Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ABS през зимата , важна екстра

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ABS през зимата , важна екстра

При повреден или намокрен датчик на ABS системата на спирачките работят ли останалите колела или системата е безполезна

Изключване на ABS , когато го има в автомобила при определени условия

До: ABS през зимата , важна екстра

Ако хване проблема, даде грешка и светне лампата - спира да работи изцяло.
    Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

Първоначално публикуван от velex Преглед на мнение
      При повреден или намокрен датчик на ABS системата на спирачките работят ли останалите колела или системата е безполезна

Изключване на ABS , когато го има в автомобила при определени условия
      Със сигурност не се изключва по желание,а и няма нужда-има нужда от нея ежедневно .

Коментар

Мислех да пусна подобна тема с въпрос за ползата от ABS-а през зимата. Гумите ми са всесезонни, нямам никакви проблеми при стръгване и дори остри завои на утъпкан сняг. Проблема идва когато реша да спирам - ABS-а почва да ми "рита" крака и спиране няма....
        Един познат, с абсолютно същото Паджеро (цвят, външен вид, години, екстри....) ми каза, че имал точно същия проблем и го решил като откачил буксата на единия датчик, която се намира под разширителя за антифриза.
        Don't hunt IF you can't kill
        първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Първоначално публикуван от hammer Преглед на мнение
          Мислех да пусна подобна тема с въпрос за ползата от ABS-а през зимата. Гумите ми са всесезонни, нямам никакви проблеми при стръгване и дори остри завои на утъпкан сняг. Проблема идва когато реша да спирам - ABS-а почва да ми "рита" крака и спиране няма....
          Един познат, с абсолютно същото Паджеро (цвят, външен вид, години, екстри....) ми каза, че имал точно същия проблем и го решил като откачил буксата на единия датчик, която се намира под разширителя за антифриза.
          И тогава освен че няма да спираш няма да можеш и да маневрираш в този момент. Щот ABS-а тръгва когато колелетата вече са блокирали. А като вземе да ти тресе педала вместо да го отпускаш го натисни още по-силно. Така работи брейк асистенса на по-новите коли.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

И аз когато тръгна из планините по неизчистените пътища откачам АБС-а защото без него спира в пъти по-бързо и ефикасно. Другия вариант е когато почне да те "рита" да помпиш педала, пак спира по-добре.
            Абе с една дума, според мен е добра екстра за дъжд при мокър път, тогава спира добре

Коментар

То щом с АБС не спира,представи си без него какъв неконтролируем снаряд ще си.
              Идеята на АБС е при екстремно спиране, автомобила да остане управляем.
              Иначе, има си бушон,махаш го и ноу мор АБС.
              M.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Chico Преглед на мнение
                То щом с АБС не спира,представи си без него какъв неконтролируем снаряд ще си.
                Айде бре-ми тези без Abs как спират

Коментар

Първоначално публикуван от TRAPERA Преглед на мнение
                  Айде бре-ми тези без Abs как спират
                  Зле...
                  Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Много добре даже си спират
                    Възможно е да му работи лошо ABS-а заради някакъв дребен проблем - зацапване на гривните например и затова да се включва прекалено. Възможно е и друг проблем да има със спирачките несвързан с ABS-a и затова да не може да спира...
                    Най-лесно е да си изкара бушона и да пробва без как е

Коментар

Първоначално публикуван от quadra Преглед на мнение
                      Зле...
                      Все пак ABS-a не е за да спира повече, а по-малко )

Коментар

Знаеш че на хлъзгава настилка нещата са точно обратното на това което казваш. При блокирани колела се пързаля много по-дълго от спиране на ръба при работеща ABS.

Коментар

Един проблем при повечето Toyoti. Датчиците за ABS се намират в задните главини и както при нас стана при смяната и се наложи да се сменят и датчиците.

Няма да споменавам цената на главината + датчика. Чудна

Проблема е след това , че ако не се занули грешката в компютъра на автомобила със сервизен тестер все е дно че не сте сменяли нищо.

Иначе без ABS си работят идеално спирачките. Никакъв проблем

Коментар

От моя опит с коли със и без ABS(в момента дори имам и от двата вида) мога да кажа, че на мокър, заледен, заснежен асвалт, на сухо при разсипан пясък или при прахоляк, както и други подобни ситуации, е страхотна екстра. Не, че не може да се кара и без него, но с него е далеч по-лесно и удобно. Разрешава влизането в завои с доста по-висока скорост, скачането на спирачките в критичен момент и т.н. На чист и сух асвалт, ако скочиш с двата крака на спирачките наистина удължава спирачния път, но при всякакви други условия го намалява. Освен това колата остава управляма, което не е никак малко, тъй като можеш да направиш и друго, освен да се молиш да спре навреме. Ако се държи неадекватно проблема не трябва да се търси в наличието му изобщо, а по-скоро в повреда в датчиците или самия контрол, износени накладки или кофти гуми. Ако причините са в накладките или гумите, то махането му само ще влоши нещата.
                            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Далеч по-важно е да имаш АВS в главата, отколкото на колата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X