Дали не може да се приспособи от нещо друго. Моят е отскубнат

Коментар

Може да се намери малко по-горе! Просто трябва да четеш
      Последно редактирано от huko; 13-03-09, 18:31.
      Георги Гатев

Коментар

Не питах за мястото му, а да се намери такъв защото моя просто го няма

Коментар

Не е изгодно да търсиш оригинален според мен, защото ще ти одерат кожата. Това е нормален електронен елемент, който в магазините за такива ще струва стотинки. Въпросът е да го намериш, защото е малко екзотичен - с отрицателен температурен коефициент(NTC) и зададените стойности.

Коментар

Замери съпротивлението на датчика от някой работещ и ще помогнем.
            Това е термистор и не е нищо особенно.
            Такива има в домашните климатици , но различните марки и модели ползват различни стойности , което ни увеличава шанса да открием това което ти трябва - там мога да помогна.
            Последно редактирано от thefog; 13-03-09, 18:01. Причина: корекция

Коментар

Първоначално публикуван от thefog Преглед на мнение
              Замери съпротивлението на датчика от някой работещ и ще помогнем.
              Това е термистор и не е нищо особенно.
              Такива има в домашните климатици , но различните марки и модели ползват различни стойности , което ни увеличава шанса да открием това което ти трябва - там мога да помогна.
              Колега благодаря за отзивчивостта. Не съм много на "ти" с електрониката, но това което знам за въпросния елемент го има по нагоре в темата, а именно елемент с променливо съпротивление влияещо се от околната температура, което съпротивление трябва да бъде 1200 ома при 20 градуса и 900 ома при 40 градуса.
              С един приятел опитахме с постоянно съпротивление от 1000 ома, уреда показа 22 градуса. Тази проба показа че всичко друго е ОК, трябва само да поставим въпросния термистор. Ще ти бъда благодарен ако ме насочиш от къде да си намеря подобен

Коментар

Аз да попитам от каде подяволите да си закупя крушка за компаса и термометъра, че на тъмно нищо не се вижда, а и няма таква даже. Паджерото е от 92-ра(японец). Знам само, че е такава http://cgi.ebay.co.uk/COMPASS-BULB-S...d=p3286.c0.m14 но ми се виждат малко множко паричките за тази и затова е последния ми вариянт.
                Мерси предварително и лека нощ

Коментар

Здравейте.Ако не греша тези крушки ги има и в други автомовили,сменял съм на италиански.Ще ги намериш лесно. При мен проблема е в липсата на тези уреди.
                  Mitsubishi Pajero 2, 2,5 tdi, ss, glx, 95, къса база
                  0895445845

Коментар

Първоначално публикуван от bob66 Преглед на мнение
                    Здравейте.Ако не греша тези крушки ги има и в други автомовили,сменял съм на италиански.Ще ги намериш лесно. При мен проблема е в липсата на тези уреди.
                    Да, но къде? Питах на Симеон в няколко магазина, ония ми викат със заявка във Балканстар.
                    Дека да я диря таз крушка???

Коментар

Първоначално публикуван от killyou Преглед на мнение
                      Да, но къде? Питах на Симеон в няколко магазина, ония ми викат със заявка във Балканстар.
                      Дека да я диря таз крушка???
                      Просто е ако искаш да е оригинална в балканстар.Ако ли не в някоя морга ще ти свършат същата работа само че пъти по ниска цена.
                      [SIGPIC][/SIGPIC]

3.0 v6 24

Коментар

Колко милиметра е това чудо?
                        Толкова малките горят лесно, моргаджийската ще е само загуба на време.

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                          Колко милиметра е това чудо?
                          Толкова малките горят лесно, моргаджийската ще е само загуба на време.
                          Ами ако не ме лъже памета е 11 милиметра.

Коментар

Е премери я де, какво да ти извадя от чекмеджето?
                            Фхh, и височината на жичката.

Коментар

бе не знам къде си обикалял по Симеон,но крушката си е най-стандартна,струва 50 стотинки максимум,прибора се сваля точно за 2 минути-два винта са,под декоративни тапички,какви са тея трагедии да се ходи пък и до Балканстар чак за такава щуротия.Свалял съм го и съм 1000% сигурен,/мислех,че са две и едната е хвърлила фира,а си е една ,но не е в средата и свети малко неравномерно/

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
                                бе не знам къде си обикалял по Симеон,но крушката си е най-стандартна,струва 50 стотинки максимум,прибора се сваля точно за 2 минути-два винта са,под декоративни тапички,какви са тея трагедии да се ходи пък и до Балканстар чак за такава щуротия.Свалял съм го и съм 1000% сигурен,/мислех,че са две и едната е хвърлила фира,а си е една ,но не е в средата и свети малко неравномерно/
                                И аз съм го раглябял няколко пъти и проблема е, че я няма крушката и от каде да знам какво да кажа в магазина. И става въпрос за тази от ляво http://cgi.ebay.co.uk/COMPASS-BULB-S...d=p3286.c0.m14

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X