Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разширители за калници

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разширители за калници

Има ли някой идея, от къде мога да си взема амове, който в разгънато положение да са по-към 60см. Може и употребявани, само да са здрави.
    MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
    (А1+)
    О877ООО98О

Коментар

Тони, проблема е голям с тези амове. За да има това разгъване, той ще е и по дълъг при сгънато положение. Намерих някакви такива дълги, но стана така, че като клекне джипа и удря в амовете. Пробвах и с удължите ли на шпилката, ефекта е същия. Според мен трябва да се преправят захватите на амовете, че да станат други. Ако някой знае как се прави най добре, нека сподели.
      GSM 0877 08 99 19
      Jeep Grand Cherokee 5.2 V8

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
        Има ли някой идея, от къде мога да си взема амове, който в разгънато положение да са по-към 60см. Може и употребявани, само да са здрави.
        Ти май си търсиш койловъри?
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Това че са по-дълги (до 3-4 см.) мисля че не е проблем, надали че се згъне толко с тези пружини.Мерих едни от Мерцедес 407(задни), като ход може да ми свършат работа, май бяха 34/57, но са и от двете страни с ухо.В краен случаи ще преправям захвата, най-вероятно на джипа, че на ама нещо не ми се струва удачно.
          (А1+)
          О877ООО98О

Коментар

Ти така и така си го почнал като камион... гледай по камионджийските магазини, примерно тук. Поне на всичките им пише размерите и са снимани с истинските си захвати. По света има доста, дето карат рейд с камионски амове, та може и да се окаже добър вариант.
            Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
              Ти така и така си го почнал като камион... гледай по камионджийските магазини, примерно тук. Поне на всичките им пише размерите и са снимани с истинските си захвати. По света има доста, дето карат рейд с камионски амове, та може и да се окаже добър вариант.
              Благодарско, но нещо не намерих подходящ.
              (А1+)
              О877ООО98О

Коментар

Според това дето си писал горе, си го навирил с 14 см. Според мен е излишно да търсиш свиване на амортисьора под 40см. Мисля, че няма да е възможно да се сгъне толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                  Според това дето си писал горе, си го навирил с 14 см. Според мен е излишно да търсиш свиване на амортисьора под 40см. Мисля, че няма да е възможно да се сгъне толкова.
                  Не знам, аз го карам минимум с 4 по около 90кг. (че често и 7бр.).
                  Трябва да измеря, сега сгъната колко см. е, преди да я сложа беше 43см., и да видим колко може да се разтяга.И по този размер май ще е най точно.
                  (А1+)
                  О877ООО98О

Коментар

Премери го, а после, като избираш амортисьора, му предвиди по 3-4 сантиметра аванс в свито положение, за да си сигурен, че покрива удар при натоварена кола. Иначе трябва да мислиш за ограничителни тампони.

Коментар

Днес измерих пружините, 350мм. сапоставени на джипа, не поставени са 430мм. , при това положение разтоянието между двато държача на амортисьора е 470мм. Това ме кара да мисля че, новия амортисьор трябва да не е повече от 550 мм. разгънат, иначе рискувам да изпадне някоя пружина.

Аето и някоя снимка до къде съм стигнал.
                      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06042013576.jpg
Прегледи:1
Размер:87.9 КБ
ID:5468766Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06042013577.jpg
Размер:79.1 КБ
ID:5468767Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06042013578.jpg
Размер:205.7 КБ
ID:5468768Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06042013580.jpg
Размер:190.6 КБ
ID:5468769Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06042013581.jpg
Размер:123.4 КБ
ID:5468770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:06042013582.jpg
Прегледи:2
Размер:212.0 КБ
ID:5468771
                      (А1+)
                      О877ООО98О

Коментар

А предницата какво ще я правиш? Нея не може да я надигнеш толкова.
                        GSM 0877 08 99 19

Коментар

Първоначално публикуван от barzashki Преглед на мнение
                          А предницата какво ще я правиш? Нея не може да я надигнеш толкова.
                          За сега ще е така, натегнал съм торсионите до край(тампона е опрял в носача).И разликата с отзад е много малка, от дясно, че от ляво съм с резервната а и тя уж е 31-ца ма е по-малка. Тук из форума четох че се реже тампона отпред и се вдига още, но за сега не ми се иска да го режа.
                          (А1+)
                          О877ООО98О

Коментар

Тук из форума четох че се реже тампона отпред и се вдига още, но за сега не ми се иска да го режа.
                            Тампонът (всъщност са два) се реже не за да я вдигнеш още, а за да ѝ оставиш поне някакъв ход надолу - иначе има сериозна опасност да се пребиеш. Мисля, че в твоя случай трябва да се замислиш за обръщане на горния шарнир, но все пак внимавай, щото влизаш в територията на извадените полуоски...

Коментар

Аз я минах тази теория с дясната полуоска макар и малкото ми повдигане /само 38 мм/ Голямо чудене беше, защо нямам предно, а всички лампички светят. Та за това искам да кажа на Тони, че ще трябва и други интервенций, ако мисли да кара така навирен. И има ли смисъл от толкова много да се повдига? Аз съм с 33-ки и 38 мм са ми достатъчни.
                              GSM 0877 08 99 19

Коментар

Аз от много време съм с натегнати торсиони, до сега не съм имал проблем(чукам на дърво).
                                (А1+)
                                О877ООО98О

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X