Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с волана Паджеро 93 v6 3000

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с волана Паджеро 93 v6 3000

Колеги, нов проблем при мен .. Волана на муци взе да е клати но не заедно с цялата колона от където се регулира височината а самия волан. Първи заподозрян гайката която държи волана към стержена (проверена ) стегната си е но като хвана волана(не го въртя) клати се наляво-надясно и нагоре-надолу и дори мога да опиша леко кръгче движейки го .. та какво да очаквам при тези симптоми ?

От: Проблем с волана Паджеро 93 v6 3000

Първоначално публикуван от vladk0 Преглед на мнение
    .. та какво да очаквам при тези симптоми ?
    Лошо! Даже много. Налага се да четеш! При това на руски.
    http://www.pajeroclub.org/files/manu...-1998/37_1.pdf
    Това от тук: http://www.offroad-bulgaria.com/show...17#post1910717
    Ма си е друго наготово де ..
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Имах такъв проблем. Като развиеш гайката, вадиш волана и след това ще видиш една скоба, която лесно се маха с тънки клещи. Че въпросната скоба най-вероятно е излязла от леглото си, аз лично издърпах самия кормилен прът към мен, поставих скобата на мястото си, сложих волана и проблема се оправи. Дано и при теб сработи. Поздрави!

Коментар

c0dy дано да е така както казваш, напоследък се улових че качвайки се в колата стъпвам на прага и се държа точно за волана та може и аз да съм предизвикал проблема. Утре сутрин ще го сваля да разгледам и ако не е от това задължително ще се ходи в сервиз че с управлението ми се струва шега не бива.
        Между другото ако джипката ти е същата от аватара май че вчера вечерта сме били по едно време в пикадили център

Коментар

Хаха, да, там бях. ;D Ти ли беше със сивото Паджеро? Ако срещнеш утре затруднения, звънни едно телефонче. Бих се радвал да помогна.

0878/88-25-58 - Тодор.

Коментар

Волана е свален но не виждам скоба има пластмасово легло с три зъба на което ляга волана а самия кормилен прът незнам как да издърпам към мен

Коментар

Ето какво се вижда като се махне воланаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150125_090121 (1).jpg
Прегледи:1
Размер:132.6 КБ
ID:5637072

Коментар

Първоначално публикуван от vladk0 Преглед на мнение
                Ето какво се вижда като се махне волана...
                А ти прочете ли файла, дето пуснах по-горе?
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                  А ти прочете ли файла, дето пуснах по-горе?
                  Да разгледах подробно пдф-а но честно казано не е за мен сам да я върша тази работа .. гледахме днес и с колегата c0dy за което искам да му благодаря още веднъж ! Но след като не успяхме да установим точно къде е проблема а и времето напредна ... явно нещата ще са за сервиз..

Коментар

За съжаление трябваше да разглобяваме повече, отколкото бях предположил. Според мен, ако имаш повече свободно време, ще успеем да го направим, но ако нямаш време да се занимаваш и ти трябва колата по-бързо, по-добре на майстор да я оставиш.

Коментар

Тоя проблем обикновено идва от един иглен лагер на кормилния прът - в схемата в ПДФ-а е под номер 30. Преди много години в тая тема http://www.offroad-bulgaria.com/show...E2%EE%EB%E0%ED сме го коментирали, но за съжаление няма снимки.
                      Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Така ! С малко повече кураж се хванах да разглобявам ! и се стигна до тук
                        Кормилната колона вкъщи на топло на масата !
                        Свалянето не е толкова трудно колкото ми се виждаше първоначално... става в следния ред:
                        1. Сваляне на клаксона и развиване на гайката, сваляне на волана
                        2. Развиване на всички винтове по пластмасите от долната страна на кормилната колона
                        3. Разглобяване на долната пластмаса на колонката и откачане буксите на датчика за вътрешна температура и круиз контрола
                        4. Развиване на 3-те види които държат ключовете за мигачите и чистачките (накланя се кормилната колонка от шарнира и се измъква горната част от пластмасата на колонката).
                        5. От задната страна на контактния ключ се намира патрона за запалването, който се държи само на едно малко винтче- след развиването му патрона излиза от кожуха на контактния ключ.
                        6.Откачане на защитната пластмаса под колонката (2 в горния край и два в двата долни ъгъла)
                        7. Откачане на буксите за мигачите и чистачките и премахването на цялото блокче с лостчетата.
                        8. Премахване на въздуховодите които духат в краката
                        9. Такаааа готови сме за свалянето на кормилната колона - в долният и край има една скоба с болт който трябва да се разхлаби а в горният край два болта които крепят колонката към таблото (или по скоро напречната греда ) Единият болт е стандартен другия е звездообразен с пин по средата.
                        10. Колонката се издърпва и учудващо (поне за мен) лесно вече е в ръцете ми !!
                        За да се достигне до Игления лагер заради който ми се клатушкаше волана е нужно да се разглоби и самата кормилна колона от шарнирното свързванеНатиснете снимката за да я уголемите

Име:20150127_092437.jpg
Размер:159.8 КБ
ID:5637955
                        на снимката : маха се пружината като в горния си край се държи с шайба и шпилка а в долния на един пин който има по широка периферия. Точно този пин после трябва да се избие с чукане от вътрешната страна за да се разглоби на две колонката. При мен това не стана и се наложи да играе чичко флекс. От горната страна на колонката също има пружина, която се маха ииии такаааа Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20150127_201716.jpg
Размер:130.7 КБ
ID:5637956 ей го на гадния лагер в дъното (това е след като го сглобих ) в случея има гумена втулка над лагера, която при мен се беше изхлузила и заради това ми се клатеше волана. Върнах я обратно като преди това и капнах силикон около борда и оставих да изсъхне.
                        Следва обратния път - Сглобяването ... части не ми хартисаха този път и Ура .... воланът вече не танцува.
                        Благодарности към колегите Стоян Боюков - Sariones, Димо Йорданов - stargazer и C0dy, които се отзоваха !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X