Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Детски болежки Паджеро 2 2.5TD

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Детски болежки Паджеро 2 2.5TD

Преди няколко дни си взех помпата,работи и няма въздух но паленето пак не ми харесва.В смисъл такъв,че си пали,но не е баш с "докачането".Ако подгрея два пъти свещите пали веднага,свещите са здрави,ориентирам се вече към разпръсквачи,може ли да ме насочите от къде мога да намеря и на каква цена са(ориентировъчно).Каталожен номер ако някой има под ръка.
    П.П. Забравих да кажа,че съм с тази система за подгрев на свещите с една лампа на таблото и едно реле.Свещите са 11 волта(или 12 не помня вече).
    Mitsubishi Pajero 2.5TD 1996 къса база
    0883 39 72 04

Коментар

На 2,8 разпръсквачите са по 35 лв. бройката и са само Бош(Зексел). За 2,5 не знам, ама парите са подобни предполагам.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

Re: От: Детски болежки Паджеро 2 2.5TD

предполгам че помпа е савсем механична като моиа на 4д56 двигател. и ас взех нови распсквачи Зексел и дадох към 35-40 лева за брои. пиши на лично и ше ти дадем контакт каде ги взех.
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150227.jpg
Прегледи:1
Размер:106.4 КБ
ID:5706746
        o89 sedem sedem 33 986

Коментар

Не е ли по правилно да закараш дюзите на сервиз, да ги качат на стенд, да видят за какво става въпрос, и евентуално тогава да се мисли за нови разпръсквачи!
          Като толкова се съмняваш в дюзите!

Коментар

Разбира се,че преди да взема ще ги закарам за проба на стенд,но исках да придобия някаква представа за цени.
            0883 39 72 04

Коментар

В заключение - ти разбъзика целия мотор, поради неправилна диагноза и калпава работа по него. И къде са тук детските болежки на Паджерото? Да взема да сменя заглавието с нещо по-подходящо ли?

Коментар

Изобщо не съм разбазикал целия мотор,имах въздух-отстраних го,вярно че се набутах първо с друга помпа която се оказа,че не е за моя джип,но въздух няма.Паленето отново не ми е както трябва и затова продължавам да търся други проблеми.Все пак за това е форума да се обсъждаме ремонтите,проблемите и грешките ни.
                За мое заключение бих казал,че Паджерото от тези години има две основни "детски болежки" едната е ръждата по рамата-която я излекувах,и втората с която се боря в момента.Това си е мое мнение,а заглавието на темата го сменяй като не ти харесва.
                Последно редактирано от ichods; 17-03-16, 17:43.
                0883 39 72 04

Коментар

Топла как пали?

Коментар

Все по същия начин,единствено има разлика ако го изгася и запаля в рамките на 3-4 минути.Тогава си пали както трябва.
                    0883 39 72 04

Коментар

Звънни ми по тел.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        В заключение - ти разбъзика целия мотор, поради неправилна диагноза и калпава работа по него. И къде са тук детските болежки на Паджерото? Да взема да сменя заглавието с нещо по-подходящо ли?

Така,така и после паджерата и моторите им били скапани,стари и какви ли не боклуци,и за нищо не ставали болни си нелечимо болни си били от как се родили...........и аз можем,и Тате може,ма козата си сака прЪч.................
                        Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                        Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                        Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                        Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Виж,имам две Паджерота с този мотор,също така от отдавна се занимавам с ремонт и определено мога да направя разлика от въздух в системата и друг проблем.Паджеро карам вече 7ма година и определено не бих казал че е с калпав мотор и нелечимо болен.Не искам да ме разберете погнешно,но като цяло познавам модела доста добре,но все още не мога да открия решение на проблема си,а по всичко личи,че от тук читав съвет няма да получа.
                          0883 39 72 04

Коментар

Щом ги имаш от толко много време и ,че ги "познаваш" много добре,че даже и 2 имаш,че даже си и "майстор" защо стигна до тук?
                            Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                            Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                            Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                            Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Тази тема я обърнахме да детски чат.Защо ли? Ми защото все пак е желязо е се чупи,твоето не се ли е чупило бе колега,или ти си от тия :"вземи си Паджеро и масло даже не му сменувай"?Стига сме писали излишно.
                              0883 39 72 04

Коментар

Колега аз си скубах косите 20 дни с паленето смених ,горивен филтър, разпръсквачи нови, инжектор горивен филтър, семеринг помпа и колата не палеше както трябва гаснеше по време на движение.При мен грешката беше,че като свалих помпата не изпробвах на стенд мислех си като сменя семеринга всичко ще е ОК да ама не.Шест пъти сваляне на резервоар и преглед на сондата и тръбопроводи и ефект нулев.До като един ден при шестото сваляне на резервоара удължих тръбата за излишното гориво и колата заспа пали от четвърт.Ако ти се занимава направи този опит.Успех.
                                Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X