Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вероятно проблем с алтернатор но не съм сигурен pajero 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Вероятно проблем с алтернатор но не съм сигурен pajero 2

Последните 2-3 дни сутрин като паля и ми светват тези три лампи за 2-3 мин докато загрее и после загасват : (проблем със алтернатора) .

Вчера реших докато още светят да премеря волтажа с мултицет и ми даде 12,8V , следователно не зарежда . Докато мерих изфорсирах двигателя и почна да зарежда 14.4.

Чудя се реле-регулатора ли ще прави проблем и защо се оправя след извесно време. Това го прави само сутрин при първо палене след като е стояла една вечер.

Другия ми въпрос е има ли взаимно заменим алтернатор на този да не е нужно преправяне , но да е повече от 90а .

pajero 2 2.8 TD 125hp 96г.

От: Вероятно проблем с алтернатор но не съм сигурен pajero 2

Вероятно четки.

Коментар

По- скоро системата за празен ход/или + акумулатор. Затвори си джамовете, загаси крушките и изключи климатика като наближиш крайната спирка.
      А тези простотии се правят от името на всички ни.
      Даника
      Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

акумулаторите са два + винаги има дори и единия ако е хлабав. Това с лампите не го разбрах. Проблема го прави за 2-3 мин сутрин при първо палене , не виждам какво общо има климатика.

Коментар

Пажерото има една система, която държи подгревните свещи включени известно време, след запалване за по-мека работа на мотора. Ако някой температурен датчик я лъже, че е студено, има вероятност да товари от там и затова да пада напрежението.
          На сърбела майката му е чесането.
          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Направо сваляй алтернатора.
            Пенчо ти го е написал - четки. Другия вариант е диодната плочка.

Коментар

Ако ремъците са както трябва, натовари се с някакви по-мощни консуматори и форсиран поддържа над 14 волта, не се занимавай с алт.. Описаното от теб не говори за проблем с него, дори да е чест проблем на марка/модел. Доста често явление е и консуматорите да се изключват след изключване на двигателя при пристигане. Колегата Борко ти подсказа още една съпътстваща причина.
              А тези простотии се правят от името на всички ни.
              Даника
              Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Сега съм на море като се прибера ще разгледам по обстойно. Днес сутринта ми направи впечетление че работата на мотора е нестабилна отначало.

От кой темп. датчик да започна ?

Коментар

12.8 е напрежението на батерията.Ако е диод лампзта за зареждане няма да светне -остават две фази и 12в. Остава четки и по-малко вероятно реле-регулатор.
                  Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

И аз мисля, че са четки. Провери все пак дали нещо не капе върху тях, докато ги позатрие сутрин и после са ок
                    Масла и други консумативи за джип-ове с ниски надценки на www.charkove.com

Коментар

Забравил съм да напиша , но проблема беше алтернатора . В един момент просто спря да зарежда .

Коментар

При мен с тази индикация бяха изгорели два от малките диоди. С поздрав Борето

Коментар

Все пак искам да попитам колегата niggaz_nature какъв точно бе ремонта, понеже и при мен светят същите лампи + лампата за маслото на скоростната кутия.

Имам волтметър в купето и в първите 2-3 километра стои на около 12V. След това започва да покачва към 14V.

Дали е само четки и/или реле-регулатор или друго?

Благодаря

P.S. Малко да поясня каква е ситуацията при мен.
                          Лампите не светят ярко - пред деня почти не се виждат. Това го забелязах вечерта. Когато запаля в тъмното ги виждам, че остават да светят, но слабо. Когато включа фаровете започват да сетят по-ярко. С вдигане на оборотите започват да мъжделеят и при по-високи обороти загасват.

Pajero 2.8 TD '93.
                          Последно редактирано от DimitarNikolov; 17-10-16, 18:22. Причина: Допълнителни пояснения
                          Има ли файда, ако направя една диагностика? В смисъл, някакви показатели, които биха косвено показали наличието на проблем, имащ нещо общо със случая?
                          Бахти, как се изказах...

Коментар

А работи ли оборотомера? Има ли смущения?

Коментар

Четки и лагер ми смениха .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X