Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с оборотомера на Пинина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с оборотомера на Пинина

Някъде бях чел тема за подобен ако не и същия проблем, но не я намирам нито тук нито в Мицубиши форума.

Та: Оня ден замина джамбазкия акумулатор и днес сложих нов. Не знам дали преди е било така, честно чак сега го забелязах. Когато запаля оборотомера отива на 1-1500 оборота и се мести периодично
    между тези обороти, както и звука от двигателя се променя в зависимост.Това е при напълно спряла кола, изключена от скорост с или без крак на спирачката.

След известно време (2-3 мин) спира на около 1000 оборота но не стои стабилно а мърда леко от време на време. Къде може да е проблема? И страшно ли е?
    Mitsubishi Pajero Pinin 1.8GDI

От: Проблем с оборотомера на Пинина

Оборотомера е много податлив на промени в тока, така че може да е електрически проблем. Особено пък след като казваш се е случило след смяна на акумулатор. Виж дали акумулатора е вързан както трябва. Може да провериш и заземяването на двигателя.

Възможно е и да е от самия оборотомер, ако е пукнат някой резистор отзад. Тогава се сменя оборотомера, защото иначе са доста чупливи и не са лесни за поправка.

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
      Оборотомера е много податлив на промени в тока, така че може да е електрически проблем. Особено пък след като казваш се е случило след смяна на акумулатор. Виж дали акумулатора е вързан както трябва. Може да провериш и заземяването на двигателя.

Възможно е и да е от самия оборотомер, ако е пукнат някой резистор отзад. Тогава се сменя оборотомера, защото иначе са доста чупливи и не са лесни за поправка.
      както и звука от двигателя се променя в зависимост.
      Колега защо не четете преди да пишете.
      Най вероятно е "стъпковото моторче". Но е добре да кажат знаещите.
      MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
      (А1+)
      О877ООО98О

Коментар

някъде го бяха нарекли "неспокоен не знам-си-какъв-си" обаче и не намирам темата, да му се не види. Човека беше описал същия проблем. Промяната в звука е все едно съвсем леко пипам педала на газта.
        Понеделник ще ходя на доктор да каже той. Надявам се да не е нещо сложно и тежко.

Коментар

Покарай поне 100 километра и тогава ходи при майстори.
          Имах такъв проблем с галант и се оправи след като минах стотина километра.Компютъра си правел сам некакви настройки.
          Ако при топъл двигател в движение изключиш от скорост и угасва е стъпков мотор.Само от смяна на акомулатор нищо не трябва да се повреди.
          иво димитров-0898 472 158

Коментар

Колегата е с GDI двигател. Няма никакъв стъпков мотор. Порови се във форума Митсубиши - Каризма. При смяна на акумулатор задължително се прави опознаване на дроселовата клапа.

Коментар

Ами тия два дена мисля, че ги минах тия километри и забелязах,че се държи така само при студен двигател. След загряване се държи нормално или поне така си мисля.
              Забелязах друго: скоростите са късички и 5та ми минава след 80км/ч обаче с педал до асфалта стига до 100км/ч и 3000 оборота и от там на татък се държи като автопилот
              не ги минава докато не отпусна педала на газта поне наполовина и не започна да натискам отново. Тогава ускорява нагоре нормално на 140 вече гащите ми се чувстват
              притеснени и спирам на подавам газ. Като возене е супер дори при висока скорост. Сега ще проверя един съвет на Милен от Мицубиши форума за GDI двигател тест на оборотите
              и ако не е така както той го описва ще мина през чичо доктор да видим дросела евентуално.

Коментар

В "другия" форум се говори за дросел евентуално. Обади се на Milen_z (тел.0889755500). От Пловдив е човека. Лично аз не го познавам.
                Успех.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Милен ми е далеко, сигурно ще ходя при DJ ама след Румъния другата седмица. Въпреки че сега се държи в ред както трябва, само на студен старт подскача. Загряла е като по учебник.

Но това с ограничаването на оборотите над 100км/ч ме дразни.

Коментар

Бях на доктор, при DJ_Tymbi диагнозата е сериозна. В понеделник влиза в бокса най-вероятно.

Коментар

Първоначално публикуван от voododoll Преглед на мнение
                      ...... диагнозата е сериозна......
                      Kажи я де
                      0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Нагар по червата на двигателя и той работи на 68 %, гори масло запушени клапи или нещо от сорта. Досега водих спорове с баща ми, и той държи да
                        закара колата на друг доктор. Понеже той ще плаща ремонта. А той и неговите майстори са по половин работа. Ама за съжаление заедно
                        не вършат цяла. Така , че току виж "друго" се окаже.

В момента двигателя работи на open loop режим и не превключва.

Коментар

преди да се впускаш в излишни ремонти пробвай това:
                          що не му ръгнеш една добавка - Seafoam
                          - ако няма такава в БГ , може да се намери произвадна.

слагам го като добавка в горивото а и отвреме на време на старата кола като почнеше да ми гасне (на празен ход работи и като включа на скорост - гасне) му правех интервенция през маркуча за вакуума на сервото - дето влиза във въздушната предкамера air-intake . На работещ мотор .. откачаш маркуча дет се забива у тенджерата на сервото и прави вакуум. Другия му край отива в air intake-a. Оставям да всмуче внимателно и помалко около 1/3 шише ... подавам малко газ да не гасне че почва да се дави . Като го дръпне ... гася и оставям около 10 мин да седи. После паля - пуши синьо като за световно (нема да му се плашиш ) около 15 мин , ама чисти вътре камерата екстра и работи после мотора без грижи, че даже (неизвестно за мен каква е връзката) даже автомата сменя по-маззно и плавно. Лесна и бърза процедура е и си струва преди да му се метнеш сериозно - Ефекта е моментален.

А преди смяна на маслото ... сипмвам също Seafoam-а в маслото към 1/4 шише.. да поработи 1 ден с него и после смяна. Чисти идеално според мен щото маслото излиза още по-черно. Ако тъпче масло и маслени пари в интейк-а може да помислиш за смяна на PCV клапата - лесен ремонт е и е за без пари.
                          Последно редактирано от Slick; 26-03-13, 21:24.

Коментар

Първоначално публикуван от voododoll Преглед на мнение
                            Понеже той ще плаща ремонта......
                            .....може и да е прав.......докарай я да и се порадвам.....
                            0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Метнах един белтък и за GDI моторите и по другите форуми ..
                              всмукването на добавка като SeaFoam през вакуум маркуча е единствения бърз лек. Е, може и разглоби-почисти... избираш сам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X