Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за термометър на офроуд прибори на pajero

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за термометър на офроуд прибори на pajero

Здравейте

Изникна ми следният проблем на MITSUBISHI PAJERO дългия 93-та термометъра е в комбинация с компаса показва вътрешна и външна температура. Показва външната не реално в смисъл паля и показва 18 градуса при полжение, че навън е -3! -3 показва след 15 минути примерно. Вътрешна не показва изобщо символа за температура в копето мига а там където трябва да са показанията пише "Eo" знам принципа на подобни мерачки и ме съмнява, че елемента който измерва температурата е дал фира или се е откачил някой проводник. Та ако някой знае каде се намират датчиците за външна и вътрешна температура ще сподели ли?
    Последно редактирано от huko; 13-03-09, 17:29.

До: Въпрос за термометър на офроуд пробори на pajero

вътрешния термометар е отдоло под кормилото една правоъгална ламаринка,поне на моето паджеро е там,за външния незнам но трябва да е някаде покрай двигателя защото преди да го запаля показва едно а като позагрее двигателя показва с 1, 2 градоса повече,а когато тръгна си показва нормално

Коментар

Благодаря много щом грейне по сериозно слънце ще се напухам под волана да видя. Ако открия елемента за външната температура ще пиша!

Коментар

датчика за вътрешна температура е на колонката на волана.когато е откачен кабела показва -27 гр.датчика за външната е под предпазната решетка на радиатора.

Коментар

A някой да има идея микащо 'EO' и знака за вътрешната температура кигащи? Оставял съм го да си мига така докато патувах към Плевен и нищо не показа. Имах преди време NOKIA 5210 с термометър. за да от4ете температурата рябва да спре да мига. По тая логика мислех и за тва ма уви нищо не показа само ЕО си мига.

Благодаря.

Коментар

Tова последното не го разбрах добре, но мигащо ЕО означава прекъсване във връзките към датчиците.
            А външният датчик се намира под левия пластмасов ъгъл на бронята с цел да не се влияе от промените на температурата на двигателя, а от насрещния въздух, който се завихря покрай него. Когато не е в движение, особено като е напечен от слънцето греши в показанията.

Последно редактирано от Паджеровод; 17-12-07, 10:41.

Коментар

Паджеровод много благодаря за инфото но става въпрос за вътрешната температура разбрах, че за дългата база били 2 датчика единия както каза и павел панко е на конзолата на волана от долу при мене седи дупка и някакви кажели се мандахерцат от вътре ще разглабям и ше разбера. Но другият датчик не разбрах каде се намира. Изглейда няма един, а така или иначе ще го пражя изкам да знам 2 ли да търся или един да купувам. И някой има ли идея ТЕРМИСТОРИ ли са елементите или са специализирани интегрални схеми наподобяващи транзистор в пластмасов корпос със 3 крака да знам какво да търся из корите.

Благодаря

Коментар

Аз знам за един датчик за вътрешна температура. Ако са два трябва да имаш превключване на показанията, защото не могат да показват едновременно. Мястото го знаеш, а това са данните за термистора:

Ровете в документите, там има всичко

Коментар

на Галопера, който си е чисто Паджера датчика е един и се намира зад предната броня... при мен беше прекъсната жицата и понякога показваше вярно друг път -27 или нещо такова... изрязах повреденото място и си проработи... На място не показва вярно, защото се затопля от двигателя...
                  помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Моя отчита външната темперетура много добре, обаче за вътрешна ми показва "-3" докато е студено, и "-26" като се стопли вътре купето. Това са двете показания за темперетурата в купето. Да има идея някой какво може да му е и как се оправя? Нови продават ли се?
                    Don't hunt IF you can't kill
                    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Досещам се за два модела термометри - единия е в комбинация с компас и показва ветре и вънка темп . след превкючване с бутона плътно вляво на уреда, а другия няма компас и показва вътрешна външна темп . едновременно . Моито PAJERO оригинално нямаше никакъв но ми попадна такъв в комбинация с компаса . Разчовърках жиците и открих половината - осветление , вътрешна и външна темр , захранване . Като свързах захранването показанието беше точно ЕО т . е липсваше датчик . За вътрешна реших да пробвам - опитно с темп . датчик от охл . система на ДВГ PAJERO . Работи ОК . Е задължително има грешка около 1 - 2 градуса . Компаса не можах да го накарам да работи . Дали и той има някакви датчици или са вградени в него ? Ако някой има схема може да инсталира няма да е лошо да я качи . Човек се учи докато е жив .
                      MITSUBISI PADJERO 2,5 TDI. 1994 Г. Кандидат ретро.

Коментар

Във фаил с име "PHJE9026_A_B_C_PAJERO_91-94_ELECTRICAL_WIRING.pdf" в раздел документация го открих мисля, че в публикация на паджеровод ако греша моля за извиение но вчера го закъсах с ремаците и рових на много неста и вече не знам каде какво съм свалял. Та в този PDF на страници 84, 85 са показани местоположенията на термо сензорите и бобината на компаса. а в чат схеми има и подробно описание на куплажите и кабелите. има на страница 85 диаграма R показан термо сензот в кората на на заден ляв калник но ми се струва, че е за климактериума. Останових липса на сензора за вътрешна температура. Почвам издирване на елемента който се оказва от инфото на паджероводтермо резистор. Паджеровод ще ли е нахално да помоля за извора на информацията ти. pahov във фаила цитиран от мен по горе на страница 84 диаграма N e дадено местоположението на геомагнитния сензор а на схемите по долу и как се куплира.на моето паджеро е такъв.

Коментар

Първоначално публикуван от climberdimo Преглед на мнение
                          Паджеровод ще ли е нахално да помоля за извора на информацията ти.
                          Знам ли вече... От много места съм свалял, някои изчезнаха, други са с пароли вече...
                          Но колегата BAlexandrov e дал май всичко възможно в неговите линкове, за което съм му благодарен, търсете там

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                            Знам ли вече... От много места съм свалял, някои изчезнаха, други са с пароли вече...
                            Но колегата BAlexandrov e дал май всичко възможно в неговите линкове, за което съм му благодарен, търсете там
                            И аз така, но като един Плюшкин всичко си събирах
                            А изчезналите сайтове - от http://web.archive.org/

А ако имате за допълване - казвайте
                            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от climberdimo Преглед на мнение
                              но ми се струва, че е за климактериума
                              Дано да не е заради климактериума

Не разбрах съвсем проблема, какви датчици търсиш, къде... Ако кажеш мога да поровя и аз.
                              Иначе ръководствата са тук
                              https://htftp.offroad-bulgaria.com/M...ntero/Manuals/

VIN декодера е тук
                              http://www.detali.ru/cat/mi/mi.dll

Ако не можеш да се оправиш, питай точно какво ти трябва и дай и номера на рамата, за да е съвсем ясно и сигурно.
                              Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X