Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотомера на Пинина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с оборотомера на Пинина

Системата GDI няма нищо общо с нормалните бензинови горивни системи!
    Изключително много се внимава с горивата защото последиците са големия нагар по всмукателен и изпускателен кулектор, образуване на ръжда по ламелните клапи на горивната помпа и горивната рейка водещи до спад на налягането на горивото.И в двата случая се получава въпросните маймунщини с оборотите като при затлачването от нагара мотора губи осезаемо тягата.Освен всички гадости има една кутийка управляваща дюзите която при сериозен скок в дупка се на..ра и колата гасне (тва за да е пълен хауса).Не си правете експеримени с този мотор за да не се чудите после как изобщо да го подкарате!
    Закарайте го на човек ,който предварително сте проверили и сте сигорни , че разбира от GDI!!!
    П.п. Нищо лично към колегите по занаят но на мен ми отне 4 години да разуча въпросната система от- до и въпреки това избягвам да си играя с нея!
    Uaz 469 2.4 D MB
    KTM 600 ROTAX
    Hyundai Terracan 2.9 CRDI- 2 бр.
    Иво 0 9 8 осем 9 4 4 2 седем 9

Коментар

Абе Dj-я няма навика да плещи глупости, та твърде вероятно е точно каквото ти е казал. Пловдив не ти е чак толкова далеч, Милен също е много сериозен и е много в час с марката, по-горе му имаше даден и телефона, ако държиш (или баща ти) на второ мнение, уговорете си час и се разходете.
      Невнимателното боравене с тия моторчета излиза МНОГО по-скъпо. Имат генетична непоносимост към майстори с жигуладжийски навици. Не, че има проблем с ремонта, просто си искат внимателно четене и спазване на мануалите и сервизните бюлетини. Ако майсторите са от типа "А, бал съм го, врътни тука, требе да стане", жална майка.
      От там нататък - ти си знаеш.
      Успех!
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

ето едно интересно четиво където се потвърждава и това което казах по-рано
        http://www.mycar.net/volkswagen/6866031.html

Коментар

В смукателния колектор се събира нагар достатъчен да напълни кофичка от кисело мляко.Какво ли ще се случи когато почистващата добавка го дигне и набута в клапаните ?
          Uaz 469 2.4 D MB
          KTM 600 ROTAX

Коментар

Далече съм от желанието да експериментирам. На баща ми му теглих една майна с всички екстри щото ме вбеси с философстване.
            Аз ще си направя ремонта другия месец кат събера парите. Съмнявам се диджея да ме лъже. Много хубави неща съм чел за него.
            До Пловдив за второ мнение може и да се разходя другата седмица. И след това е ясно.

Дядо Владо, тебе трябва и да те черпя. Нека да се пооправи времето и ще ти дойда на гости.
            Mitsubishi Pajero Pinin 1.8GDI

Коментар

Надявам се да се сте ме разбрали погрешно, нито оспорвам диагнозата на специалистите...
              Просто се опитах да дам възможно и ефективно решение на проблема. Киселото мляко - не знам как го измери точно, но ако беше съвсем задръстен мотора - щеше да гасне и да му дава грешки.
              А почистващата течност разтваря маслените отлагания (затова препоръчах да се смени и PCV клапата също) и те после се смесват с горивото и изгарят - и оттам през ауспуха - затова казах че пуши яко синьо още 10 минути след това. Това не са камъни или стружки за да нанесат повреда на цилиндрите.
              Преди да напиша горното порових да проверя дали за GDI няма някаква особеност при процедурата за да не подведа колегата и не видях нито едно мнение да описва нещо дори и далеч подобно явление.
              Вярно първия път и аз гледах стреснато когато ми направиха процедурата в сервиз - така че прекрасно го разбирам собственика на колата. Но всеки решава за себеси.

Успех в борбата с нагара и поздрави на Тимби - скоро му пращах един сервизен мануал за 6G75 - дано да го е получил.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                Надявам се да се сте ме разбрали погрешно, нито ....
                offtopick: ако имаш предвид моето изказване, спокс, не се отнася до твоето Притесниха ме "половинката" майстори, които спомена колегата, пуснал темата. Патил съм си, и като следваща инстанция и като собственик на нещо, минало преди това през подобни... много псуване и излишни разходи, безотказно и винаги.

За пяната не коментирам, защото не знам нищо по въпроса. Признавам си, леко съм с едно наум, но все пак не коментирам.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Щом не влиза в closed loop значи има проблеми и записани грешки. Щеше да ми е интересно да ги чуя. Дали ти ги е казал диджея?

Коментар

Той доста неща ми обясни. Не влизаше в closed loop. Стоеше си в open loop. Обясни ми надълго и на широко принципа на работа на GDI двигателя. Смуче въздух през ауспуха дори.

Коментар

Не точно през ауспуха но от там натрупва толкова много нагар в смукателя и става нещо подобно на въглища .Затова и не предпоръчвам употреба на почистващи добавки директно през въпросния колектор
                      За да спиш спокойно си накарай майстора да изчисти ДВГ-то от саждите и после периодично можеш сам да си правиш профилактиките с добавка .Накарай го също да отвори управляващия модул на дюзите и с горещ силикон да залепи жълтите кондензатори който от тежеста си при тръсване имат навика да се късат и проверете горивния филтър , който е в резервуара и играе ролята на кошница дали изобщо е сменян скоро , че обикновенно не е !
                      Uaz 469 2.4 D MB
                      KTM 600 ROTAX

Коментар

Помпа за високо налягане - мир на прахта и .Утре съм при Милен под тепетата, дано успее да вдъхне живот.

Коментар

След Милен, всичко е по учебник. Единствено съжалявам , че не отидох по рано при него. Нищо , ще си знам за следващия път.

Коментар

Всичко е добре, когато завърши добре. Честито.
                            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X