Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2.8td изхвърля антифриз от казанчето

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Паджеро 2.8td изхвърля антифриз от казанчето

0,3 мм. мисля, че е много, а може да е шлайфана и преди това ...
    Провери в серв. ръководство колко е допуска на шлайфане.
    Но, най вероятно загряването е от радиатора, или вискосъединителя.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      0,3 мм. мисля, че е много, а може да е шлайфана и преди това ...
      Провери в серв. ръководство колко е допуска на шлайфане.
      Но, най вероятно загряването е от радиатора, или вискосъединителя.
      Виското го ревизирахме с водната помпа и върти зверски сега . Ще проверя в сервизното както ще намеря .

п.п. Нещо по другия ми въпрос със стартера имаш ли резултат с номера ?

Коментар

Напълно възможно е да прави проблем радиатора. Щом е стар и е протекъл и поизгнил, може би е позапушен и пълен с боклуци, което води до неефективната му работа. Щом си подменил водна помпа, термостат и виско, сложи един нов радиатор, за да си сигурен напълно в охладителната система и ако прегряването продължава, проблема да се търси другаде.
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

След направеното до сега,99% виновен за загряването е радиатора!
          ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Дано да е от радиатора , че вече както съм тръгнал ще сменя всичко по колата с ново и жената ще ме бие

Коментар

Първоначално публикуван от niggaz_nature Преглед на мнение
              Дано да е от радиатора , че вече както съм тръгнал ще сменя всичко по колата с ново и жената ще ме бие
              Остави я,да походи пеш/зима иде/,и ще й размине /на жена ти/да налита на бой.......
              Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
              Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
              Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
              Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Сега остава да поръчам правилния радиатор и ще пробвам. Днес видях че май сълзи от долната тръба скобата не стяга здраво. Но така или иначе съм решил да го сменям и ще видя резултата.

Коментар

Като за начало смени пак капачката. С 20 кинта няма да фалираш. Ама щом тече радиатора, така или иначе трябва да го оправиш.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

смених я след ремонта.

Коментар

Разглобихме главата , пратих я да я надуят , тестват и шлайфат в Казанлък. Там ми казаха че е леко крива и взеха 3 десети от нея , тестваха я и казаха че не е пукната . Сменени са гумичките на клапаните няколко пула и всичко е напаснато там. С една дума получих главата като чисто нова . Сглобихме всичко както му е реда като първо зачистих блока със скоч брайт за да пасне добре гарнитурата. Запали си перфектно и няма проблем и като гледам сега ми се струва че не надува вече . Поне не ми хвърля течноста през разширителното казанче. Просто стрелката се вдига доста по-нагоре от нормалното и има нещо гнило .
                      . Сложих антифриз и съм до сегашното ниво загрява без да кипи и да губи течност но ЗАГРЯВА .
                      И така за сега съм набедил радиатора след като капе следователно няма да задържа налягане и ще вдига температура по-рано .
                      .
                      Проверете и верността на показанията на "термометъра",че имат "навика" да зависят от датчика и тока.Пуснете и един тест за газове в антифриза да сте 100% сигурни,че работата е свършена качествено(понякога се подценява проверката на дълбочината на резбите в блока и следват също изненади).
                      -Дано всичко е нормално !

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                        Проверете и верността на показанията на "термометъра",че имат "навика" да зависят от датчика и тока.Пуснете и един тест за газове в антифриза да сте 100% сигурни,че работата е свършена качествено(понякога се подценява проверката на дълбочината на резбите в блока и следват също изненади).
                        -Дано всичко е нормално !
                        Как да проверя показанията на термометъра ?
                        Този тест за газовете къде може да се направи в Стара Загора ?

Коментар

Още един въпрос към разбиращите .

Какъв е варианта този датчик да не отчита правилно :

GAUGE UNIT,WATER TEMPERATURE
                          Датчик, тeмпeратура на охл. тeчноcт (NI/BP)

Код на поръчката: NI J5625001

А на еку то трябва да е този :
                          Датчик, тeмпeратура на охладитeлната тeчноcт FEBI

Код на поръчката: FB 28265
                          Последно редактирано от CarTest™; 08-10-15, 11:20. Причина: Линк

Коментар

Какъв е варианта този датчик да не отчита правилно :
                            Вероятност някой от двата да не отчита правилно има, вероятност и двата да не отчитат правилно - надали.

Ако имаш достъп до сервизно ръководство, обикновено има графика на съпротивленията на тия датчици спрямо температурата. Като ги свариш заедно с термометър в едно канче на печката и през това време им мериш съпротивлението, можеш да ги провериш дали са в норма.

Как да провериш показанията - от същата графика си сваляш съпротивлението при да речем 80 градуса. Купуваш си от местната електронна бакалия резистор с близка стойност, връзваш го на мястото на датчика, и гледаш какво показва уреда.

...ама тия неща не отменят поправката/замяната на радиатора. Оправи първо всички видими проблеми, и чак после мисли за датчици и показания на уреди. Течащ радиатор, дори теча да е минимален, значи че ще си дърпа въздух от там при изстиване, вместо антифриз от разширителния съд. Със всички последствия от това.
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Това е че Радиатора го загледах онзи ден и видях че сълзи от тръбата скобата е оригиналната и явно не е притискала хубаво . Сложих вчера хубава скоба и я стегнах здраво . Ще гледам днес или утре за евентуален теч но в момента вали и няма как да проверя. Ако до края на седмицата остава проблема със загряването ще поръчам един радиатор .

Коментар

Ако си спрял теча на прима виста няма нужда от нов радиатор, а най-много от почистването му. През капачката му трябва да се вижда състоянието му отвътре. Ако има боклуци/налепи може да се опиташ да го поотпушиш. Киснене с топла вода с лимонтозу обикновено върши работа за отлаганията. Същото важи и за двигателя въобще.

Надявам се антифриза е разреден 1:1, че имаше тук един антусиаст дето сипваше 100% концентрат.

Като сте махали главата имаше ли налепи? Стария антифриз бистър ли беше, или приличаше на вода от кална локва?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X