Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премигваща лампичка на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Премигваща лампичка на маслото

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
    Сумата е в пъти по-долу от предполагаемата. Ангренажът е сменен, както и ролката. Маслото не е сменяно, тъй като го смених преди 300 км. Всички големи парчета са извадени, за дребните стружки мисля, че филтърът ще ги улови. Имах намерение да сменям маслена помпа, докато бях там, но не го направих. Може и сега да се наложи.
    Колеги,извинявам се че се намесвам, следя темите на колегата за премеждията с джипката от началото,и се убеждавам за пореден път,че специализираните автомобили имат нужда от малко по-специално отношение,особенно нафтовите,само да вметна ,че сегашното ми Паджеро е вторият ми Дизелов! автомобил,който запушва маслена магистрала от немърливо отношение към маслото и неговата смяна от предишни собственици,след цялата тази каша се чудя как не сменяте масло??? Задължителна промивка на двигателя ,каране малко с някаква евтиния и чак тогава хубаво масло!!! Двигателите са корави,но с железа вътре трудно ще работят,финно и кадърно са направени,но трябва и правилна мисъл при употребата им! Поздрави!!
    Последно редактирано от MitakaNX; 13-03-17, 19:10.

Коментар

Първоначално публикуван от MitakaNX Преглед на мнение
      но трябва и правилна мисъл при употребата им!
      Най-гадните задръствания на маслените магистрали стават, когато мърлячът реши да замени някоя гарнитура със силикон и слага, слага...да има. При стягането отвътре избиват излишъците и става оле-мале.
      На това промиването как ще помогне?

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
        Най-гадните задръствания на маслените магистрали стават, когато мърлячът реши да замени някоя гарнитура със силикон и слага, слага...да има. При стягането отвътре избиват излишъците и става оле-мале.
        На това промиването как ще помогне?
        А ,това за силикона е точно така...от имане. Аз залагам също на датчика,за това обърнах внимание,че лампата не свети при подаване на контакт,а чак когато запали-нама логика.

Коментар

Една странна свинщина,която на мен ми се е случвала и ме побърка докато я открием-разхлабена смукателна тръбичка с цедката в картера.
          Jeep Grand Cherokee limited LX ZJ 5.9; SUBARU VIVIO 0.66 MPI
          Land Rover Discovery II V8
          0898 пет 989 пет 9

Коментар

При мен се получи подобен проблем от масления филтър. Беше се запушил, при смяната му нещата се оправиха. Така и не разбрах от какво се запуши, може би беше някакво менте, не помня беше отдавна.

Коментар

Преди няколко години при Чероки с подобни симптоми,се оказа че предишния майстор е прекалил със силикона,и имаше запушени маслени канали.
              0884 987 137
              В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Първоначално публикуван от zemooo99 Преглед на мнение
                Преди няколко години при Чероки с подобни симптоми,се оказа че предишния майстор е прекалил със силикона,и имаше запушени маслени канали.
                Това за силикона не трябваше да го споменаваш,че току виж сме развалили темата!
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Маслото се сменя, когато е нужно. Обикновено на около 7-8 хиляди км. гледам да го сменям. До момента съм му навъртял около 27 000 км, а съм сменял маслото вече 4 пъти, не че има кой знае какво значение де. Относно масления филтър, няма кой знае какъв избор. Ако не се лъжа, един модел е за моя двигател и е около 40 лв. по груби спомени. За такива по-сериозни детайли, предпочитам да залагам на качественото. Маслото в двигателя е TOTAL, отново едва ли има някакво значение. Не съм от хората, които се държат мърляво с автомобилите си. Може вече да не го поставям на пиадестал и да не му робувам, но се грижа за него. Утре ще го карам отново в сервиза. Иначе за лампичката, ако е датчик, не би ли трябвало да свети постоянно?, независимо дали двигателят работи или не?

Коментар

Kaто казваме датчик се има предвид и кабелът до него. Ако и той е протрит и замасява след като двигателя завибрира се връзват нещата. Но и датчикът трябва да е прекъснал. В сервиза лесно ще го установят, няма защо да си трием белите букви по клавиатурите.

Коментар

Правилно! Когато се установи проблемът, ще пиша отново.

Коментар

Наистина се оказа датчикът. Маслената помпа прави 4 бара налягане. Това е за сега. Отново благодаря на всички!

Коментар

Майстора трябва да черпи за жокерите.
                          The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X