Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПРОБЛЕМ ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА 2.5tdi АВТОМАТИК 93-94год

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПРОБЛЕМ ОХЛАДИТЕЛНА СИСТЕМА 2.5tdi АВТОМАТИК 93-94год

Първоначално публикуван от BRO Преглед на мнение
    То е то е вече го проверих купил съм и капачка и термостат Само се чудя за перката ТониМонтеро предложи нещо интересно Така че ще се поразтърся малко и ще видя дали ел или виско Това с ел перка ми звучи по добре Че не се знае на какво менте виско мога да попадна Уж авточастите са мои хора ама един път смених шарнирен болт на един авер уж хубав па излезе от ябълката след 9 км И то пред мен Хванах се за главата
    Нашия паркетник си му работи отлично виското, но лятото му сложихме и ел.перка за всеки случай Един приятел има автоморга и изрових някаква голяма метална (не знам от какво е) която пасна перфектно между радиатора и решетката
    '98г. Mitsubishi Pajero II 2.8tdi Super Select къса база фейслифт
    '95г. Mitsubishi Pajero II Super Select къса база - за "лек" offroad - coming soon :)
    И разни BMW-та...

Коментар

Аз от пред си имам перка(на климатика)като всеки друг с климатик затова я сложих отзад, така или иначе като махнах виското имаше достатъчно място.
      Без виско със сигурност ще и е по дълъг живота на водната помпа.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122011193.jpg
Прегледи:1
Размер:126.2 КБ
ID:5437770Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122011194.jpg
Размер:129.5 КБ
ID:5437771Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122011190.jpg
Размер:99.4 КБ
ID:5437772Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122011191.jpg
Размер:72.8 КБ
ID:5437773Натиснете снимката за да я уголемите

Име:04122011192.jpg
Размер:58.5 КБ
ID:5437774
      MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
      (А1+)
      О877ООО98О

Коментар

Към ТониМонтеро На снимките гледам че дефузера е по малък от радяторът и си го захванал с планки ръчна изработка Доволно ли охлажда И моят е с климатроник Не знам колко ще удължи животът на водната помпа мъ май шъ видим Мисля да търся по голям дефузер който да обхваща по голяма част от радятора и ако се налага планки да са по къси от твоите Тенкююююю

Коментар

Към БРО, такава перка намерих такава сложих. Проблеми не съм имал, за това и така ще си остане.Ако намериш перка с дифузйор който пасва точно ще е най добре.
          Аз и да намеря няма да го сменявам щото както казах и така си работи идеално, все пак на височина при мен пасна точно само ширината е с 4-5 см. по-тясно.
          (А1+)
          О877ООО98О

Коментар

Това с ел. вентилатора са глупости. Виското, ако работи коретно е няколко порядъка по-ефективно охлаждане. Далеч невинаги проблемът е в муфата. Карам 4 джипа с виско и никога муфата не се е дънила (не че е изключено) Специлано кекавият 4D56 съм го карал на Паджеро Спорт, което неминуемо вдигаше температурата преди тунела на Ихтиман с климатик и 130/км/ч. Излекува се с нова ганитура на главата и нов термостат. При тях същият трябва да започва да отваря при 82 градуса, а не както 3.0 на 88.
            Пробвал съм да прегрея 2.8 и 3.0. - не се получава
            "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега моят е 2.5 за мое съжаление не е нито 2.8 нито 3.0 А щом Тони си го ползва човека Той казва от опит Какво да търся на гарнитурата бе човек Всичко си е наред там То не е само да разглобявам и зглобявам За спорта ей така Хрумна ми и дай Не че ще даам пари за нова гарнитура Ми за кво да се чанча без смисъл Мога да му направя и основен ремонт Колко му е Със всички части под ръка и познатите ми шлайфисти Съм го направил За има няма седем дена Но трябва ли да го правя само заради една вискозна муфа батка Благодаря за съветите

Коментар

Не ти е крива муфата. Тя се проверява лесно. Освен това, когато колата се движи насрещната струя я охлажда и без перка.
                Това да махнеш капачката на радиатора на кола, различна от УАЗ не става и меко казано неразумно. Колкото до гарнитурата - ще се убедиш сам.
                За вентилатора, вместо виско - интересно защо ли много хора тук се правят на по-хитри от инженерите на Мицубиши....
                "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Колега Когато включи Перката духа със такава скорост че няма как да не забележиш кога зацепва и кога не А сега като загрее се върти без да зацепва нормално все едно не е загряла Кажи ти как да я проверя като съм видял че не върти как си трябва И друго защо със закачена каравана до морето и обратно не грееше А празен като тръгна за пампорово още на Павелско почваше да ври И във двата случая беше се появил проблема вече Просто на равен път карам по бързо и потокът въздушна струя който преминава през радяторът е по голям Така че това е още един повод за виско Кажи какво мислиш пак де

Коментар

Аз също не бих махнал виско муфата. Със сигурност е по-добре да работи автомобилът с нея. Ако все пак проблемът е в муфата, смятам за по-уместно да се закупи оригинална, а не да се прави ТНТМ. Не че няма да работи, а просто няма смисъл.
                    п.п. Колега BRO. Слагай от време на време някоя точка, че се губи началото в дългото изречение.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Карал съм много други Имам и Мерцедес и той е с виско Никога не съм се съмнявал че може да се повреди точно това Но майче може

Коментар

Благодаря колега. Ще си взема бележка. Що се отнася за ТНТМ-то. Хареса ми лафа По малките не знаят какво е Естественно, че оригинала е най добре. Още нищо не съм пипал Налегнал ме е мързелa И тези празници...... Чак след новата 2013 ще обърна внимание на Муцито

Коментар

В Сливен имаше фирма, която рециклира вискомуфи. Пращали сме на няколко камиона и се получава. Дават гаранция. Не е зле да провериш какви са цените- при всички положения ще е по-добре от някакъв китаец.
                          На сърбела майката му е чесането.
                          Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                            В Сливен имаше фирма, която рециклира вискомуфи. Пращали сме на няколко камиона и се получава. Дават гаранция. Не е зле да провериш какви са цените- при всички положения ще е по-добре от някакъв китаец.
                            Моята муфа си чака в гаража, та ако има координати на тази фирма и ме устройва, бих я пратил да я отремонтират. А дали ще я слагам после е друга бира.
                            (А1+)
                            О877ООО98О

Коментар

Първоначално публикуван от ТониМонтеро Преглед на мнение
                              , та ако има координати на тази фирма
                              Не мога да ги открия, продължавам да търся. Ако знае някой колега от Сливен да помага.
                              На сърбела майката му е чесането.
                              Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Потьрсете си и тема за видовете силикон които се слагат в тия вискота.Една тапа е,отваряш,цедиш,сипваш новото,затваряш и караш.

Има фирма и в София,Беьр Рипеьр или нещо такова,може и тях да ги проверите.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X