Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Премигваща лампичка на маслото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Премигваща лампичка на маслото

Здравейте, колеги! Както повечето от вас знаят, имах проблеми с двигателя на Паджерото, които отстранихме. Реших да го раздвижа и за 3-4 дни му навъртях 300 км. смесено - градско и извънградско. Току що се прибирам от Каварна и минах по пътя през Виница. Първоначално бяхме седнали на едно заведение, което има доста стръмен баир. Забелязах, че на този баир лампичката за маслото започна да премигва. Отново, от 7 години насам, такова нещо ми се случва за пръв път. След това дойде равен път и след няколко минути лампичката спря да премигва. Като се прибирах по пътя през Виница, там също има едни стръмни баири. Не чак толкова, колкото този първия, но все пак. И отново лампичката започна да премигва съвсем слабо, но се вижда, като се загледа човек. На равен път отново спря да премигва. Мисля си, че може да е заради наклона, но до сега не ми се е случвало такова нещо. Маслото в двигателя е една идея над максимума. Лампичката никога не съм я виждал да свети, та чак си мислех, че може нещо да не работи. Очаквам вашите предложения за разрешаване на проблема. Благодаря!

От: Премигваща лампичка на маслото

По принцип тия работи стават при ниско ниво на маслото. При остри завои и наклони маслената помпата остава на сухо и за това премигва лампата. Но може и по други причини да пресветва . Може да се е прецакал датчика,кабела да замасява и куп още стечения на обстоятелства. Преди десетина години отворих едно пежо,заради менте маслен филтър(нямаше клапани). Много неща трябва да се огледат. Успех.

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
      Здравейте, колеги! Както повечето от вас знаят, имах проблеми с двигателя на Паджерото, които отстранихме. Реших да го раздвижа и за 3-4 дни му навъртях 300 км. смесено - градско и извънградско. Току що се прибирам от Каварна и минах по пътя през Виница. Първоначално бяхме седнали на едно заведение, което има доста стръмен баир. Забелязах, че на този баир лампичката за маслото започна да премигва. Отново, от 7 години насам, такова нещо ми се случва за пръв път. След това дойде равен път и след няколко минути лампичката спря да премигва. Като се прибирах по пътя през Виница, там също има едни стръмни баири. Не чак толкова, колкото този първия, но все пак. И отново лампичката започна да премигва съвсем слабо, но се вижда, като се загледа човек. На равен път отново спря да премигва. Мисля си, че може да е заради наклона, но до сега не ми се е случвало такова нещо. Маслото в двигателя е една идея над максимума. Лампичката никога не съм я виждал да свети, та чак си мислех, че може нещо да не работи. Очаквам вашите предложения за разрешаване на проблема. Благодаря!
      ....най добре е да се махне датчика за маслото и на негово място да се навие манометър за налягане на масло....при загрял мотор ,и празен ход, налягането трябва да бъде мин. 2.5 атм......при форсиране то е над 8 атм....лампата на маслото свети при под 1.5 атм.....ако нямаш манометър, тогава сменете направо датчика, около 10-15 лв. е .....

Коментар

Тръгвам от центъра към нас (~5 км.). В началото започва отново да премигва лампичката (на равен терен), след което изгасва. Стигам на 200 метра от нас. Започва отново да премигва. Вече ще паркирам пред нас и започва ярко да свети, постоянно. Спирам и гася. След това отново паля. След 1-2 секунди отново започва да свети. Ако е от липса на налягане, това не трябва ли да означава, че маслената помпа е заминала?

Ето и клип:

Коментар

Нр я карай докато не разберешкакво е!
          Следствие на ремонта може нещо да е запушило маслозаборника в картера или нещо си друго.
          Ако разбереш че не е датчика вече ще е късно.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от c0dy^ Преглед на мнение
            Тръгвам от центъра към нас (~5 км.). В началото започва отново да премигва лампичката (на равен терен), след което изгасва. Стигам на 200 метра от нас. Започва отново да премигва. Вече ще паркирам пред нас и започва ярко да свети, постоянно. Спирам и гася. След това отново паля. След 1-2 секунди отново започва да свети. Ако е от липса на налягане, това не трябва ли да означава, че маслената помпа е заминала?

Ето и клип:

До колкото виждам при подаване на контакт,преди стартиране тая лампа не свети,а светва след стартиране. Да не сте обърколи нещо по инсталацията ?

Коментар

Джипа не мисля да го карам. Директно с дърпане при майстора. По инсталацията нищо не е пипано. Така си е, откакто джипът е при мен.

Коментар

Тоя същия майстор ли искаше 1ххх лв. за труд?
                Фиат Купе
                Опел Фронтера В
                Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Сумата, която искаше, е за цялостен основен ремонт на двигателя. Всяка една част от двигателя долу, подмяна на нужните части и сглобяване. Но нека не разводняваме темата. Такъв ремонт не е правен.

Коментар

Не бе , сумата предполага перфекционизъм , а това което споделяш - ллампи масло , палене без проверка на ангренажа си е дива мундарщина. Ангренажа сменихте ли го? Предполагам не , а какво става със зъбите на ремъка при прескачане сещаш ли се? Маслото едва ли е сменено , а парче от кобилицата дали не е паднало в картера и попаднало в цедката?
                    Фиат Купе
                    Опел Фронтера В
                    Мицубиши Паджеро Пинин

Коментар

Сумата е в пъти по-долу от предполагаемата. Ангренажът е сменен, както и ролката. Маслото не е сменяно, тъй като го смених преди 300 км. Всички големи парчета са извадени, за дребните стружки мисля, че филтърът ще ги улови. Имах намерение да сменям маслена помпа, докато бях там, но не го направих. Може и сега да се наложи.

Коментар

Само някой да е казал лоша дума за моторите на Мицубиши!!! При такива опити за ликвидиране,това добиче още работи! Знаех си аз че са корави,мамка му и джелезо!!

Дръпни тоя кабел от датчика зад филтъра,и ще се върне на старото положение.И си карай!
                        088пет722пет99
                        http://www.hydropompi.com/

Коментар

Аз съм си сложил уред за да следя налягането на маслото(манометър) има китайчета по 30тина лева и според мен са доста полезна екстра за машините ни
                          Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
                          0883 39 72 04

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                            Само някой да е казал лоша дума за моторите на Мицубиши!!!..

Проблема ако не се реши с откачане кабела на датчика, се решава с махане на крушката на ламБата.
                            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Датчикът е, няма от какво друго при изгасен двигател да има налягане, а при запален то да изчезне.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X