Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се похваля :) и веднага проблем :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Да се похваля и веднага проблем

И при мен светкаше лампата на маслото преди 2 месеца. Стреснах се и аз, но олях 200-300 мл и спря да светка. Явно му е много плитък картера на това 6G72, много се учудих като сменях маслото - само 4.2 литра, и е чуствителен на нивото на маслото.

Коментар

Извинвам се че не писах толкова време ама бях в командировка и не можех.
      Колега на мене ми събра към 4.700 може и малко повече, а по каталог го дават 4900, смених маслото и гарнитурите на клапаните ама нямах време да се поразходя за да видя дали се оправи.

Едно бързо въпросче, много ли са скъпи гумените калобрани между предните калници и двигателя и от къде мога да си намеря щипки за тях, че са ми ги вързали със свински опашки и съответно се разпраха, а едниният и без това липсва.

Взел съм си отпуск и от утре почвам сериозен ремонт, дано го стегна до края на седмицата, че пак зминавам, благодаря на всички за отговорите и се надявам че ще продължие да ми помагате със съвети и информация.

Коментар

Единият вариант е да си купиш калобрани от морга (тъкмо и щипките ще си вземеш). Другият вариант е да си ги изрежеш сам. Щипки се продават. В гр.София примерно на ул. Г. С. Раковски посока от канала към ул.Козлодуй от лявата страна.
        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Да, и си потърси маслоусойчива гума. В МикроМакс Трейд (питай Google и ще ти излезе), имат всякакви дебелини, и не е скъпа. А ще ги направиш нови и дълго време няма да имаш никакви грижи с тях.

Там и богат избор от манометри има. Всякакви. И други хитринки. Малко са скъпчии за някои неща (не за гумата - тя е на нормална цена), но пък имат много богат асортимент от какво ли не, и всичко на едно място.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Смени датчика за маслото.Същият случай, вчера на една кола след измиване на двигателя лампата на маслото светна.Смениха датчика и работата заспа.Успех!
            не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Колеги оказахте се прави, от маслото е било като го смених с 10w40 престана да светка лампата
              Почти съм на финала по стягането на Паджерото ама трудовият ми ентусиазъм секна, оказва се че нито майстора ми, нито аз мога да намеря по магазините оптяжъчна ролка на ремъка за сервото.
              Ако някой знае от къде мога да си купя/поръчам моля нека каже
              А може ли да и се избие лагера и да се смени с нов ?

Коментар

То самата помпа играе обтегач. Ти за пистовия ремък, дето върти генератора и перката ли търсиш ролка? Те са две там.
                Или за ремъка на компресора на климатика?
                LZ5ZI qth HASKOVO
                Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:E7746D0.jpg
Прегледи:1
Размер:19.4 КБ
ID:5417352
                  Ти съвсем ме обърка
                  Тази на която пише Power steering tension polley
                  Няма ли верно никой repear manual за това митсубиши, че много по лесно ще стават нещата ако имам от къде да чета и гледам, а не да налучквам

Коментар

Тука поразрови ли? За този двигател със сигурност има там. Особено в последните два поста.
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Хм.
                      Моите изглеждат така:

Ако за Спорт е друго не знам.

ПП: Това дето си го дал е за 6G74
                      Явно аз съм разбрал грешно за кой мотор става въпрос.
                      Последно редактирано от ivan4o; 19-10-12, 15:31.
                      LZ5ZI qth HASKOVO
                      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Не си разбрал грешно, само че моя изглежда така

Име:IMG_20121020_090128_0.jpg
Размер:132.8 КБ
ID:5417420
                        а ето това отдолу е въпросната ролка (втората с винта дет почти не се вижда, егати и фотографа )

Име:IMG_20121020_090106_0.jpg
Размер:62.6 КБ
ID:5417423
                        може би ролката е същата като при тебе ?
                        Успях да я намеря с доставка, ама нито срока, 15 дена, нито цената 120 лв. ми харесват.
                        Помагайте може ли да се избие лагера и някой прави ли го в София.

Адаш (и аз съм впрочем Стоян, приятно ми е да се запознаем ) верно не бях видял този пост благодаря
                        Последно редактирано от grizi; 20-10-12, 10:50.

Коментар

Първоначално публикуван от grizi Преглед на мнение
                          ...
                          Помагайте може ли да се избие лагера и някой прави ли го в София.
                          Щом човек го е набил, значи, че и човек може да го избие.
                          Вероятно е затворен с капачка, която е нитована. Разнитваш, избиваш лагера (трябва преса, или подходящо менгеме и ще излезе лесно), и обикаляш с лагера да търсиш същия. После по обратния ред.
                          Проблема е - един път, че лагерите по магазините са ментета и втори път че, такъв ремонт не е предвиден от производителя и се води ТНТМ.

Коментар

Оказа се че не може да се избие лагера, защото самата ролка е външниа му корпус, но успях да си намеря за 66лв. Коуо и си я взех.

Какви са ви отзивите за тези лагери, има ги всички ролки и други джунджории на тази марка за Паджерото и са на половин цена ?

Коментар

KOYO- реномиран японски производител на лагери.
                              LZ5ZI qth HASKOVO
                              Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

И при мен взе да премигва онази лампа за ниското ниво на маслото, а нивото е малко под максимума, сипах 10/40 суноко но май трябва мотул.Какъв мотул слагате?
                                5/40 или 10/40? двигателя е 3,5 бензин 97г
                                Дидо
                                Без Паджеро 2

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X