Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за дюзи, студен старт

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос за дюзи, студен старт

Първоначално публикуван от shaprtooth Преглед на мнение
    ммм Да, май ще трябва да сменям семеринга! Ремонт който не ми се искаше да го правя, но ще се наложи.
    Ако ти искат 250лв. за ремонта по семеринга, защо не пробваш с по - евтините варианти първо, като профилактика и смяна на филтрите, стенд за дюзи ако не си правил и центровка..? На мен за центровка ми взеха 50лв., и ги дадох на майстор точно защото си разбира от работата и няма да се чудя как се прави и дали не пропускам нещо! Плюс това тези неща са ти като почти задължителна профилактика - проверка на джипа според мен, освен ако не си сигурен в предишния собственик. Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от DJIGATA86 Преглед на мнение
      Ако ти искат 250лв. за ремонта по семеринга, защо не пробваш с по - евтините варианти ......
      Баце! Явно не си чел темата дето съм пуснал. По ефтин вариант от около 10-тина 20 лв. аз не зная. Във въпросната тема съм написал стъпка по стъпка как се сменя семеринга, барабар с необходимите инструменти. Ако проблема не се реши по този начин (в което се съмнявам), то тогава може да се мисли за нещо друго. А смяната на въпросния семеринг (при положение, че уж ми го бяха сменили (в което имам известни съмнения)), си е почти задължителна опперация при този двигател.
      п.п. Ааа. И за смяна на семеринга цена от 250лв. е СУПЕР висока. Това, ако на някой не му се занимава де.
      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Ако ти искат 250лв. за ремонта по семеринга, защо не пробваш с по - евтините варианти първо, като профилактика и смяна на филтрите, стенд за дюзи ако не си правил и центровка..? На мен за центровка ми взеха 50лв., и ги дадох на майстор точно защото си разбира от работата и няма да се чудя как се прави и дали не пропускам нещо! Плюс това тези неща са ти като почти задължителна профилактика - проверка на джипа според мен, освен ако не си сигурен в предишния собственик. Успех!

Здравей DJIGATA86,
        точно 250 лв. ми искат за смяна на семеринга.Нямам им довере на тия дето ходих.Закачиха джипа на компютър май като проформа. Казаха че имам проблем с предния мост а той включва, само датчика е зацапан или развален и мигат лампите. След това ги питам за abs (светими лампата за abs на таблото). Чрез компютъра не можаха да видят кои датчик за abs се бъзика. Незман може и да добри майстори, но не ми вдъханха доверие.

За сманата на масла и филтири - свичко съм сменил. Масло 10W40, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър. Карам с нафта на Лукоил.
        За центровка на ГНП ако може да пратиш координати на майстора ще се радвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
          Баце! Явно не си чел темата дето съм пуснал. По ефтин вариант от около 10-тина 20 лв. аз не зная. Във въпросната тема съм написал стъпка по стъпка как се сменя семеринга, барабар с необходимите инструменти. Ако проблема не се реши по този начин (в което се съмнявам), то тогава може да се мисли за нещо друго. А смяната на въпросния семеринг (при положение, че уж ми го бяха сменили (в което имам известни съмнения)), си е почти задължителна опперация при този двигател.
          п.п. Ааа. И за смяна на семеринга цена от 250лв. е СУПЕР висока. Това, ако на някой не му се занимава де.
          Здравей Стоян Боюков-Sariones,
          10-20 лв е супер. Прочетох темата ти. Там подробно си описал всико. Само ме притеснява като разглобя ГНП-то, сменя смеринга и поставя ГНП-то как ще направя финната центровка. Има няколко варианти:
          1. На "майстор" - ??!?!?! ;
          2. С микрометър поставен на ГНП-то и меря хода на буалцето (плунжера) - за сега незнам холко трябва да бъде хода на буталото при ГМТ (за двигател 4м40);
          3. с Кабел през компютъра - до колкото знам на 4м40 макар да няма компютър, по ГНП-то има датчици които дават инфо за основни параметри. Смятам за взема кабел за VAG-COM KKL на usb. Обаче незмам дали става с този кабел. Или може би това зависи от софтуера които е качен на лаптопа чрез през кабела си комуникира с компютъра на колата.

Коментар

Здравей DJIGATA86,
            точно 250 лв. ми искат за смяна на семеринга.Нямам им довере на тия дето ходих.Закачиха джипа на компютър май като проформа. Казаха че имам проблем с предния мост а той включва, само датчика е зацапан или развален и мигат лампите. След това ги питам за abs (светими лампата за abs на таблото). Чрез компютъра не можаха да видят кои датчик за abs се бъзика. Незман може и да добри майстори, но не ми вдъханха доверие.

За сманата на масла и филтири - свичко съм сменил. Масло 10W40, маслен филтър, въздушен филтър, горивен филтър. Карам с нафта на Лукоил.
            За центровка на ГНП ако може да пратиш координати на майстора ще се радвам.
            Майстора при който ходих и съм много доволен е от Пловдив, занимава се само с дизели. Ако искаш ще ти пратя координати на лични, да не излезе, че го рекламираме нещо. По джипа смея да кажа, че почти всичко сам си правя, но за някои неща излиза по -бързо и евтино да го оставиш на майстор... лично мнение!

Коментар

Майстора при който ходих и съм много доволен е от Пловдив, занимава се само с дизели. Ако искаш ще ти пратя координати на лични, да не излезе, че го рекламираме нещо. По джипа смея да кажа, че почти всичко сам си правя, но за някои неща излиза по -бързо и евтино да го оставиш на майстор... лично мнение!
              добре прати инфо за майстора.няма проблем че е пловдив.благодаря.

Коментар

Здравей Стоян Боюков-Sariones,
                ...... Там подробно си описал всико. Само ме притеснява като разглобя ГНП-то, сменя смеринга и поставя ГНП-то как ще направя финната центровка. Има няколко варианти:
                1.....
                Няма какво да се разцентрова при смяната на семеринга, така че не ти трябва финна центровка. Единствено гледай белезите при зацепването на помпата! Не се уцелват трудно между другото.
                Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
                  Няма какво да се разцентрова при смяната на семеринга, така че не ти трябва финна центровка. Единствено гледай белезите при зацепването на помпата! Не се уцелват трудно между другото.
                  Ще пробвам центровка само по белези, но за всеки случай ще проучвам въпроса и за кабел. Все пак той трябва и за другите модули на джипа.

Коментар

Колега,тези дюзи имат 3 момента на впръскване,така че реглажа не им е толкова прост като на голфа,а за пушенето провери термошалтера за студено пускане,явно не функционира/съответно не подава нужното предварение/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X