Обява

Свий

Няма добавени обяви.

Не ми светят светлините за заден

Свий

X
- 

Коментар
 - 

От: Не ми светят светлините за заден
Taка ката гледам сигурно не ти свети и индикатора за включено 4Х4. Едната от тези букси е за това, а другата не знам. Лошото е, че за Паджеро 1 2.5 нямам схеми. Трябва да сляза в канала и да огледам по моето кое къде е. Също лошо е и че по твоето са правени доработки.
Тези букси са били с по 2 извода, като масите стоят, а активните краища са откъснати. Почисти ги и ще ги видиш.
Коментар
 - 

Да не ми свети и за 4x4. Значи въпросният кабел който е със стопени кабели и със свързаните букси не трябва да са така вързани както е направено. Предполагам, че в този кабел трябва да се включат кабели от датчиците (който са откъснати). Ако ги отвия дали ще потече масло, та евентуално да видя ако мога да измисля нещо да сложа кабел или да си взема нови датчици.Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD
Коментар
 - 

Да, превключването на задна става в скоростите, няма какво да търсиш по раздатката. Говоря по памет де, нямам никаква сламка пред мен, а нямах време да лазя под моя
И не търси кабели, може и те да са отскубнати, търси изводи по кутията.
Ето как трябва да изглежда самият датчик
http://www.google.bg/search?hl=bg&gs...w=1024&bih=602Последно редактирано от Паджеровод; 11-04-13, 10:27.
Коментар
 - 

Колега намерих прословутия датчик, замерих го с мултицета и работи:
Само ще те помоля ако ти е възможно да погледнеш на твоето къде отива кабела (ако е възможно и някоя снимка) защото си нямам на идея къде ще трябва да го бодна.
А сека да кажа за тази букса:
Тези дето са със зелено като ги дам на късо светка това за 4х4, а червените като ги укъся не ми свети нищо по тъблото. Ще видя сигурно и това за 4х4 ще си оправя по на там, но сега искам първо да си оправя светлините за заден.
п.п. Много ще съм ти благодарен ако помогнеш с малко инфо къде да бодна датчика за да бъде пълноценен

Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD
Коментар
 - 

Виж тук
https://htftp.offroad-bulgaria.com/p...iring-diag.pdf
На 42-43 страници е схемата и там е задната светлина, но това е за 2.6 бензин. Мисля, че е същата и за 2.5 дизел.
Коментар
 - 

Мислех да си оправя светлините за заден дето са си оригинални и от дясно в бронята да си сложа допълнителен бял и да го вържа към тях, а от ляво за мъгла. Тези в момента са вързани със спирачката (така си го взехме).
Та въпроса ми е ще стане ли направо да си направя нова система. Този който ще е в бронята да го вържа към датчика по следния начин:
Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD
Коментар
 - 

Ако съм разбрал правилно аз пък от твоята схема
 това най-отгоре е светлината за заден? Така ще свети, но ще си остане да свети и след като паркираш някъде и си оставил на задна скорост. Нищо не се свързва директно към акума, освен стартера. Плюс хвани някъде след контактния ключ и след предпазител.

Коментар
 - 

Значи към датчика ще пуснем кабел който има +12V само когато ДВГ работи. Няма ли да стане ако към датчика не пускаме директно 12V от акума, а кабел който има 12V намиращ се след контактния ключ?Mitsubishi Lancer Station Wagon 1.6 GLXI 16V 4WD
Коментар
 - 

Да, нали това казвам и по-горе, плюс и за датчика, и за лампата само след контактния ключ.Първоначално публикуван от _mitaka_ Преглед на мнениеЗначи към датчика ще пуснем кабел който има +12V само когато ДВГ работи. Няма ли да стане ако към датчика не пускаме директно 12V от акума, а кабел който има 12V намиращ се след контактния ключ?
Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар