Здравейте,имам следното питане: Притежавам лек автомобил Мицубиши с двигател 3.0 V6 24V(6G72,около 220к.с.). Тъй като колата е доста изгнила отдолу,а има и още някои проблеми си мислех да я бракувам и да монтирам двигателя в пикапа ми.Въпроса ми е дали е възможно това, в предвид факта, че макар да са еднакви като модел с този от Паджеро 2 например, но имат и доста съществени разлики.Ясно е че ще се куплира със скорости от Паджеро,но откъм управление на двигателя - ел.инсталацията на колата ли да ползвам или не, ЕКУ-то кое трябва да е - сегашното или Паджерово.Нямам идея бързите и бавните скорости дали имат нещо общо със еку-то и още други неща които вероятно изпускам.Та като цяло - мога ли да го ползвам този двигател в Жипката  или не? Благодаря предварително на всички които се отзоват.

Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Въпрос за двигател 3.0V6

Свий

X
- 

От: Въпрос за двигател 3.0V6
Двигателя е 6G72 и е от Мицубиши Галант.Със сигурност ще мога да го монтирам в пикапа,но мисля да е с ръчни скорости.Както писах ме интересува дали мога да присадя досегашната ел.инсталация от колата или е по-добре да е от Паджеро.Незнам компютъра дали има отношение към бързите и бавните скорости.Ако беше само със задно ,щях директно да го насадя заедно със ел.инсталацията от колата ,но при положение че е 4х4 имам съмнения дали е възможно.
Коментар
 - 

Лично аз дълбоко се съмнявам.Първоначално публикуван от iizi Преглед на мнение......Незнам компютъра дали има отношение към бързите и бавните скорости.......Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
 - 

Мотора ще трябва да върви с неговата си ел. инсталация, на паджеровската няма да стане , заедно с ЕКУ-то към мотора ......за тези коли на тази година на производство, ЕКУ-тата на мотора и автомата са отделни и няма сложни връзки помежду им......всяко ЕКУ си взима сигналите поотделно от съответните датчици.....
Коментар
 - 

Мисля да е ръчна ск. кутия.Интересува ме освен датчика за задна скорост и датчика за индикатора за 4х4 ,какви други има на скоростите и дали те имат някаква връзка с еку-то и двигателя.Защото всъщност това са датчиците които липсват при леката кола.Опитвах да намеря някакви схеми за да ги проверя но не открих.Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнение.....всяко ЕКУ си взима сигналите поотделно от съответните датчици.....
Коментар
 - 

Кутията е ръчна.Първоначално публикуван от DJ Tymbi Преглед на мнениеДатчиците не са на ск. кутия, а на мотора ти, това са TPS,APS и т.н........ако е била ръчна кутията на Галанта, тогава няма проблем да се монтира .....
Имам и още един въпрос.Предавателното число на дифовете какво е по-добре да бъде.В момента съм с 4.875,но имам и 4.375 ?
Коментар
 - 

Аз би се радвал да имам нещо от 5 нагоре, ама ...Първоначално публикуван от iizi Преглед на мнениеКутията е ръчна.
Имам и още един въпрос.Предавателното число на дифовете какво е по-добре да бъде.В момента съм с 4.875,но имам и 4.375 ?

Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....
тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...
Коментар
 - 

А защо? Аз търся по-висока максимална скорост по шосе и за това мислех да сложа диф с по-ниско пред. число.Или съм в грешка?Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнениеАз би се радвал да имам нещо от 5 нагоре, ама ...
Коментар
 - 

Защото за гората колкото по бавни по добре! А иначе за твоите нужди наистина по бързите ще вършат работа.Първоначално публикуван от iizi Преглед на мнениеА защо?
Коментар
 - 

Благодаря.Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнениеЗащото за гората колкото по бавни по добре! А иначе за твоите нужди наистина по бързите ще вършат работа.
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар