Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с Пажеро 2,8 - изгасва и много трудно може да се запали

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с Пажеро 2,8 - изгасва и много трудно може да се запали

Здравейте, от известно време имам проблем с Паджеро 2,8 ТДИ ( двигател 4M40) с автоматична скоростна кутия. Проблема се състои, в това че малко след като е запален ( без проблеми) и примерно си изминал 1-2 км изгасва без предупреждение, след което запалването е изключително трудно понякога съпроводено с гъст черен, понякога сивкав дим. След запалване това не се повтаря за деня, а понякога и в следващите 2-3 изкарвания.
    Колата не губи мощност, проверени са нещата в резервоара, сменян е горивен филтър, пробвано е заобикаляне на филтърното тяло, сменени са тръбичките около филтърното тяло и нищо, проблема си остава не решен.
    Въпросът ми е някой има ли опит с подобен проблем, и евентуално къде може да се търси?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

От: Проблем с Пажеро 2,8 - изгасва и много трудно може да се запали

Семеринг на помпата. Ама не е лошо първо да се потърси писаното по форума.
    Джипката гасне.

п.п. Ето и нещо от Вени. П2-вероятно въздух в системата . За едно и също иде реч.
    А и си близо до най-големия жокер (Паджеровод-а де).
    Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 18-12-12, 13:25.
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Благодаря ти за бързия отговор!
      Съжалявам, че по - рано не съм попаднал на тези теми, четох разни неща свързани гаснене от корозирали сонди и подобни неща, но тези са ми убегнали поради някаква причина.
      Така както е описан проблема прилича страшно много на това, с което се боря вече няколко месеца.
      Още веднъж благодаря за бързия отговор!
      [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Въздух ,а вече дали е от семеринга на ГНП или от горивопроводи това е друга бира.
        Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

За много години на всички, много здраве и късмет през новата година!
          Относно проблема най - вероятно е семеринга , всичко което изчетох по тази тема благодарение на колегата Стоян Боюков - Sariones... всички симптоми са на лице... масло в нафтата макар и малко ама има и ми цапа горивния филтър, проблема сега ми е да си намеря читав сервиз, който да извърши ремонта и да го направи както трябва.
          Сервиза, които ми поддържа и двете машини направо ме стреснаха като ми казаха, че за да свалят помпата трябва да разглобят половината двигател, да махат главата, после шлайфане, нова гарнитура и т.н.... нямали опит с 2.8 двигатели и явно не знаят как...
          Благодаря за мненията и насоките!
          [SIGPIC][/SIGPIC]

Коментар

Първоначално публикуван от djim Преглед на мнение
            ........казаха, че за да свалят помпата трябва да разглобят половината двигател, да махат главата, после шлайфане, нова гарнитура и т.н.... ......!
            ЕГАТИ!!!??? Тия са луди бе. Я им копирай начина на ремонтиране (стъпка по стъпка, че и какви инструменти им трябват) http://www.offroad-bulgaria.com/show...80#post1652180.
            При така описани нещата, ако ръцете не са им в г@за, няма начин да немогат да го направят. 'баси и хората има.
            Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
              ЕГАТИ!!!??? Тия са луди бе. Я им копирай начина на ремонтиране (стъпка по стъпка, че и какви инструменти им трябват) http://www.offroad-bulgaria.com/show...80#post1652180.
              При така описани нещата, ако ръцете не са им в г@за, няма начин да немогат да го направят. 'баси и хората има.
              * Ти на "майстор" да му покажеш упътване, недайси беже да му дадеш акъл , директно ти е извадил очите, ако пък е от по-злобните и стружки в маслото ще ти сипе. (Не питай, личен опит).
              Пример, оня ден отивам да ми притегнат 2 лагера на тераното, щото моя гараж беше зает, а навън не ми се мръзнеше. Е, аз си направих труда да видя какво е описано в ръководството, след това питах колегата Спарки (гурото на тераната ) и всичко ми беше ясно. Та отивам в сервиза, ония момци ме гледат, след цигара време викат давай... "Дадох" в гаража, свалиха хъба (аз само гледам), махнаха законтрящата шайба, последваха 2 стабилни удара с чук по отверка по гайката на лагера. Врътна 2 пъти гумата и вика давай така ще е. Аз въртя, тегаво ми се гледа, оня вика така се прави ти какво разбираш естествено не издържах, показах му ръководството, начина на обиране на луфта и моментите на затягане. Ония ме гледат като теле в канцелария. Взех си хъба, взех си ръководството и за 15мин пред къщи си свърших работа.Сори ако съм ве отегчил, ама напоследък бая разбирачи и "майстори" се навъдиха, та внимавайте къде ходите.

Поздрави.
              п.п. на колегата с проблема - всичко ще се орави

Коментар

Определение за МАЙСТОР: Човешко същество разбиращо от всичко включително и от неща които още не са изобретени,нуждаещо се от спешна операция за изваждане на ръцете му от задните части и доливане на акъл (ама тя тая работа не е като оная с набиването ) тъй че работата пак виси на кантар

ПП: За да ти свърши някой работа трябва същият най-малко два пъти да ти е препоръчан от различни независими източници,да му знаеш поне малкото име и поне веднъж да си пил най-малкото...кафе,бира,ракия и др. вредни течности ... с него
                >>MI SUBI HI >< ShoguN<< 3.0 V6 24, автоматик , къса база
                Защото така ми харесва...
                Телефон: НЯМАМ
                Когато немогат да стигнат нивото ти,хората започват да те плюят

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X