Здравейте, колеги! Имам Паджеро 2 - 3000 , V6 бензин , 12 клапана , "92 година , късо (ако е от значение) Още като го купих имаше следния проблем - на ниски обороти - около 1800 - 2000 , почти без газ забива рязко двигателя за момент и без намеса ( без да променям педала) се оправя сам. Това се случва без някаква причина - когато си поиска - само на ход , независимо on- или offroad. Колата беше с ужасна "система" от аларма , тромби ( а ла Луи Финес
) , сирени 2 вида! Реших , че е много натоварена и специалист премахна всичко това ( 5 кг. бяха само кабелите!
) - остана на оригиналния клаксон и без аларма в момента - никакъв ефект. Ходих при майстор, който включи колата на "детектора на лъжата " , повозихме се малко с включена диагностика , направи си номерата Паджерото и майстора каза : " всичко ти е наред! Дигателя си работи перфектно и има ресурс над 95%. Ама , сложи добавка да изчисти инжекторите все пак." Е - сложих добавка , изгорих един резервоар бензин - няма разлика. Ускорява си добре за 22 годишен автомобил , няма пушеци на ауспуха , не прекъсва в други режими или в покой в тези обороти. Много ми пречи особено на равно с камъни или дупки - когато не ми трябват обороти и просто е необходимо със съвсем малко газ да карам - на първа или втора - не само , че забива предницата , ами се получава удар в дифовете , което хич , ама хич не ми харесва! Тук - в Добрич - мисля изчерпах за сега възможностите ( или поне тези , които аз знам ) за корекция на проблема , затова моля за помощ от знаещите хора във форума! Не разбирам нищо от автомобили ( освен да ги карам
) и затова ако имате съвети , моля да ми се обяснява като на първокласник! Ако трябват още пояснения ще ги дам стига да мога адекватно да отговоря.
Благодаря на всички включили се със съвети!!

Коментар