Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кога да използвам и до какъв наклон 4HLCC

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Кога да използвам и до какъв наклон 4HLCC

Здравеите колеги!
    В събота карах новото ми джипче Паджеро 3.2 2003г.по горски път на 4HLC което драпаше перфектно но на места имаше наклони до 45' и се налагаше да минавам на първа и като скорост не съм вдигал повече от 40км.
    На прибиране по магистралата всичко беше шест!
    Понеже четох мнения във форума,моля да ми кажете дали съм сбъркал?

Благодаря предварително!

От: Кога да използвам и до какъв наклон 4HLCC

Аа, това градусите за нищо ги нямате
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Сигурно има изнавпредвид %?
      В Космоса никой няма да чуе писъка ти....

Коментар

Аз имам един лаф за страничния наклон, явно и за надлъжния трябва да се измисли нещо подобно

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        "насирането идва 10 градуса преди обръщането" ( по Търтей).
        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Не помня баш, ма според мен е написал минути.
          Иначе за наклоните, по-добре е на 4LoLc...Или там както се казват бавните...
          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
            Аз имам един лаф за страничния наклон, явно и за надлъжния трябва да се измисли нещо подобно
            Ти да не си помисли, че вече не чета форума? Бива ли да плагиатстваш толкова грозно?
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Ами колега какво да ти кажа с тая предавка си се объркал много .Това е заключена рездатка 50/50 използва се изцяло за сняг и при не добро сцепление ,избягваи да я караш на твърда почва а за асфалт да не говорим .В гората се кара изцяло на наи бавни или ако имаш повече опит достатъчно е 4/4 .При стръмни изкачвания препоръчително е на 1 бавна и ако има кал заключи и дифа ,Стръмно спускана 1 бавна и малко газ ако се налага .

Коментар

Хм, на тая кола може ли да се включат бавните без да е заключен централния диф? По мои спомени май не може, дан е объркаме колегата.

Коментар

АМИ ТОИ МИНАВА 2H после 4H после 50/50 и накрая ОТИВА НА БАВНИ .

Коментар

Първоначално публикуван от pepijoro Преглед на мнение
                    Здравеите колеги!
                    В събота карах новото ми джипче Паджеро 3.2 2003г.по горски път на 4HLC което драпаше перфектно но на места имаше наклони до 45' и се налагаше да минавам на първа и като скорост не съм вдигал повече от 40км.
                    На прибиране по магистралата всичко беше шест!
                    Понеже четох мнения във форума,моля да ми кажете дали съм сбъркал?

Благодаря предварително!
                    .....45 градуса са много голям наклон,този джип съм чел някъде ,се обръща там някъде ,45 или 50 градуса ,а при страничен е по малко , но не съм сигурен, аз също "джипкам " от време на време с едно Л200, което горе долу е подготвено за тази работа, но 45 градуса не съм имал смелоста да спускам или изкачвам.....по принцип когато наклона е много голям, е хубаво да си на 4LLc, поне аз така правя ,а при спускане дори ползвам мотора като спирачка и не ми се налага да я натискам ....имам си и личен рекорд ....от връх "Безбог" до асфалтовия път надолу не съм ползвал спирачките ,тъй като ми отказа спирачната помпа когато бях с Паджерото......

Коментар

Първа бавна за наклон с кал надолу и закл. заден диф в моя опит е = на пързаляне, задницата почва да бяга по стр. након и да иска да е предница. Освен в коловоз. Там само пързаляне като шейна. То зависи и колко са бавни бавните... може и трета да ти е бавна и да те пързаля. Нагоре пък почва да чисти гумите от 2ра. Зависи от терена, гумата / налягане, шарка, размер и т.н./, наклона, двигателя, скоростите и окачването и Т.Н.

Реално спирачки не се използват по възможност... с газ нагоре и надоле... как беше? '' - С цЕлата газ!''

Коментар

Говорим за ПАЖЕРО 3 3.2 карал съм такова и повече в гората знам му и кътните зъби ,затова вземам отношение . А за наклон надолу и блокаж не съм писал.

Коментар

Нещо темата е плъзгава...

Първо - колегата е питал за наклон от 45 минути, а не градуса. Това са две различни неща.
                          )Наклон от 45 минути може да се щурмува от място на трета 2Н без газ, и да се преодолее.)

Второ, ако наклона, по който си джитка, ако е 45-градусов, то Търтея е прав - още на 30-те щеше да настъпи момента на насирането.

За онагледяване на градуацията

Коментар

Първоначално публикуван от valerisuper Преглед на мнение
                            АМИ ТОИ МИНАВА 2H после 4H после 50/50 и накрая ОТИВА НА БАВНИ .
                            Мда значи правилно помня. Излиза че на бавни централния диференциал е заключен, няма как само бавни.

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                              Мда значи правилно помня. Излиза че на бавни централния диференциал е заключен, няма как само бавни.
                              на СС е точно така - поне при моето П2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X