Щом има компресия трябва да се отварят. Импулс има,но дали отваря дюзата? Що не ги измъкнеш малко,колкото да се види дали пръска и да врътнеш на стартер.
Пичове, всички тези неща за клапани, дюзи и свещи могат да се видят на компа или тестера, щом е OBD съвместим. Няма нужда от тези опасни операции. Например с ваденето на кабела от бобината има 80% шанс да се е** м****** на бобината.
OBD е страшна благина, само трябва да има някой да чете и тълкува правилно данните.
A клапаните как ще ги види с тестера?
Някои коли си следят дюзите и може да видиш прекъснат кабел на дюза,но за паджерото не знам. При опита ми с японски коли по-скоро не.
Стига се и до тях, косвено разбира се. На втора банка веднага ще изпищи ламбда преди или след катализатора. Ще скочат късите и дългите тримове на closed loop fuel metering. Като се изключат другите вероятни причини и се стига до клапаните. И лекарите действат така. Невинаги има ясни данни.
вече съм сигурен че пролема не е в мотора,на 5и 6 цилиндър завихме компресомери и запалихме абсолютно еднаакви показания
възможно ли е импулса на дюзата да не е когато трябва
Ако само за 6-ти се съмняваш и само на празен ход, може да дърпа въздух през гарнитура на смук. колектор.
Дюзите се управляват директно от компа. Няма как само на една да промени момента на впръскване. Може обаче до нейния конектор да не ходи достатъчно напрежение от лоши връзки или утечки към маса.
Не е слагана газ,джипа идва с този проблем от Англия.Направи ми впечатление че маслото и въздушния филтър са нови,и си мисля дали е възможно да е
пил водичка
Коментар