Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Паджеро 2 - проблем с парното

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Паджеро 2 - проблем с парното

По традиция - захладня времето, и се появи дерт с паджерото.

Тоя път - няма парно.
    Само отпред!!!!

Изходна информация:

Паджеро 2 - 1995 година, десен волан, дълга база, двузонов климатроник с ето такова управление

снимка на задния блок за управление нямам.

Проблема - отоплението отпред не работи.

В събота и неделя карах джипа - асфалтово - и си работеше много добре.
    Отоплението отзад работи.
    В понеделник - отопление отпред категорично няма - духа си външен въздух.

В режим охлаждане - климатик - определено си работи изстудяването - и отпред, и отзад.

Това, което проверих, са два предпазителя - не знам какво предпазват №№16 и 18, но в инструкциите пише, че са за преден и заден отоплител.
    Е, здрави са и двата.

Антифриз има, колкото трябва да има.
    Относително пресен, но това не трябва да е причина да не работи парното.

Входната тръбичка в предното радиаторче е гореща, изходната - не.

В достъпната литература, в глава "Отопление и охлаждане" охлаждането е разписано в максимални подробности, но за отоплението не се споменава нищо.

Молбата ми, ако някой се е борил с такъв дерт, да даде съвет - накъде да задълбавам?
    Управление, клапан за врялата вода, някъде скрит предпазител или слабо място в системата?

Това, че климатроника е с такова управление, като моето, предполага ли друг тип управление на системата ( спрямо обикновения климатроник с многото копчета? )

Давайте акъли, че ще ми замръзнат жената и децата..

От: Паджеро 2 - проблем с парното

Бъъъ .. клапи въртят ли се нагоре надолу- на не е блокирало нещо механично в таблото? Инак и мойта отвреме навреве усещам че ми вкарва свеж въздух, но не е неприятно, а и като врътна на мах работи добре (пу-пу!)
    Защо не погледнеш из английските форуми. Мен ми се чини че е някакъв скапан датчик из купето - който дава грешна информация и мозъка пуска мечките. Филтър на купето проверен ?

Коментар

Пропуснах да сложа в изходната информация - клапите работят - въздух отвън, отвътре, отгоре, отдолу, само преден джам - всичко е ок.
      Филтър на купето не знам да има, ама дори да има, не ще да е от него.

Някак рЕзко изчезна топлото.
      Датчика за температурата отпред се намира до врътката в блока за управление, с която се определя температурата. За отзад не знам къде е, и има ли, ама отзад е топло.

POCUK го почвам утре. Вчера жената рече, че е хладилник в колата, днес след работа успях да огледам това, което съм докладвал по-горе.
      Благодаря ти.

Коментар

по другите форуми - въздушен джоб, кофти капачка на радиатора, сдал термостат, Някъкви вакууми (vacuum solenoids)
        Също скапано моторче което отваря клапата за въздух http://wiki.answers.com/Q/Misubishi_...he_time#slide1

Коментар

Повечето от тези неща отпадат автоматично, защото отзад топло има - само отпред си духа външен ( или вътрешен) въздух.
          Притеснен съм от студения маркуч на излизащата охладителна течност от радиаторчето отпред.
          То изведнъж не може да се запуши, ама ще ровя да видя как се управлява дебита на антифриз през него.

Коментар

Пробвай да помиеш системата - може да има въздух в него или да е натъпкало боклуци от неползване лятото. Странно е как отпред няма пък отзад има парно. Ако го спреш отзад не пуска ли топло отпред?

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              ...Притеснен съм от студения маркуч на излизащата охладителна течност от радиаторчето отпред.
              То изведнъж не може да се запуши, ама ще ровя да видя как се управлява дебита на антифриз през него.
              Вени, тука е проблема на 100% . Нямаш циркулация през предното радиаторче.
              Предното е независимо от задното парно (имам предвид, че са вързани паралелно към малкия кръг, не последователно), така че е напълно в реда на нещата да не работи само едното от тях, а другото да си е ОК.
              Не съм сигурен дали има кранче преди радиаторчето. Ако няма значи се е запушило или има въздушна възглавница.
              Успех!

Коментар

Лошото е, че никъде в схеми не съм виждал управление на магнет-вентил за топлата вода или за управление на клапи за въздуха. Дори и с вакуум да се управляват, пак трябва да имат и електроуправление

Коментар

На мерцедесите е направено с електромагнитни клапани, които имат навика да блокират. Оправят се с почукване първия път, и после - отваряне и почистване.
                  Лошото е, че не мога да видя по схемата такива - такъв - по-скоро - вентил, който да поразчопля.

Малка е вероятността да се е запушило нещо - в неделя следобед джипа си го карах аз, и парното си му беше много добре. В понеделник сутринта парно няма.

Не съм правил нищо по охладителната система, нямам утечки и загуби на антифриз. Доколкото знам, и системата си се обезвъздушава сама, така че отпада и въздушната тапа като вероятност.

Утре ще чета повече.
                  Последно редактирано от Veni1; 22-10-13, 21:40.

Коментар

Като разцъкваш копчетата по управлението не чуваш ли моторчета, стъпкови или обикновени?

Коментар

В интерес на истината, не съм се заслушвал никога.
                      Сега пратих жена ми да изследва, обаче и тя не чува нищо като звук от изпълнителен механизъм. Явно не се чуват, защото си работят тия неща - посоката на въздуха се сменя - горе, долу, от вън, рециркулация, само на предното стъкло.

Продължавам с четенето - засега нищо не съм открил.

Коментар

Малка е вероятността да се е запушило нещо - в неделя следобед джипа си го карах аз, и парното си му беше много добре. В понеделник сутринта парно няма.
                        В този ред на мисли да ти кажа какво ми се случи преди 2 зими. Една сутрин парното духа студено, а само 12 часа преди това всичко беше нормално. Накрая когато отворих термостата изненада беше запушен от стопкана стара хартиика, на която си личаха някакви японски писаници. Не знам как се беше озовала там. Мисля, че ще е добре да провериш дали нещо не се е запушило.
                        Y61

Коментар

Ами не е невъзможно, но първо ще потърся по-лесния път.

По неведоми пътища предния радиатор на парното се сдобива с въздушна възглавница.

Не разбрах откъде, по какви причини, и защо. Повечето от пичовете с такъв проблем са ровили нещо по охладителната система преди това.
                          В английския форум дават няколко начина за обезвъздушаване, като най-простия сега ще поръчам на жената да направи.
                          Най-трудния е прекъсване на достъпа на топъл антифриз до задния отоплител, при който целия поток минава през предния, и това нещо разкарвало евентуални запушвания.
                          И, естествено, ще пиша за резултата.

Коментар

Това с парното на Мастурбишито, вече го ядох. Оказа се клапата за топло/студено. Тези автомобили НЯМАТ кранче(клапан) за водата и са само на въздушна клапа. Задвижката и се пада от горната страна на отоплителното тяло и за да я достигнеш трябва да свалиш жабката. (Това ако имаш талант за гинеколог.) Ако нямаш такъв, просто сваляш целия преден панел, взимаш си нужното количество бири, разкарваш празноскитащите наблюдатели и го почваш. Вероятността за лоши връзки, хлабави клеми, окиси и т.н. е минимална (все пак не е руски или американски "автомобил"). При мен се оказа монета от 2евро, вероятно изпусната във вентилационния отвор
                            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

По неведоми пътища предния радиатор на парното се сдобива с въздушна възглавница.
                              Нали си забелязал, че такива оплаквания обикновено водят до кофти работи? Пу, пу...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X