Здравейте, колеги! Имам Паджеро 2 - 3000 , V6 бензин , 12 клапана , "92 година , късо (ако е от значение) Още като го купих имаше следния проблем - на ниски обороти - около 1800 - 2000 , почти без газ забива рязко двигателя за момент и без намеса ( без да променям педала) се оправя сам. Това се случва без някаква причина - когато си поиска - само на ход , независимо on- или offroad. Колата беше с ужасна "система" от аларма , тромби ( а ла Луи Финес
) , сирени 2 вида! Реших , че е много натоварена и специалист премахна всичко това ( 5 кг. бяха само кабелите!
) - остана на оригиналния клаксон и без аларма в момента - никакъв ефект. Ходих при майстор, който включи колата на "детектора на лъжата " , повозихме се малко с включена диагностика , направи си номерата Паджерото и майстора каза : " всичко ти е наред! Дигателя си работи перфектно и има ресурс над 95%. Ама , сложи добавка да изчисти инжекторите все пак." Е - сложих добавка , изгорих един резервоар бензин - няма разлика. Ускорява си добре за 22 годишен автомобил , няма пушеци на ауспуха , не прекъсва в други режими или в покой в тези обороти. Много ми пречи особено на равно с камъни или дупки - когато не ми трябват обороти и просто е необходимо със съвсем малко газ да карам - на първа или втора - не само , че забива предницата , ами се получава удар в дифовете , което хич , ама хич не ми харесва! Тук - в Добрич - мисля изчерпах за сега възможностите ( или поне тези , които аз знам ) за корекция на проблема , затова моля за помощ от знаещите хора във форума! Не разбирам нищо от автомобили ( освен да ги карам
) и затова ако имате съвети , моля да ми се обяснява като на първокласник! Ако трябват още пояснения ще ги дам стига да мога адекватно да отговоря.
Благодаря на всички включили се със съвети!!
) и затова ако имате съвети , моля да ми се обяснява като на първокласник! Ако трябват още пояснения ще ги дам стига да мога адекватно да отговоря.
Ще се опитам съвсем скоро да проверя този датчик. Има ли диагностика за него , или като се смени ще се разбере дали е там проблема. Специфични ли са тези датчици , или стават и от друг мотор? Хмм... сега като се замисля - това Паджеро не е карано - това го разбрах със сигурност. Няколко неща не работеха поради лош контакт на ел. връзките и се оправиха след почистване и спрей за контактори. Дали не е там ключа от палатката - лош контакт на този датчик?!? Нинджа - БЛАГОДАРЯ ! - Още утре ще питам къде е тоя датчик , че не го знам къде е и как изглежда, и ще проверя контактите. Дано да е там проблема!
Засега , защото пробите са все още малко , но проблема изчезна. Оказа се завъртян ( или преместен
Лошото е , че като не разбирам нищо от тази материя - мии ... , вЕрвам им! Няма значение! Важното е , че проблема го няма и след днешния по-дълъг тест - всичко е в ред и норма. Паджерото върви вече нормално.
Коментар