Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хайде и аз да се похваля!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Хайде и аз да се похваля!

Време е и аз да се похваля. С помощта на колегата Бързашки - бях го помолил за предварителен оглед - се сдобих с Паджеро 2 V6 3000. Джипката ще се използва за разходки в гората с кратки престои на някоя полянка за проверка я на валандер , я на скара (както дойде). Нямам намерение да се вкарвам в дълбоки коловози и кал до прозорците, но е добре да имам все пак някакъв шанс да се измъкна, ако се натреса на дърварски коловози. Не е основна кола. По тази причина годината на раждането и ме устройва напълно , а тя е 1992. За толкова старо Паджеро е учудващо запазана и с много малко "ръждиви" забележки. Най- важното за мен беше колата да е със здрав мотор и сравнително здрава рама. Особено като се има предвид , че преди това бях с Витара 1.6 8V 1989г. Ето малко снимки за начало:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4333.jpg
Прегледи:1
Размер:113.5 КБ
ID:6041903Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4334.jpg
Размер:119.1 КБ
ID:6041904Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4335.jpg
Размер:132.7 КБ
ID:6041905Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4337.jpg
Размер:135.3 КБ
ID:6041906Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4339.jpg
Размер:117.3 КБ
ID:6041907Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4340.jpg
Размер:112.0 КБ
ID:6041908
    Естествено салона се нуждае от сериозно почистване , ноо - напролет , че сега рискувам да не изсъхне цял месец. Може би за да е запазено Паджерото така има значение , че е било пилотна кола на фирма за контрол на пътно стрителство - не знам. Имам дори жълта лампа на магнит за тавана!!. Екстри има един куп - амортесйори на седалките и отопление , 3 нива на окачването , блокажите - междинен диф и заден диф 100% твърд и т.н. иии разни копчета , които не знам за какво са. И тук следва първия ми въпрос към знаещите : това копче до регулатора на нива твъдост на амовете какво командва ? - снимка -Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4343.jpg
Размер:137.7 КБ
ID:6041922 А това се намира в дясно на волана , долу :Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC_4344.jpg
Размер:69.0 КБ
ID:6041923 и за него нямам никаква идея! И двете "цъкат" , но нищо не се случва. Моля , ако някой колега има идея какви са да ми подскаже! Голям майтап беше с темпомата!!. Имам и П4 с темпомат , но се командва коренно различно! П4 ми е автоматик , а това е "ръчка" , та - научих аз как се пуща все пак , но като не знам , че с влючен темпомат и ръчка не се изключва скорост!! - Като тръгнаха едни обороти на мотора!!! Е, реагирах що- годе бързо , та ми остана само стреса за момент!. Ще се опознаваме още с П2! Естествено преминах през смяна на разни течноси , масла и ремъци. Предстои ми да хода на проверка на инжекциона , че нещо ми "забива" колата на низки обороти и то когато си реши - кофти е за дифовете,че се получава нещо като удар от рязкото спадане на оборотите. Дано да е там проблема и се реши бързо и успешно ( нямам понятие от двигатели и въобще от коли ) Ами - това е ! Ще питам сигурно за разни неща , но за сега - толкова. По-късно ще има смяна на гуми и т.н. , ама съм поизчел някои неща, та долу- горе знам какво ми трябва.
    Използвам и тази тема да благодаря на Бързашки и на Николай Бочев , че ме свърза с него!
    Последно редактирано от Борислав Бонев; 18-01-14, 17:18.
    Б. Бонев
    0осем88две6шест71три

От: Хайде и аз да се похваля!

Това копче под подлакътника най-вероятно ти е за духалката закъм задните седалки. Поне при служебното П2 дълга база е за това, ако и да не работи. Виж това при волана е някакво побългаряване, дявол знае за какво е...

ПП - Честито и само хубави изживявания Голям съм заплес...
    What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Честито! Колко кончета е мотора?

Коментар

Честито. Много безаварийни километри!
        Nissan Terrano 2.7 TDi
        ----------------------------
        Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

150 кончета, ако всички са живи , де!
          Б. Бонев
          0осем88две6шест71три

Коментар

Първоначално публикуван от swartalf Преглед на мнение
            Това копче под подлакътника най-вероятно ти е за духалката закъм задните седалки. Поне при служебното П2 дълга база е за това, ако и да не работи. Виж това при волана е някакво побългаряване, дявол знае за какво е...

ПП - Честито и само хубави изживявания Голям съм заплес...
            Благодаря! Не е побългаряване. Паджерото е снето от учет на 23.11.2013 ( австрийски печат) , а на 20.12. 2013 е внесено в Бг. А за духалката - може!! За сега не работи вентилатора на отоплението , та може затова да не става нищо. ЪЪЪ и Паджерото е късо - и те ли имат духалки за задните седалки?
            Б. Бонев
            0осем88две6шест71три

Коментар

Ами при дългата база под подлакътника отзад има духалки като тези на таблото за пасажерите на задната седалка, плюс плъзгач за контрол на температурата - не знам при късата база има ли? Във всеки случай не мога да измисля за какво друго може да е... Отделно има и копче отпред маркирано като за задната духалка, като и при нашето не работи
              What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Честито колега,на много добра машина си попаднал.Много ме радва,и аз съм мераклия за такава.Със здраве да си я караш.
                MITSUBISHI L200 2.5TDI, ГАЗ69 с 2.5tds,X5 - Тихомир Камарашев 0886841426

Коментар

Честито.На моето това копче под подлакътника е за прибиране на антената.Антената ми излиза с пускането на радиото, а от копчето мога да я прибирам докато радиото работи.

Коментар

Първоначално публикуван от alex1972 Преглед на мнение
                    Честито.На моето това копче под подлакътника е за прибиране на антената.Антената ми излиза с пускането на радиото, а от копчето мога да я прибирам докато радиото работи.
                    Благодаря , колега. При мен не е това. Абе , явно са слагани копчета където и каквито им дойде на предишните собственици! Ще се търси кое какво командва... Аз открих , че имам 3 (три!!) вида тромби и сирени!! Или тези в Австрия са много глухи , или хората са се кефили на разни тромби и сирени. Здраве да е!
                    Б. Бонев
                    0осем88две6шест71три

Коментар

Честито ! На някои П2 ,до копчето за надървяне на амортисьорите, е копчето за повдигане на колата,но това е много рядка екстра.Ако тя е налична, на оборотомера трябва да има индикатор със стрелки нагоре и надолу.

Коментар

Благодаря! Аз май нямам такава екстра - няма такива стрелки дн оборотомера! Абее, дано открия кое за какво е и ще пиша за "откритията" си .
                        Б. Бонев
                        0осем88две6шест71три

Коментар

Боби, нека много да те радва джипчето. И късите бази имат задно парно или поне аз на колкото съм виждал. Слагай ми едни малко по рошави гуми и ще останеш учуден какви възможности има в гората.
                          GSM 0877 08 99 19
                          Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Отново ЧЕСТИТО ! Милиони безаварийни, много щастливи мигове и още толкова щастливи часове в доработи и "надстройки"

Коментар

Благодаря Ицо , благодаря Ванка! Полека- лека обслужвам Паджерото ( нямам много време последните дни). Останаха още някои неща да се дооправят и ще решавам гумите - планирани са! Днес трябва да се реши проблема с вентилатора на парното и ще разбера за това копче на подлакътника дали е за духалките на задните седалки. До тук стана ясно , че има някаква шантава аларма на Bosh , но нямам дистанционно за нея и ще бъде отстранена заедно с GPS системата за следене и една специфична антена на люка. Надявам се техника да махне и няколко тромби и 1-2 сирени , че ми идват в повече.
                              Б. Бонев
                              0осем88две6шест71три

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X