Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Акумулатори за 2,8TDI.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Акумулатори за 2,8TDI.

Извинявам се ако повтарям темата,но не намерих нищо и за това питам.
    1.Нужни ли са и двата акумулатора.
    2.Какъв ампераж трябва да бъдат.
    Карам Паджеро Спорт 2800ТДИ автоматик 2003г.
    Благодаря предварително.
    [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

От: Акумулатори за 2,8TDI.

1. Да
    2. Същите като предишните.

Пълната им еднаквост, като марка, дори последователност на серийни номера, е силно препоръчителна.

Коментар

Ако имаш 2 акомулатора стандартно, най-добре си ги запази. Ако един от тях е за смяна, сменят се и двата. Няма ампераж, има амперчас, което е друго. Слагаш най-голямото и силно, което влиза...

Коментар

Щом са сложени два - значи трябват.
        Ако не се лъжа бяха 2 x 92 Ah.
        Може да работи и само с единия. Пали и върви на 12 Волта.
        Ако са 2 бр колата е изпълнение за студен климат. Тъй като не могат да поместят акумулатор 180 Ah, слагат 2 х 90
        TТова гарантира безпроблемно палене при около и под -20 градуса ( все пак двигателя е голям дизел).
        Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Колегите са отговорили за акмулаторите,но не съм чувал за спорт 2.8 2003 г ?
          [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
          Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Благодаря за отгорорите и помоща.В талина пише 2003г и аз така го обявявам,не съм го закупил от България за да се съмнявам в реалноста на годините.
            [SIGPIC][/SIGPIC] Branko Matich

Коментар

Работи и пали безпроблемно и с един акумулатор. Проверено. Втория се отсранява лесно.
              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от Branko_80 Преглед на мнение
                Благодаря за отгорорите и помоща.В талина пише 2003г и аз така го обявявам,не съм го закупил от България за да се съмнявам в реалноста на годините.
                Ако е с десен волан и си го купил от Англия най-вероятно са написали в талона дата на първа регистрация там,защото е частен ескпорт.Не че е важно ,но е хубаво да знаеш какво притежаваш.2.8 дизел са 96-97-98г.Оттам нататък дизела е само 2.5 99-115-133 к.с.
                Последно редактирано от peterbg1; 19-01-13, 20:28.

Коментар

Първоначално публикуван от peterbg1 Преглед на мнение
                  ...,защото е честен ескпорт.....
                  Бреййй, Пешо, и такъв имало....

Ха, наздраве, приятелю.

Коментар

А чЕстен рядко има...по-често е чАстен..
                    Вени,много си наблюдателен..

Коментар

В талона пише годината на вноса в Англия/при мен 2002г/,а за акумулаторите- аз на единия съм пригодил и съм вкарал 100 amh,а другият си е 75,иначе преди това бяха 2 х 75 и нямаше никакъв проблем.Цяло лято го карам само с единия,но зимата предпочитам да са два.

Коментар

Не може два различни!

Коментар

Може.
                          И при мен са два различни и така си е оригинално - едната поставка е по-голяма от другата. Ако сложиш два големи - единия просто не може да влезе, ако сложиш два малки - единия стои смешно на мястото си - има поне три-четири пръста празнина.
                          Преди 6 месеца се наложи да ги сменям и за да сложа две стотици рязах и преправях по-малката стойка, за да влезе 100 Ah.
                          Не съм се задълбочавал да проверявам как е направена схемата, така че да позволява слагането на два различни акумулатора, но е факт че е така (при мен само с единия, не ще или да върти стартера, или не работи и не свети нищо друго по колата).

Коментар

Аз ги смених оригиналните с Оптима !Иначе не е проблем да са два различни !
                            TODAY TOMORROW [COLOR=red]TOYOTA[/COLOR]

Коментар

А,бе,сложи си два еднакви,да ти е мирна главата..най-малкото ще ги ползваш по-дълго.Оригинално са си еднакви при мен.С единия пали без проблем,ако е читав,но с 2 си е медено.Те са свързани паралено и ако са с различен капацитет единия ще презарежда винаги и ще кипи.Също и като замине единия другия заминава скоро след него..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X