Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Да се похваля :) и веднага проблем :(

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Да се похваля :) и веднага проблем :(

Здравеъте колеги.

Първо да се похваля, от понеделник съм собственик на Паджеро спорт 3.0 V6 бензинка, 99г.

Много си го харесах няма ражди и тн. много му се радвам

Обаче веднага проблем, докато си карам нормално градско си върви та пее обаче като покарам има няма 5 минути извънгадски с 90 при около 2500 оборота и ми светва лампата за маслото
    Имам монометър на налягането на таблото и там всичко изглежда на 6. Няма да играе нещо стрелката, няма и промяна в поведението на колата, прост лампата светва и докато не мина на по ниски обороти не изгасва, после пак като задържа оборотит постоянни на около 2500 пак светва

Моля споделете някой омал ли е подобен проблем, че направо ме е страх да го карам така и само си го гледам през терасата и подсмърчам

От: Да се похваля и веднага проблем

Като начало, сменявай датчика. Манометърът е по-важният инструмент, но въпреки това и тази лампа не трябва да светка.

Коментар

Днес го намерих и проверих, не тече от него за да губи от там налягане и да светка, очевидно работи
      Можеш ли да ми кажеш дали този датчик е и за монометъра.
      За съжаление не можах да си намеря упътване за ремонт на това паджеро и го карам по подразбиране , някой ако има такова в .pdf на бълггарски/руски/английски може ли да ми го прати

Коментар

Първоначално публикуван от grizi Преглед на мнение
        ....някой ако има такова ...
        .....т.1 в коя част на милта ни Родина пребиваваш....
        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Датчиците за лампата иа за манометъра са отделни, единият е ключ, а другият реостат.

Коментар

Не споменаваш да си сменял маслото? Явно нямаш идея какви боклуци наливат некои тарикати, особено преди продажба. На твое място бих започнал оттам.
            Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Я Я
              Я кажи какъв цвят свети.
              Ако е жълт, само иска доливане.
              Тази лампа е за ниско ниво на маслото.
              LZ5ZI qth HASKOVO
              Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
                Я Я
                Я кажи какъв цвят свети.
                Ако е жълт, само иска доливане.
                Тази лампа е за ниско ниво на маслото.
                Хвърлям на боб и казвам, че си прав.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Така беше на една кола с тъкмо сменено масло, лампата светеше, пресветваше...Чудехме се какво ли не правихме... Сменихме пак ново масло "мотул" и всичко се оправи. Та мисълта ми е, че може да е от калпаво масло или ако не е сменяно повече време и вискозитета да е паднал много. Та ако не е сменяно давай с него първо!

Коментар

По т.1 от София съм - Борово

"Датчиците за лампата иа за манометъра са отделни"

Можеш ли да ми кажеш къде е втория, аз намерих само този на картера и той май е за монометъра.

Относно маслото и аз се замислих че може да е от него, ако са искали от автокъщата да прикрият някой теч (а то си и течеше от гарнитурите на клапаните)и е много гъсто може помпата да качва нагоре когато дигна обороти и то да няма време да се стече обратно в картера и от там да дава се едно че е ниско нивото. Утре ще го сменя и дано се оправи.

Иначе лампата свети червено, и в жълто ли може да свети ?

За капак на всичко ми изгаснаха всички подсветки на таблото и конзолата с монометъра Проверих бушона здрав е.
                    Как са вързани лампичките и колко вериги са, ако изгори една от лампите може ли да прекъсне тока и на останалите.

Благодаря на всички за отговорите

Коментар

Иначе лампата свети червено, и в жълто ли може да свети ?

Не, не може !
                      При мен са две отделни лампи. Червена за ниско налягане, и Жълта за ниско ниво.
                      LZ5ZI qth HASKOVO
                      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от ivan4o Преглед на мнение
                        Не, не може !
                        При мен са две отделни лампи. Червена за ниско налягане, и Жълта за ниско ниво.
                        Тъй де! Няма как една крушка да свети в жълто и оранжево.

Коментар

Да, но той казва, че датчикът е на картера, значи е за нивото.

Коментар

Изрових една картинка (Паджеровода я е качвал тука, ама не я открих ).

А дано свърши някаква работа.
                            п.п. Бре да му се невиди. Аз съм качвал такава снимка. Цък.
                            Последно редактирано от Стоян Боюков-Sariones; 08-10-12, 22:32.

Коментар

По т.1 от София съм - За капак на всичко ми изгаснаха всички подсветки на таблото и конзолата с монометъра Проверих бушона здрав е.
                              Как са вързани лампичките и колко вериги са, ако изгори една от лампите може ли да прекъсне тока и на останалите.

Благодаря на всички за отговорите
                              Не се сещам точно на "Паджеро"как е, обикновенно е една верига ....ако има ключ за ргулиране силата на светене той е първия заподозрян, ако не се справиш, съботно-неделно звънкаш и идваш
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X