Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Мотор 4D56 2,5 TDI от 99cv. на 115cv.
Свий
X
-
От: Мотор 4D56 2,5 TDI от 99cv. на 115cv.
Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнение. След това дойде време за по-голям помпен елемент, турбина и т.н.
Коментар
-
За 2.8 схемата е сходна.
Първо не се маха пластмасовия пръстен, а се изпилва до около 4,5мм, и при монтажа се връща на мястото си. Така има повече ход щифта, но без да се увеличава особено риска от пробУем. Зъбчатката не се върти обратно по часовника, даже и на тоя - мисля, че грешно си разбрал от там, където си чел. Когато я въртиш обратно по часовника, физически я вдигаш по-нависоко, в следствие на което е нужно повече налягане, за да натисне диафрагмата пружината, която седи между нея и зъбчатката. По принцип се върти половин ход по часовника, не повече, защото ще се увеличи прекалено много разхода иначе. Колкото повече ход има диафрагмата навътре в ГНП-то, толкова повече нафта вкарва в сместа при съответното налягане, а колкото по-лесно влиза навътре, толкова по-бързо стига това налягане. Друго, което се прави на 2.8 е да се завърти малко диафрагмата, така че '0'-та, която е изписана отгоре, да сочи надясно като гледаш колата отпред. И последно може да се регулира малко колко нафта пръска при нулево налягане, тоест в ниските обороти, посредством натягане на шестограма на капака над диафрагмата (вижда се на втората снимка, фиксиран е на място с една гайка).
0.9-1.0 бара налягане е разумна граница - колегите на острова масово си правят подобни тунинги (само на моделите преди ел.помпи обаче) без последици. Някои натискат и до 1.2, че даже и 1.5 бара, но не е препоръчително по принцип. Ако турбината не е в ред, охладителната система не е в ред или се кара с минерално масло вместо полусинтетика, нещата може да отидат до нова глава или турбо. Затова преди такива модификации е хубаво да се направи читава профилактика и да си сигурен в двигателя. Едно хубаво начало преди въобще да се бара помпата е обстойно прочистване на кулера с обезсмаслители/кореселин и отделяне на кръга за двигателна вентилация от този за въздушния поток преди турбото, за да не се омаслява излишно същото, кулера след него, всмукателния и камерите. Ако кулера не е чистен от доста време има вероятност да се усети много по-добра динамика на колата след тази процедура, основно при набиране и завъртане на турбината.
Тая работа с по-ниския разход е безкрайно субективна и трудно може да се провери. Каквото и да си говорим, вдигайки малко душицата на колата, няма логична причина разхода да падне. Ако пуши на празен ход и на ниски-средни обороти, си има косури двигателя и най-вероятно разхода е над нормата. Даже с промиване на кулера може да падне малко, понеже връщаш обратно почти максималния капацитет на чист въздух и подобряваш сместа, със същата нафта имаш по-добри експлозии.Мобилна Спасителна Служба "Сдружение Офроуд" - http://www.mss-offroad.org/
LZ1BGE / А+ / механик-водач MTTU Падзверо (Мк2, '94, LWB 2.8TD)
Fortune favours the bold.
Коментар
-
Първоначално публикуван от boyko Преглед на мнениеНе разбирам какво му стана на стария, като от там му даваш само повече гориво ....Последно редактирано от Сашко; 15-01-13, 07:54.Y61
Коментар
-
Първоначално публикуван от Сашко Преглед на мнениеНе си ме разбрал. Все още не съм счупил нищо по мотора или помпата. Просто продължих с прерабoтките, сложих 12мм елемент от Ивеко за да пръска повече гориво.
Вече е друга бирата,тъкмо си мислех,че ме цакаш с топла бира...Как е сега с доработката,имали некакъв живец .
Коментар
-
С моето пажеро /4Д56/ съм си правил доста експерименти- Повече гориво, надута турбина, центровки напред, назад, разни турбини от ивеко, от алфи и кви ли не дивотии... наистина се усещаше промяна, но трябва много да внимаваш как го караш. Този мотор е много надежден и много икономичен, но си иска неговото- почнеш ли да го ''пържиш'' ти го връща и понякога ти излиза през носа. За една година на моето съм вадил глава поне десет пъти .На сърбела майката му е чесането.
Борислав Борисов Русе О885 О37815
Коментар
-
Първоначално публикуван от boyko Преглед на мнениеВече е друга бирата,тъкмо си мислех,че ме цакаш с топла бира...Как е сега с доработката,имали некакъв живец .Y61
Коментар
-
Re: От: Мотор 4D56 2,5 TDI от 99cv. на 115cv.
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеИ една илюстрация на възела
o89 sedem sedem 33 986
Коментар
-
Re: От: Мотор 4D56 2,5 TDI от 99cv. на 115cv.
Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнениеНямам го на английскиВ краен случай можеш да ползваш OCR програма и после преводач, ама ще стане мазало.
o89 sedem sedem 33 986
Коментар
-
Първоначално публикуван от emo.666 Преглед на мнениеМислех да пусна още една тема, как 2,8 тди става от 115 на 145коня но при толкова негативи в тази не виждам защо да си правя труда с другата. Виж ако някой е правил нещо подобно нека сподели моля. И тази тема е само за 4d56 мотор демек стария на П2 от 91 до 99год. мисля.
Старата любов ръжда не хваща, а непоправимо гние!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар