По традиция - захладня времето, и се появи дерт с паджерото.
Тоя път - няма парно.
Само отпред!!!!
Изходна информация:
Паджеро 2 - 1995 година, десен волан, дълга база, двузонов климатроник с ето такова управление

снимка на задния блок за управление нямам.
Проблема - отоплението отпред не работи.
В събота и неделя карах джипа - асфалтово - и си работеше много добре.
Отоплението отзад работи.
В понеделник - отопление отпред категорично няма - духа си външен въздух.
В режим охлаждане - климатик - определено си работи изстудяването - и отпред, и отзад.
Това, което проверих, са два предпазителя - не знам какво предпазват №№16 и 18, но в инструкциите пише, че са за преден и заден отоплител.
Е, здрави са и двата.
Антифриз има, колкото трябва да има.
Относително пресен, но това не трябва да е причина да не работи парното.
Входната тръбичка в предното радиаторче е гореща, изходната - не.
В достъпната литература, в глава "Отопление и охлаждане" охлаждането е разписано в максимални подробности, но за отоплението не се споменава нищо.
Молбата ми, ако някой се е борил с такъв дерт, да даде съвет - накъде да задълбавам?
Управление, клапан за врялата вода, някъде скрит предпазител или слабо място в системата?
Това, че климатроника е с такова управление, като моето, предполага ли друг тип управление на системата ( спрямо обикновения климатроник с многото копчета? )
Давайте акъли, че ще ми замръзнат жената и децата..
Тоя път - няма парно.
Само отпред!!!!
Изходна информация:
Паджеро 2 - 1995 година, десен волан, дълга база, двузонов климатроник с ето такова управление

снимка на задния блок за управление нямам.
Проблема - отоплението отпред не работи.
В събота и неделя карах джипа - асфалтово - и си работеше много добре.
Отоплението отзад работи.
В понеделник - отопление отпред категорично няма - духа си външен въздух.
В режим охлаждане - климатик - определено си работи изстудяването - и отпред, и отзад.
Това, което проверих, са два предпазителя - не знам какво предпазват №№16 и 18, но в инструкциите пише, че са за преден и заден отоплител.
Е, здрави са и двата.
Антифриз има, колкото трябва да има.
Относително пресен, но това не трябва да е причина да не работи парното.
Входната тръбичка в предното радиаторче е гореща, изходната - не.
В достъпната литература, в глава "Отопление и охлаждане" охлаждането е разписано в максимални подробности, но за отоплението не се споменава нищо.
Молбата ми, ако някой се е борил с такъв дерт, да даде съвет - накъде да задълбавам?
Управление, клапан за врялата вода, някъде скрит предпазител или слабо място в системата?
Това, че климатроника е с такова управление, като моето, предполага ли друг тип управление на системата ( спрямо обикновения климатроник с многото копчета? )
Давайте акъли, че ще ми замръзнат жената и децата..
Коментар