Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатори за 2,8TDI.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Акумулатори за 2,8TDI.

Колеги да не отварям друга тема ще питам тук. Кой вариант е по-удачен според вас - да се сложат два еднакви акумулатора по 75а или един 90а. Това при положение , че цената на двата ще бъде с около 60/70лв повече което не е от голямо значение. Става въпрос за П2 2.5ТДИ.

Коментар

Първоначално публикуван от bikerbull Преглед на мнение
      Колеги да не отварям друга тема ще питам тук. ....
      Ако автомобилът е бил оригинално с два, то по-добре си сложи също два еднакви (дори по възможност с поредни номера от едно пале).
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
        ... свързани паралено и ако са с различен капацитет единия ще презарежда винаги и ще кипи
        Абсолютно невъзможно и невярно при паралелно. Това става при последователно.
        Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
        Също и като замине единия другия заминава скоро след него..
        Това важи при всяко паралелно свързване. Няма връзка с разликите в капацитета, а дали единият е по-повреден от другия.
        Онзи ден имаше такава кола при мен, с два различни и съответните оригнални различни места за тях.
        Едиснтвено ако при палене двата акумулатора се включват последователно трябва еднакъв капацитет. Но това е екзотично и сложно, така ли е в случая?

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Ако автомобилът е бил оригинално с два, то по-добре си сложи също два еднакви (дори по възможност с поредни номера от едно пале).
          Да оригинално е с два. Въпроса ми беше по-скоро за мощността на акумулаторите. Дали два по 75а ще са достатъчни или един който е по-голям 95а например.

Коментар

Да оригинално е с два. Въпроса ми беше по-скоро за мощността на акумулаторите. Дали два по 75а ще са достатъчни или един който е по-голям 95а например.
            На кратко. Два е по-добре.
            Такъв комплект се държи като един акумулатор със сбора от амперчасовете.
            По-дълго.
            http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56270

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
              Абсолютно невъзможно и невярно при паралелно. Това става при последователно.

Това важи при всяко паралелно свързване. Няма връзка с разликите в капацитета, а дали единият е по-повреден от другия.
              Онзи ден имаше такава кола при мен, с два различни и съответните оригнални различни места за тях.
              Едиснтвено ако при палене двата акумулатора се включват последователно трябва еднакъв капацитет. Но това е екзотично и сложно, така ли е в случая?
              Майсторе,в крайна сметка кво предлагаш-два еднакви или два различни ?
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=56270
              [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
              Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

А какво ще кажете за удължаване на кабелите с цел използване на всякакви акумулатори с ляв и с десен плюс? Сега кабелите ми са толкова къси, че може да се сложи само акумулатор с ляв плюс. Може ли да се удължи + кабела или трябва да се смени с по-дълъг?

Коментар

А какъв е проблема да си купиш акумулатор такъв, какъвто е необходим?

Коментар

А какво ще кажете за удължаване на кабелите с цел използване на всякакви акумулатори с ляв и с десен плюс? Сега кабелите ми са толкова къси, че може да се сложи само акумулатор с ляв плюс. Може ли да се удължи + кабела или трябва да се смени с по-дълъг?
                    Голям избор има на акумулатори не си заслужава да правиш това упражнение с кабелите.
                    Pajero 2.8 tdi GLS къса база

Коментар

Два акумулатора в един автомобил винаги е потенциален проблем. Разбирай буквално. Аз моето Паджеро го карам с една оптима 55 aH вече четири години. Проблем никога не съм имал. Не бих сложил още 30 кг да тежат отпред без сериозна причина. В България климата не го изисква. Давам си сметка, че много по-сериозно звучи "всъдеход с два акумулатора".

Коментар

Първоначално публикуван от strugarev Преглед на мнение
                        Голям избор има на акумулатори не си заслужава да правиш това упражнение с кабелите.
                        Ами няма например AC Delco 100Ah с ляв плюс. Ама пък може да се направи компромис с друга марка или с AC Delco 90Ah с ляв плюс.
                        Просто мисля, че ако са по-дълги кабелите не е нужно да се съобразяваш ляв/десен плюс, а си слагаш какъвто акумулатор искаш (или намериш). Това при положение, че не би имало проблем след удължаването на кабелите (или цялостна смяна на плюсовия ако е по-лесно).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X